Review: Purpuz planner


Het is bijna 2018 en waar kom ik mee aan? Een review over de Purpuz planner van 2017. Haha. Omdat ik weet dat de Purpuz planner voor 2018 al verkrijgbaar is, wilde ik toch graag de Purpuz planner van dit jaar reviewen. Op die manier weet je of je je geld goed besteedt!

Purpuz planner- 34,99 euroEven terzijde, ik ben niet zo blij met de foto's bij dit artikel. Het weer is constant te slecht om met daglicht te fotograferen. Hopelijk volgende keer beter!

Ten eerste: de Purpuz planner is niet goedkoop. Voor 34,99 euro krijg je dan wel een hele stevige planner die vooral fijn is om thuis of op je bureau te gebruiken (dus niet on the go). Het is een redelijk zwaar en groot formaat. Persoonlijk geef ik daar de voorkeur aan, maar als je op zoek bent naar een planner voor in je tas is dit niet jouw ding.


Vooraan in de planner staat het verhaal van de maker: Clen Verkleij. Ik vond het mooi om te lezen dat hij vanuit een negatieve situatie een positief product heeft kunnen bedenken. Voor mij is het ook wel herkenbaar. Ik loop vaak mezelf voorbij en zie die balans ook niet helemaal. Een planner is voor mij belangrijk en helpt me om rust te houden. Zeker nu ik nog freelance werk kan het in mijn hoofd een chaos worden.Waar het allemaal om draait bij de Purpuz planner is 'acht tools tot je doel'. Deze tools helpen jou om te plannen en organiseren en uiteindelijk je doelen te bereiken. Wat ik persoonlijk een fijn onderdeel vind zijn de vragen aan jezelf. Na elke maand vind je dezelfde vragen terug die gaan over waar je trots op was en wat je nog wil bereiken. Zo kun je na elke maand even terugblikken en alles op een rijtje zetten.

De planner heeft overigens wel een soort 'zweverige' vibe, maar zeker niet té.


Zoals je ziet ben ik niet iemand die heel netjes alles opschrijft en afvinkt, hahaha. Misschien dat ik daarom zo lang heb gewacht met deze review, ik ben gewoon niet zo netjes als andere bloggers. Ik zie wel eens planners met perfect geschreven zinnen waar alles gemarkeerd wordt met een stift, maar zo iemand ben ik niet.

De planner heeft veel schrijfruimte en gelukkig geen gek materiaal papier. Je kunt er heerlijk in schrijven en alles past er in.In de planner staan een heleboel inspirerende quotes. Daardoor krijg je ook gewoon weer zin om je best te doen en om de planner in te vullen. Zelf ben ik meeeega laks, ik had verwacht dat ik na een week alweer zou stoppen met gebruiken. Toch ben ik er gehecht aan geraakt. Ik vind het gewoon fijn om een paar keer per week de tijd te nemen om alles in te vullen zodat je je gedachten en de chaos los kunt laten.

Voor andere mensen zou ik het fijn vinden als er ook een compact formaat verkrijgbaar was (misschien ook ietsje goedkoper), maar voor mij is de planner eigenlijk perfect. Aanrader!

Kende jij de Purpuz planner al?

5 opmerkingen

 1. Ik heb er wel van gehoord, maar ik ben net zoals jij... Ik schrijf alles zo rommelig op. Misschien een goed voornemen voor mij om het in 2018 beter te organiseren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond hem ook net iets te groot maar wel lekker stevig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem dit jaar ook gebruikt en vond het een erg fijne planner, maar inderdaad wat je zegt; niet voor on-the-go.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende 'm niet, maar vind het er wel goed uitzien! Voor mij vind ik het aan de dure kant, dus mijn zoektocht naar een fijne planner gaat verder! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is volgens mij wel dé planner van 2017! Ik hoor er vele goede dingen over. Jammer dat het niet voor on-te-go is, maar ach, een beauty is het wel! En erg fijn dat er quotes in staan, werkt inderdaad lekker motiverend! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!