Review: MaxFactor Healthy Skin Harmony foundation


Als er één merk is dat op mijn blog niet of nauwelijks aan bod is gekomen, is het wel MaxFactor. Eigenlijk is dat jammer omdat ik vroeger groot fan was van onder andere hun foundations. Vorige week besloot ik er weer eens eentje aan te schaffen! Ik test de MaxFactor Healthy Skin Harmony. Benieuwd of ik het wat vind? Lees dan zeker even verder!

MaxFactor Healthy Skin Harmony foundation- 17,99 euroMaxFactor heeft langere tijd een ietwat ouderwets imago gehad. Toen ik nog bij Kruidvat werkte merkte ik het al: terwijl de andere merken in de drogisterij volop aan het experimenteren waren, bleef MaxFactor een beetje achter. Vandaag de dag maakt het merk een comeback. De producten zien er minder 'saai' uit- zo is de nieuwe mascara echt heel innovatief! De prijs is overigens wel best flink: 18 euro is bijna niet meer drugstore te noemen. Aan de andere kant heb ik dat bedrag zeker over voor een goede foundation.

De foundation bevat SPF20, toegevoegde vitaminen en belooft 24 uur hydratatie. Dat niet alleen, het zou ook je glans in bedwang moeten houden dankzij olie-absorptiemiddel. Dat klinkt echt het beste van twee wereld! Hydratatie én glans weg, wauw.


De Healthy Skin Harmony is in Nederland verkrijgbaar in zes kleuren waarvan 'nude 47' de lichtste is. Ik vond én vind de kleurenselectie wel een dingetje. De lichtste kleur is voor mij eigenlijk niet licht genoeg en de donkerste kleur (95) is niet donker genoeg voor een écht diepe huidskleur. Jammer! In het buitenland heb je keuze uit 18(!) tinten. Waarom loopt Nederland zo achter?

Op de foto zie je boven mijn favoriete l'Oréal foundation in vanilla (die nu ook ietsje te donker is) en onder de MaxFactor Healthy Skin Harmony foundation. De ondertoon is een stuk geler en neigt een beetje naar oranje.


De basis van de foundation bestaat uit water, siliconen, glycerine en talk. Ingrediënten die een fijne toevoeging zijn, zijn onder andere panthenol en niacinamide. Er zit parfum in de foundation. In gebruik merk je dit, de foundation heeft dezelfde typische geur als jaren geleden. Niet vervelend, maar dus wel aanwezig.


Ik draag de foundation op bovenstaande foto's. Dat ziet er op het oog niet eens heel gek uit qua kleur.Op deze ERG ingezoomde foto's (het hoort nu eenmaal bij een foundation review, vind ik dan), kun je zien dat de foundation een matte finish heeft. De dekking is medium te noemen. Hij vult mijn poriën en litteken goed, maar als je een flinke puist hebt zie je die qua roodheid wel echt zitten. Ik ben tevreden over de finish en hoe 'ie aanbrengt. Ik heb wel afgepoederd met Coty Airspun omdat ik niet zonder kán.

Gedurende de dag hoopt de foundation wel wat op in mijn litteken. Verder krijg ik wel een glans op m'n gezicht, maar het zou een mirakel zijn als dat niet gebeurde. Beautyblender erover en klaar ;-) Ik kan hem aanraden als je een gemengde tot vette huid hebt. Ik zou hem overslaan als je een droge huid hebt, tenzij je jezelf flink in de moisturizer zet. Ik merk namelijk niet zo veel van het hydraterende aspect.

De foundation vervangt niet mijn favorieten van l'Oréal en Pui Pui, maar ik ben absoluut niet ontevreden. Wel vind ik het kleurenaanbod in Nederland echt een teleurstelling.

Ga jij kijken bij MaxFactor?

6 opmerkingen

 1. Dat kleur aanbod in NL vind ik ook zo jammer! Dat is ook zo met andere foundations, waarvan ik weet dat er in 't buitenland duizend lichte tinten zijn en hier maar twee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt gelijk, ik kijk eigenlijk nooit meer bij de make-up van Max Factor. Vreemd is dat eigenlijk. Op de een of andere manier valt het mij ook nooit zo op in de winkel. Leuk dat je er aandacht aan besteed hebt, jammer dat het niet de perfecte foundation is, dat zou echt super geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het blijft altijd zoeken naar fijne foundations. Naast die van Rimmel vind ik die van Lottie London ook heel fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd zo jammer dat ze in Nederland zoveel minder kleuren foundations hebben. Echt teleurstellend is dat! Maar, echt verandering zien we er ook niet in haha.
  Ik vind de kleur niet eens heel storend bij je, hij past zich goed aan.
  Mijn favo foundation blijft Estee lauder Double wear, waanzinnig goed! Heb je die al eens geprobeerd?

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas kun je van Estee Lauder (in de winkel) ook niet écht lichte kleuren kopen! Ik heb 1N1 gebruikt uit mijn hoofd en die vond ik wat te donker. Ben nog wel nieuwsgierig naar deze foundation in een goede kleur :-)

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!