Review: Silk'n SonicClean deep-cleansing facial brush


Vandaag een review over mijn afscheidscadeautje van Kruidvat: de Deep-cleansing facial brush van Silk'n SonicClean (wat een riedel). Ik had zoveel zin om dit te testen, niet normaal. Ik kreeg deze set én nog een extra setje opzetstukken erbij. Zo lief, dankjewel Kruidvat!

Silk'n SonicClean deep-cleansing facial brush- 29,99 euro
Opzetborstels- 5,99 euro
Wat ik alvast te gek vind is dat de opzetborstels heel goedkoop zijn! Drie euro per borsteltje vind ik niet duur- ik denk dat ik ongeveer twee-drie maanden met een borsteltje doe bij eenmaal dagelijks gebruik. Uiteraard moet je hem wel goed schoonmaken na gebruik.Dit is de complete set. Wat er in zit:
- De borstel zelf met een opzetstuk
- Een extra borsteltje
- Een plastic houdertje zodat je hem makkelijk neer kunt zetten in je badkamer
- Een oplaadblok
- Een gebruiksaanwijzing


De borstel heeft een prettige grip dankzij het plastic stuk aan de zijkant, Daar is over nagedacht! Vind ik leuk.


Rood (helaas lijkt het geel op de foto)


Groen

Het product kent twee standen, herkenbaar aan het lichtje (rood of groen). Bij één keer drukken krijg je de 'harde en snelle' stand, geschikt voor een vette huid of een niet per se gevoelige huid. Bij twee keer drukken krijg je een 'mildere' stand. De borstel gaat dan wat minder tekeer. Deze stand is geschikt voor een gevoelige of drogere huid. Ik heb stand 1 en 2 gebruikt en merk wel wát verschil, maar niet veel. Ik gebruik daarom de hoogste stand.


De borstel is best zacht, maar mocht van mij persoonlijk nog wat zachter zijn. Het is een heel bijzondere borstel! Het is niet dat hij wild rond gaat draaien (zoals andere borstels wel doen). Het is meer een soort massage-apparaatje. Ik kan me daardoor heel goed indenken dat het prettig is om rimpels te voorkomen door dit apparaat te gebruiken. De borstel trilt best hard waardoor het een beetje een vreemd gevoel geeft om hem op je neus te gebruiken. Ik kreeg een niesaanval. De borstel schakelt automatisch uit na 1 minuut, zodat je weet hoe lang je al bezig bent. Ik gebruik hem iets langer dan 1 minuut met Rituals reinigingsgel.

Na gebruik is mijn huid brandschoon en een klein beetje rood. Het geheel voelt wel een beetje trekkerig, dus ik gebruik daarna Decubal dagcrème om m'n huid flexibel te maken. Dit maakt dat ik het product niet geschikt vind voor een droge huid of een huid met schilfers, erge acne en dergelijke huidproblemen. Daar is het helaas iets te agressief voor. Dat dit apparaat grondiger reinigt dan je gewone producten, weet ik wel zeker. Zo zacht voelt mijn anders niet én je ziet het verschil ook.


Het is belangrijk om het apparaat voor je eerste gebruik goed op te laden. Dit heb ik gedaan! Het duurt ongeveer twee uur voordat hij is opgeladen. De accu gaat 2,5 uur mee, dus ik hoef hem slechts een keer per drie weken op te laden. I like!

Ik ben zeer te spreken over de fijne gezichtsborstel! Mijn huid straalt, ziet er egaler uit en is héél schoon na gebruik. Top! Daarnaast ben ik zeer te spreken over de prijs. Er zijn heel veel dure gezichtsborstels op de markt, maar ik denk dat deze daar niet voor onder doet. In elk geval heel leuk om mee te beginnen (een ideetje voor kerst?)

De borstel is voor 29,99 euro verkrijgbaar bij Kruidvat of anders online.

4 opmerkingen

 1. Ik gebruik het ook dagelijks en mijn huid word er mega schoon en glad van! ik heb dan na afloop ook echt een glim neusje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk apparaat, ik heb 'm al een tijd en helemaal shiney!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Nederland is deze te koop in de Silk'n shop via Silkn.eu. De website die je opgeeft verkoopt alleen in Amerika en Canada.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie en update Riet! Toevallig heb ik vandaag nieuwe borstels gekocht- na een jaar ben ik er nog steeds super blij mee :-)

   Verwijderen

Thanks voor je reactie!