Kruidvat: mijn 6,5 jaar en waarom ik Kruidvat leuk vind

Hi allemaal!

Wie mij al langer volgt (of op Instagram, of je kent me, kan allemaal) weet dat ik vanaf mijn 16e verjaardag bij Kruidvat werkte. Ja, verleden tijd, want het is voorbij! Heel gek. Ik ben geen kassameisje meer.
Ik ga jullie een emotioneel betoog besparen, máár ik wilde ook wel laten weten hoe het is om bij Kruidvat te werken. Ik vertel je waarom ik het zo leuk vond om hier te werken (en ja, ook waarom het soms niet zo leuk was). Oh en, deze post is niet in samenwerking met Kruidvat. Gewoon, enthousiasme van een ex-medewerker :-) Ik ben overigens zelf gestopt met werken, omdat ik het niet meer met journalistieke klussen kon combineren. Het werd te moeilijk om flexibel te kunnen zijn.

Een aantal redenen waarom het tof is om bij Kruidvat te werken:

- Mijn collega's waren heel leuk. Natuurlijk is het bij elk filiaal verschillend, maar ik heb het getroffen. We konden altijd behoorlijk gieren met elkaar. Ik ga ze serieus best missen, maar kom nog vaak langs.

- MAKE-UP! Ik was de laatste jaren verantwoordelijk voor alle make-up en huidgerelateerde vragen. Ik mocht ook alles bijvullen, vanuit vracht aanvullen, uitboeken en inbouwen, dat waren misschien wel mijn favoriete bezigheden van alle klusjes. Tussendoor kun je stiekem een beetje swatchen, natuurlijk :-)- Nieuwe producten zie je als eerste voorbij komen. Heel aantrekkelijk, maar wel iets minder voor je portemonnee ;-) Zo was ik meestal een van de eerste bloggers van Nederland die over de LE's van Essence en Catrice schreef.

- Je krijgt best wat verantwoordelijkheid. Het is meestal zo dat elke collega ergens veel vanaf weet (zo wist 1 collega van mij veel van babyverzorging en haarkleuring, terwijl de ander precies wist waar al het speelgoed stond). Je wisselt elkaar af en bent 'verantwoordelijk' voor een deel van de winkel.

- Leuke klanten. Sommige klanten had ik echt een band mee, ze kwamen soms speciaal voor mijn advies- zo bijzonder eigenlijk! Ik heb best vaak gehoord dat klanten het fijn vonden dat ik tijd voor ze vrijmaakte. Dat soort complimentjes zijn te gek. Ik heb een aantal klanten geholpen met huidadvies. Sommige mensen zijn teruggekomen omdat ze zo blij waren en daar ben ik echt trots op.

Een van mijn afscheidscadeautjes!

Natuurlijk had ik soms geen zin om te werken. Ik vond het niet zo tof om heel lang achter de kassa te staan (bij het filiaal waar ik werkte moet je staan waardoor je na een hele dag stilstaan echt behoefte hebt aan zitten/liggen of lopen) en af en toe was het werk best zwaar. Vracht verwerken, bijvoorbeeld. Pallets legen, heen weer rennen met zware dozen terwijl mensen je iets vragen... been through it all. Als je spierballen wil kweken, moet je absoluut bij Kruidvat werken! Je moet ook absoluut tegen een stootje kunnen. Er zijn nu eenmaal klanten bij die nogal agressief of brutaal zijn- je doet er niets tegen, helaas. Je wordt wel assertief als je bij Kruidvat werkt- dat is positief!

Ik ben blij dat ik bij Kruidvat mocht werken en hier ervaring op heb gedaan. Stiekem, heel stiekem, ga ik het best missen...

1 opmerking

  1. Klinkt wel als een toffe job! Al zou ik soms ook wel vloeken op dat rechtstaan haha :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!