Review: Essence Lash Princess mascara


Deze hele week zat ik al lichtjes in de zenuwen. Ik heb vorige week het schap van Essence in 'mijn'  Kruidvatfiliaal omgebouwd, maar deze week werk ik in een ander filiaal (ze hebben daar tijdelijk mensen tekort). In het andere filiaal hadden ze het schap nog niet omgebouwd... help! Ik ben snel teruggegaan naar 'mijn' winkeltje om wat nieuwe producten te scoren. Veel was al op, maar de Lash Princess was er nog. Laat ik daar nu het meest benieuwd naar zijn...

Essence Lash Princess mascara - 3,39 euro via KruidvatIk vind de verpakking zo ontzettend leuk! Het lijkt qua vorm op Bourjois, maar de dop is erg speels en typisch Essence. De mascara bevat 12ml aan product. Net zoals andere producten van Essence is deze mascara goed betaalbaar.Het borsteltje loopt een beetje gebogen. Interessant! Deze vorm zie je niet zovaak meer bij goedkopere mascara's. Rimmel heeft wel veel mascara's die hierop lijken. Als je de mascara in het licht houdt, zie je wel dat de kleur een beetje grijs is. Dat is met meerdere mascara's van Essence het geval. Dit vind ik persoonlijk een nadeel, maar laten we niet te vroeg oordelen...

geen mascara

één laag Lash Princess

meerdere lagen Lash Princess

Het effect van de mascara is goed op te bouwen. Je moet wel een beetje zigzaggen, met teveel lagen ligt het spinnen-effect op de loer. Ik vind dat deze mascara 'minimaal' het mooist is: met een dunne laag dus. Hij geeft inderdaad veel lengte, voor volume moet je toch wel een paar laagjes aanbrengen. Hij is niet waterbestendig overigens. Een beetje vettige oogleden of vochtigheid kan 'ie wel aan. De mascara geeft een klein beetje af gedurende de dag, maar niet storend. 

Ik val een klein beetje over de kleur. Op het blote oog is er niets van te zien, maar deze is toch wat minder zwart dan ik gewend ben. Dit betekent dat ik extra lagen aan moet brengen om hetzelfde effect te bereiken. Kost een beetje extra tijd dus. Verder ben ik erg tevreden! Voor deze prijs heeft Essence een heel goed product neergezet.

1 opmerking

Thanks voor je reactie!