Etos Rosemary & Fig botanical boost producten


Wat krijg je als je de geur van rozemarijn en vijgen met elkaar mixt? Een hele fijne lijn van Etos! Namens het Etosfriends project kreeg ik drie producten opgestuurd uit de nieuwe limited edition Rosemary & Fig lijn. Ik kan je alvast verklappen: ik ben echt fan! Lees mee!

Etos Rosemary & Fig scented candle- 6,99 euro
Etos Rosemary & Fig shower foam- 4,99 euro
Etos Rosemary & Fig massage oil- 4,99 euro


Ik kreeg een douchefoam, een kaars en een massage olie opgestuurd. Ik kende de shower foam al wel, maar de rest van de producten waren nieuw voor mij. Heel tof dat er een kaars bij zit! En dat voor nog een best leuk prijsje. Dit zijn van die ideale producten voor op een verlanglijstje tijdens Sinterklaas of Kerst.

Rozemarijn is een aromatisch kruid en vijg is een vrucht. Ik vind het een heel verrassende en speciale combinatie. De geur van rozemarijn ben ik, en volgens mij veel mensen met mij, niet per se fan van. Als er een parfum van bestond liep ik er met een grote boog omheen ;-). Maar gelukkig overheerst dit helemaal niet. De geur ruikt warm, zoet en een tikje kruidig. Past wat mij betreft heel goed bij dit seizoen!


We beginnen met de massage olie. Toen ik dit zag dacht ik 'ieeee, dit wordt een vette smeerboel', maar dat is juist helemaal niet het geval. Het spul trekt heel snel in en doet me eerder denken aan droge olie. Dit product ruikt fantastisch. Bij mij verandert 'ie snel van redelijk kruidig naar heel zoet. Totaal onverwacht, maar ik vind dit een toppertje.

De basis hiervan bestaat uit ethylhexyl stereate (scheikundige verbinding van ethyl- en hexyl alcohol en stearic acid), isopropyl myristate (textuurverbeteraar) en tocopherol acetate. Er zit parfum in en uiteraard extracten van de vijg en 'rosmarinus leaf'.


Ik was al bekend met de douche foam, dus stiekem was een beetje bevooroordeeld ;-). Sommige foams komen er eerst uit als een gel, maar dit product komt er direct uit als een soort van haarmousse. Het product is super vol van textuur en ruikt subtiel naar de signature scent. Ik vind deze douchefoam top: ideaal ook als je die van Rituals te prijzig vindt.

De basis hiervan bestaat uit water, ammonium lauryl sulfate (alternatief voor sls, maar sterker) en cocamidopropyl betaine. Wederom zitten er extracten in van rozemarijnblad en vijg. Er zit weer parfum in, dus misschien zijn deze producten het niet voor jou als je niet tegen parfum kunt. Ik ondervind geen last, maar met een droge huid is een lekkere verzorging wel fijn na het douchen.


Als laatste nog een kaars die ik verder helemaal niet heb gefotografeerd, maar wel direct na ontvangen heb aangestoken, haha. Ik was iets te enthousiast, sorry! Hij zit in een mat, wit glas met een sierlijke opdruk.

Ik vind dat de geur van de kaars niet mega aanwezig is in mijn appartement. Als ik Yankee Candle kaarsen aanzet, ruik ik het OVERAL terug. Dit is een nog redelijk subtiele geurkaars die naar mijn mening beter past in kleinere ruimtes. Wel ontzettend leuk dat Etos nu een geurkaars heeft. Ik wil meer!


De volledige lijn bestaat uit zeven producten. Het is echt voor ieder wat wils. Als ik nog een bad had (even op bezoek bij mijn ouders denk ik...) dan wist ik het wel! Die badbruisballen zouden de mijne worden :-)

Ik ben erg enthousiast. Als ik één product moest aanwijzen als favoriet en cadeautip, dan zou het toch de douchefoam zijn. Beetje saai misschien, maar daarmee kun je gewoon niet verkeerd gaan.

Heb jij de producten al gespot?

4 opmerkingen

 1. Ik vind deze collectie er heel erg mooi uitzien! De geur lijkt me ook heel erg lekker. En haha, ik miste al een foto van de kaars! Maar wel een goed teken dus, dat je hem meteen aan wilde steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees veel enthousiasme over deze geur, binnenkort eens gaan ruiken. Leuk dat ze inderdaad ook kaarsen hebben, daar ben ik dol op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ze ook ontvangen én ik mag ze weggeven, jeeey! Ik vind de geur erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke lijn! Klinkt echt top en ziet er luxe uit zo. Ben nu wel benieuwd naar die olie!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!