Kruidvat Q10 + Vitamine C lijn (dag, nacht en oogcrème) reviewHi allemaal! Een tijdje terug kreeg ik een pakketje binnen met daarin de nieuwe Kruidvat Q10 + Vitamine C producten. Ik als skincare liefhebber word natuurlijk heel blij van budgetproducten op het gebied van huidverzorging. Is het ook wat? Ik heb ze een tijdje getest en vertel je er vandaag meer over!

Kruidvat Q10 + Vitamine C dag- en nachtcrème- 3,99 euro.
Kruidvat Q10 + Vitamine C oogcrème- 3,49 euro
Ik zeg het eerlijk: ik ben een beetje verwend op het gebied van gezichtsverzorging. Ik werk natuurlijk met een paar mooie skincare merken en gebruik deze producten ook. Het was daarom best wennen om weer eens een totaal andere producten te proberen. Uiteraard sta ik er altijd voor open om fijne nieuwe budgetproducten te ontdekken. De prijs van een product zegt mij nooit zo heel veel: ik vind Ziaja bijvoorbeeld echt fantastisch.

Wat Kruidvat zegt over de producten:
'Kruidvat Q10 + Vitamine C geeft de vermoeide huid nieuwe energie en helpt effectief beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Het gezichtsverzorgingsproduct zorgt voor een gladdere, frisse en energieke huid.'Wat doet Q10?
Q10 is een stof die je lichaam zelf aanmaakt. Q10 werkt samen met de huid om de aanmaak van collageen te bevorderen. De natuurlijke hoeveelheid Q10 in je huid neemt af als je ouder wordt, waardoor er fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Q10 beschermt de huid tegen beschadigende, vrije radicalen die een grote rol spelen bij vroegtijdige huidveroudering.

Wat doet vitamine C?
Pure vitamine C is een antioxidant dat de huidstructuur versterkt. Door dit proces kan de huid meer voedingsstoffen en zuurstof opnemen. Het effect van vitamine C vind ik normaal gesproken snel zichtbaar: ik gebruik wel eens een pure vitamine C en daar krijg je echt een gezonde gloed van, alsof er een dof laagje van je huid is weggepoetst.


Hierbij een korte analyse over de dagcreme: octocrylene is een chemische uv-filter die dus door de huid wordt opgenomen. Dibutyl Adipate is een bindend ingrediënt, dan volgt een zachte vorm van alcohol, glycerine en kokosolie (hydrogenated betekent dat het vloeibaar kan blijven). Dan hebben we nog een uv-filter, namelijk Methoxydibenzoylmethane. Er zit ook parfum in.

Ik moest echt zoeken naar de belangrijkste bestanddelen, maar dat zijn 'Ubiquinone' (Q10) en 'Sodium Ascorbyl Phosphate' (stabiele vorm van vitamine C). Deze vorm van vitamine C is milder. Als ik het zo op de ingrediëntenlijst zie staan, nog onder parfum, denk ik wel dat ik kan concluderen dat er zeer lage hoeveelheden van de werkzame ingrediënten in zitten.


De nachtcrème bevat natuurlijk geen filters, dus de samenstelling ziet er een klein beetje anders uit. Toch komen veel ingrediënten wel overeen. Cocoglycerides is een derivaat van kokosolie, Butyhospermum Parkii Butter is shea boter. Er zit verder nog parfum in.

De producten hebben een hele fijne structuur, met name de oogcrème. Het doet me denken aan een romig, haast siliconenachtige product. De huid voelt direct na aanbrengen dan ook erg zacht. Alleen de dagcrème smeert wat stroever, dat komt waarschijnlijk door de toegevoegde SPF. De geur is heel licht fruitig.

Ik heb de producten een week of drie geprobeerd en hoe vervelend ik het ook vind, mijn huid is slechter geworden en ik weet zeker dat het door de dagcrème komt. Ik heb de crème een paar opnieuw in de test gegooid maar ik moest telkens overgaan op de Clear+ producten van Biodroga MD om mijn puistjes weer te bedaren en voor de duidelijkheid- met de juiste huidverzorging kan ik soms wekenlang geen puistjes hebben. Echt heel jammer, want ik vind het mooie producten! Ik weet dat mijn moeder bijvoorbeeld niet heel goed tegen Q10 kan en misschien heb ik hetzelfde óf ik reageer niet goed op de SPF. Ik heb dit probleem wel eens vaker bij producten met (goedkopere?) uv-filters.Mijn favoriete product is de oogcrème: deze geeft echt een fijn en zacht gevoel. Wallen en droogtelijntjes knappen er zichtbaar van op. De nachtcrème vind ik ook prettig in gebruik en de dagverzorging zal ik helaas aan iemand anders moeten doorgeven.

Heb jij de producten al geprobeerd? Wat vond je er van?

1 opmerking

Thanks voor je reactie!