Review: Yves Saint Laurent All Hours foundation

Yves Saint Laurent All Hours foundation

Hi allemaal! Het is wat aan de late kant maar ik wil je hierbij ten eerste nog een mooi 2019 toewensen! Het laatste 'cadeau' vanuit het Glamour Beautylovers project: de Yves Saint Laurent All Hours foundation! Het afgelopen jaar heb ik enkele mooie producten van YSL Beauty mogen testen en dit is het laatste product. De klap op de vuurpijl of toch niet? Ik vertel je vandaag wat ik er van vind!

Yves Saint Laurent All Hours foundation- 53,54 euro via Douglas

Yves Saint Laurent All Hours foundation

Ten eerste: dit prijskaartje. Mijn god! Ik kan deze prijs echt nergens vandaan halen, zelfs als de foundation de hele dag perfect zou blijven zitten vond ik 'm nog duur haha. Het is echt een luxe cadeau aan jezelf. De verpakking is wel erg mooi: het flesje is gemaakt van stevig mat glas en hij komt in een gouden doosje.


Europese website


Amerikaanse website

Wat ik redelijk treurig vind is dat je met een donkerdere huidskleur maar twee keuzes hebt die ook nog eens erg ver uit elkaar liggen. De foundation is in Nederland verkrijgbaar in 16 kleuren die allemaal behoorlijk licht lijken te zijn. Op de website van YSL Beauty US staan wel meer dan 30 kleuren. Mocht je een donkerdere huidskleur hebben, dan ben je aangewezen op online bestellen. Vind ik persoonlijk wel jammer. Ik heb zelf kleur B20, de lichtste in Nederland.

De beschrijving van Douglas over de foundation:
'Bereid u voor op eindeloze dagen en nachten met: Encre de Peau All Hours foundation, de eerste dekkende foundation voor dag en nacht van Yves Saint Laurent Beauté. 24 uur compromisloos comfort. Deze langhoudende foundation hoeft niet te worden bijgewerkt en geeft niet af. Hij is waterproof, bestand tegen warmte en blijft bovendien comfortabel aanvoelen, zelfs op een superdrukke dag. Een hoge concentratie van fijne, soepele pigmenten zorgt voor een perfecte en egale dekking die altijd natuurlijk oogt. Langdurige, gecontroleerde matte teint. Deze niet-vette formule garandeert een frisse teint die niet glimt en maakt poriën de hele dag lang minder zichtbaar. Bescherming tegen externe invloeden. Dankzij zijn zonbeschermingsfactor en verzorgend complex houdt deze actieve foundation de huid fris en glad. Is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige. Getest onder dermatologisch toezicht - niet-comedogeen.'

Yves Saint Laurent All Hours foundation
Let niet op de decoratie, ik heb deze foto twee weken geleden al gemaakt haha 
De ingrediënten:
Octinoxate, water, cyclohexasiloxane, alcohol denat., isododecane, acrylates/ polytrimethylsiloxymethacrylate copolymer, butylene glycol, glycerin, polymethylsilsesquioxane, cetyl PEG/PPG-10/1 dimethicone, synthetic fluorphlogopite, isohexadecane, polyglyceryl-4 isostearate, magnesium sulfate, disodium stearoyl glutamate, fragrance, perlite, saccharomyces/ xylinum/black tea ferment, silica silylate, aluminum hydroxide, butyrospermum parkii (shea) seedcake extract, hydroxyethylcellulose, BHT, phenoxyethanol, sodium citrate, benzyl alcohol, linalool, citric acid, potassium sorbate, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, biotin; may contain: titanium dioxide, iron oxides (F.I.L. B202874/1)

Wat me opvalt is alcohol denat. Dit staat vrij hoog in de lijst. Niet elke vorm van alcohol is slecht, er bestaat ook vette alcohol, maar denat is de meest uitdrogende (vochtonttrekkende) vorm. Je kunt je dan ook voorstellen dat het 1) een heel mat effect gaat geven of 2) je huid kan uitdrogen. Geschikt voor een zeer gevoelige huid lijkt me dus niet helemaal waar, want ik zie parfum ook op het midden van de ingrediëntenlijst. Ik heb wat videoreviews bekeken over deze foundation en sommige mensen vinden deze foundation ook naar alcohol ruiken. Anderen zeggen dan weer watermeloen of komkommer. Er zit in ieder geval een geurtje aan, zullen we maar zeggen ;-)

Yves Saint Laurent All Hours foundation

Ik heb dus de lichtste kleur met een warme ondertoon en die staat echt perfect al zeg ik het zelf. B20 is dus wel meer aan de gele dan aan de roze kant. De foundation geeft een mooi mat effect, dit heb ik ook wel nodig met mijn vettere huid.


Hierbij nog een flinke close-up met mijn goede camera. Voor mijn huid is dit effect wel echt mooi: mijn poriën zijn vrij groot maar met deze foundation zie je ze bijna niet (zelfs niet met mijn camera op een paar centimeter afstand).

De foundation maakt wél beloftes waar, want mijn poriën lijken veel minder zichtbaar en het effect is inderdaad mat. Net na het aanbrengen ziet mijn huid er bijna perfect uit. Het komt dicht in de buurt van mijn ideale foundation- als ik die zelf kon ontwerpen dan. Wel vind ik dat droge plekjes erg worden benadrukt: als je een gemengde tot droge huid hebt zou ik 'm denk ik overslaan óf ervoor zorgen dat je een goede creme als basis aanbrengt.

Concluderend: fijne foundation met een hele mooie dekking die je moet overslaan als je een droge of erg gevoelige huid hebt. Hij is erg zuinig in gebruik- wel een plus aangezien je er zoveel voor betaalt. Als je een gemengde of normale huid hebt zonder gutsende poriën kan dit zomaar je nieuwe favoriete foundation zijn! Ik denk bijvoorbeeld dat het ook een mooie foundation is  voor iemand met een gemengde huid om op een bruiloft te dragen. (Eline, dit is een hint). Twee dingen vind ik minder fijn: de alcohol en de kleurkeuze.

Zou jij zoveel geld neerleggen voor een foundation?

3 opmerkingen

  1. De foundation staat je super mooi, heel natuurlijk. Jammer inderdaad van de alcohol en parfum daarom zou ik 'em helaas moeten skippen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi effect, het is heel egaal en matte. Maar dat alcohol erin snap ik nooit zo, helemaal niet i.c.m. "geschikt voor de gevoelige huid".. ik vraag me ook echt wat daar de eisen voor zijn, om dat te kunnen claimen. Zelf zou ik nooit zoveel geld neerleggen, hoewel... als hij écht goed zou zijn, dan wellicht wel. Maar dan moet hij wel dierproefvrij zijn, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een fijne review. Ik vind hem er echt heel erg mooi uitzien op jouw huid, zo mooi en egaal. Ik vind ook dat hij niet perse dik op de huid ligt. Wel heel erg raar dat er in de Amerikaanse site meer tinten beschikbaar zijn en heel erg jammer dat er te weinig donkere tinten zijn. Dat vind ik zo jammer van zulke merken!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!