LAB2 make-up kwasten review (hele collectie!)


De LAB2 make-up kwasten zijn sinds kort verkrijgbaar bij Etos in Nederland en ik was gelukkige die de gehele lijn mocht ontvangen na een winactie! Wohoo ;-) Ik heb alle kwasten een aantal weken achter elkaar getest en wil je graag vertellen wat ik er van vind. Is dit nieuwe merk de moeite waard om te gaan checken in de winkel? Lees zeker even verder!Prijzen Lab2 kwasten:
Blend right in spons - 5,99
Take cover spons - 5,99
Just Face It Kabuki - 12,99
Make Me Blush - 9,99
On A Powder Trip - 9,99
Read My Lips lipkwastje - 7,99
Beyond A Shadow oogschaduwkwast - 7,99
Get in Shape eyebrow & eyeliner - 7,99

De prijzen van deze kwasten vind ik zelf zeer redelijk. De kleinere kwastjes zijn wellicht wat aan de hoge kant, terwijl ik de grote kwasten dan weer niet duur vind.Ik mocht het hele assortiment ontvangen dat in Nederland verkrijgbaar is. Op de website zijn er meer kwasten verkrijgbaar, bijvoorbeeld foundation- en ovale kwasten (ben ik dol op!). 

Grote kwasten
Er zijn drie grote kwasten: twee poederkwasten (waarvan 1 kabuki) en 1 puntige blushkwast. Wat ik hier mis is een goede foundationkwast. Deze zit dus wel in het 'buitenlandse' assortiment. Ik denk dat ze de verwachting hadden dat mensen liever een spons zouden gebruiken, maar mij maak je persoonlijk erg blij met een kwast waarmee ik mijn foundation snel en streeploos kan aanbrengen.

De blushkwast is best wel stevig, dus meer een kwast om mee te contouren. Als ik 'm echt mocht perfectioneren dan zou ik de haren ietsje losser willen, maar voor de contour werkt de kwast mooi en snel.

De kabuki kwast is een kwast om bijvoorbeeld minerale foundation of poeder mee in de huid te werken. Ik gebruik 'm zelf voor bronzer, het geeft een mooi effect zonder strepen. Ook voor poeder, bijvoorbeeld onderweg, is deze prettig. Multifunctioneel dus! 

De poederkwast is best groot: hij pakt veel poeder in één keer op en dat vind ik vooral fijn als ik mijn Coty Airspun gebruik. Ook deze gebruik ik inmiddels dagelijks, juist omdat 'ie zoveel product kan verspreiden.Kleine kwastjes & sponzen
Ik kan kort zijn over de sponzen: helaas vind ik deze allebei niet best. Ze zijn hard en nemen heel veel foundation op. Ik breng mijn concealer aan onder m'n ogen en zodra ik ga blenden zie ik dat de spons al mijn foundation opneemt. Geen aanrader.

Het lipkwastje gebruik ik voor iets anders, namelijk voor mijn ooglooks. Hij werkt prima om een gedetailleerde cut crease te maken bijvoorbeeld. En uiteraard voor de lippen is het ook een fijn basic kwastje. Hij is wel aan de kleine kant als ik vergelijk met andere lipkwastjes die ik heb.

De schuin afgesneden wenkbrauw- en eyeliner kwast is er eentje waarvan ik dacht 'meh, weer zo'n slap ding'. Niets is minder waar want deze is echt heel goed!! Hij is absoluut niet slap, ik kan er een hele strakke wenkbrauwvorm mee tekenen.

Dan hebben we nog een oogschaduwkwast. Ik geef de voorkeur aan een wat meer puntige, fluffy kwast maar in principe doet 'ie het prima: blenden kan er ook mee. De haren zijn stevig maar nog wel zacht.


Concluderend: ik vind de kwasten allemaal fijn, maar de sponzen niet ;-) Mijn favorieten zijn de poederkwast en het schuin afgesneden eyeliner- en wenkbrauwkwastje. Die laatste is wel een musthave, hoe een klein kwastje zoveel verandering kan aanbrengen in je routine!

Kende jij de LAB2 make-up kwasten al? Wat vind je er van?

3 opmerkingen

  1. Zoals ik al op insta zei heb ik ook een favoriet oogschaduw kwastje, ik had er ook ooit 1 van Elf die was ook heel fijn maar niet meer te koop. Balen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat raar dat 'wij' geen foundationbrush hebben, dat is echt mijn belangrijkste kwast, haha. Met een spons kan ik op zich wel overweg, maar een kwast blijft altijd mijn voorkeur hebben. Ik heb onlangs wat kwasten van RT gekregen voor Kerst, maar als ik bij Etos ben ga ik zeker even voelen aan deze kwasten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer dat ze in het Nederlandse assortiment geen foundation keast hebben opgenomen. Zo irritant vind ik dat, ik snap dit soort keuzes nooit. Een foundation kwast vind ik ook erg belangrijk want ik gebruik alleen minerale foundation. Wat betreft de andere kwasten vind ik het schuin afgesneden kwastje en de poederkwast het meest interessant.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!