[NIEUW] Review: Catrice Nude Illusion foundation


De nieuwe producten van Catrice komen binnenkort in de schappen te liggen! And ask me if i'm excited! Ik was enorm benieuwd naar de producten, vooral naar de nieuwe Nude Illusion foundation. Ik laat hem je vandaag zien!

Catrice Nude Illusion Foundation - 7,59 euroBudgetmerken en foundation, voor mij gaat het vaak niet zo goed samen. De meeste foundations hebben wel een redelijk lichte kleur, maar die is vaak niet licht genoeg voor mij of hij slaat oranje uit. Ik vond deze er erg goed uitzien, hij lijkt erg op Mac Moisturize foundation qua uiterlijk. Catrice belooft een lichte, smeltende foundation met perfecte dekking en matterende werking. Er zitten verder beschermende UVA/UVB filters in. Hij zou lang blijven zitten en vochtinbrengend werken.


Ik heb kleur 010! Dit is de lichtste kleur.


De foundation heeft een pompje. Dat werkt handig met doseren. Ik vind het vooral fijn dat je niet met je vingers in een potje hoeft te gaan. Dit is het meest hygiënisch. Smeren maar!


Deze foundation is neutraal met een tikje geel. Voor mij is dat beter. Kleur 020 is meer roze.


Hier draag ik alleen de foundation van Catrice met daaronder de Mattifying primer van Catrice. De foundation heeft een medium dekking die je wel op kunt bouwen. Je kunt bij mijn neus goed zien dat hij grote poriën niet heel bedekt. Er mag dus nog wel een poedertje overheen. Ik heb (gelukkig) geen last van puistjes, maar als je die wel hebt is dit waarschijnlijk niet echt hét product voor je.


Op de bovenste foto heb ik mijn volledige gezichtsmake-up aangebracht (inclusief poeder, shaper, highlighter en blusher). Deze foto is met mijn iPhone gemaakt, omdat ik het effect in het grote geheel beter over wilde brengen (mijn goede camera ziet echt élke porie, maar niet het geheel). Het effect is niet heel mat, eerder natuurlijk met een licht glansje. Zoals je ziet ben ik heel wit van mezelf. Het is lastig om goedkope foundations te vinden die zo goed bij mij huid kleuren. Dit is er eentje!

De foundation blijft redelijk goed zitten. Na een paar uurtjes gaat hij een klein beetje glijden. Een goed poeder is belangrijk! Rond een uur of vier 's middags heb ik toch wel een flinke glans op m;n gezicht. Niet heel slecht dus! Ik moet dan wel even bijwerken. Ik ben heel enthousiast over de foundation. De kleur is goed, hij blijft aardig zitten en het effect is mooi (en) natuurlijk. Jammer genoeg is dit niet een heel goede foundation om oneffenheden mee te bedekken. Een concealer is zeker nodig als je wat puistjes hebt.Even alle voordelen op een rijtje:
- De lichtste kleur is perfect voor mij
- Oxideert niet (oranje)
- Het resultaat is heel natuurlijk
- Houdt het redelijk wat uurtjes vol
- Niet duur
- Gewoon bij Kruidvat verkrijgbaar

Wat ik minder vind:
- Niet bijzonder matterend, terwijl 'ie dat wel belooft
- Minder geschikt voor mensen met acne of oneffenheden, zij hebben wel echt een concealer nodig

1 opmerking

Thanks voor je reactie!