Review: Babor Chill Out festival- ampullen met hennep?


Hola! Zelf ben ik niet per se een festivalganger #couchella, maar ik ben wél dol op skincare. Babor komt met speciale festivalampullen en ik probeerde de Chill Out versie! Deze bevat hennepzaadolie en ik vertel je daar graag meer over. Let's get high... of toch niet?

Babor Chill Out festival ampullen- 24,95 euro


Wat Babor zegt:

"De Chill out editie met de gelimiteerde Hemp & Peace ampul is de highlight van de festivaleditie. Door de unieke combinatie van hennepzaadolie, aloë vera, cactus en panthenol kan de gestreste huid hersteld aan het festival beginnen. De hennepzaadolie, rijk aan omega 6-vetzuren, stimuleert de regeneratie van de gestreste huidbarrière. Extracten uit de beide woestijnplanten aloë vera en cactus hydrateren de huid. Panthenol kalmeert. Glow-pigmenten toveren onmiddellijk een frisse teint tevoorschijn."

Wat ontzettend fijn is aan ampullen is dat ze super gemakkelijk te gebruiken zijn en inderdaad ideaal zijn voor in een (reis)tas, bijvoorbeeld dus tijdens een festival. Je breekt de hals, brengt het rijkelijk aan en bent klaar om te gaan. Je kunt nog afsluiten met een verzorging maar dit is normaal gesproken niet per se nodig. Voor 25 euro krijg je voor 7 dagen ampullen, maar ik vind persoonlijk dat je met één ampul ook zeker twee dagen kunt doen. Je moet alleen een handige manier vinden om de open ampul te bewaren. Ik zet er zelf altijd een plastic dop overheen, bijvoorbeeld van droogshampoo. Na die twee dagen wordt het product wel droog. Ik vind de prijs, zeker voor een high(er) end merk als Babor, wel oke.


Het tweede ingrediënt van dit product is hennepzaadolie. Wat mij betreft is het dus terecht dat ze daar hun verpakking op hebben aangepast en daarmee adverteren. Het is alleen niet zo dat je high wordt van hennepzaadolie, het heeft eigenlijk niks met drugs te maken. Hennepzaadolie wordt verkregen door hennepzaad te persen. In hennepolie zitten mineralen en vitamines zoals calcium, ijzer, magnesium, vitamine E, alanine en arginine. Het is ook rijk aan eiwit en je kunt het eten. Sounds good, toch?

Wat verder interessant is is tocopherol (vitamine E) en aloe vera. Minder fijn is de alcohol en de parfum. Ik kan niet met zekerheid zeggen of het de parfum is die ik ruik of dat de cannabis sativa seed oil van zichzelf een sterke geur heeft, maar één ding is zeker: het spul ruikt sterk. Je moet wel van deze geur houden, persoonlijk vind ik het ietsje te heftig aangezien het lang blijft hangen op m'n gezicht na aanbrengen.


Ik vond het een heerlijk product om te gebruiken! Het is niet zo dat het je volledige routine vervangt maar ik merk wel dat het een boost is, een soort 'superserum', om als extraatje te gebruiken. Ik gebruik zelf nog wel een serum of nachtcrème ter aanvulling. Babor adviseert dit ook. Zelf gebruik ik ook regelmatig de ampullen van Biodroga en ik moet eerlijk zeggen dat ik die wel fijner vind. Bij Biodroga heb ik geen andere producten meer nodig, maar daar hangt ook wel een ander prijskaartje aan. Bevooroordeeld? Misschien ;-)

Ik merk wel dat de geur me een beetje tegenstaat, aan de ene kant vind ik het lekker maar het is ook een beetje bedwelmend. Het is niets voor jou als je niet van aanwezige geuren houdt. Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden naar de andere ampullen!

Heb jij wel eens ampullen gebruikt?

3 opmerkingen

  1. Ik heb eigenlijk nooit ampullen gebruikt maar je maakt me wel nieuwsgierig. Op zich ben ik gewend aan heftige geuren omdat ik vaak tea tree gebruik. Wel jammer dat er alcohol in zit maar verder klinkt het goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heel fijn. Ik heb zelf nog nooit dit soort ampullen gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!