WECOLOUR haarverzorging review: Dark Bamboo, Argan Silk

WECOLOUR haarverzorging: ik had er nog niet van gehoord maar als ik ergens blij van word is het wel shampoo, conditioner, serum en alles wat daar bij hoort. Ik heb de producten getest en vertel je er vandaag graag meer over! Lees je mee over dit fijne, Nederlandse merk?


 

WECOLOUR is een Nederlands bedrijf dat bekend staat om hun 'vriendelijke' haarverf. De haarverf is een kwaliteitsproduct, zo puur mogelijk zonder ammonia, PPD en parabenen met een perfecte grijsdekking. De haarverf wordt in Italië geproduceerd en in Nederland uitgebreid getest. Een pakje kost 19,95 (bij de eerste keer bestellen ontvang je korting en ook als je meerdere pakjes koopt). Ze hebben dus ook haarverzorgingsproducten. Het is geen heel uitgebreide lijn, maar ergens is dat ook wel verfrissend: je hoeft niet te kiezen uit dertig verschillende producten waardoor je helemaal de draad kwijt raakt.

De producten richten zich dus overigens op geverfd haar. Ik verf mijn haar niet meer volledig maar ik laat wel om de twee/drie maanden mijn highlights bijwerken.

Over naar mijn bevindingen!

SHAMPOO- 14,50
Wat WECOLOUR zegt: "Deze shampoo is speciaal ontwikkeld om geverfd haar extra te verzorgen en de kleur langer mooi te houden. Onze shampoo (en uiteraard ook onze conditioner) bevat geen sulfaten, siliconen en parabenen. De shampoo is heel mild voor je haar en je hoofdhuid. Als je je haar wast, worden niet alleen stof, vuil en huidschilfers verwijderd, maar ook de natuurlijke beschermlaag die je haar en hoofdhuid gezond houdt. De kunst van een goede shampoo is om het haar te reinigen zonder het teveel te ontvetten of beschadigen."


Ik heb gelezen dat sommige mensen vonden dat er geen schuim van deze shampoo af kwam. Persoonlijk heb ik dat anders ervaren. Er zit Sodium Coceth Sulfate is vergelijkbaar met SLS, het belangrijkste verschil is dat het een derivaat is van kokosolie. Er zit geen laurine-vetzuur in de formulering waardoor de claim 'SLS-vrij' op het product mag staan. SLS en SLES (laureth en lauryl sulfaten) staan erom bekend dat zij voor schuim zorgen. Ik vind dat deze shampoo toch nog aardig schuimt en dat vind ik wel prettig! De geur is erg lekker en het belangrijkste: de shampoo droogt niet uit.

CONDITIONER- 16,50
Wat WECOLOUR zegt: "Deze conditioner is speciaal ontwikkeld om geverfd haar extra te verzorgen en de kleur langer mooi te houden. Onze conditioner bevat geen sulfaten (sls), en parabenen (en uiteraard onze shampoo ook niet). De conditioner geeft het haar extra verzorging zodat het goed kan herstellen van het verven. De conditioner hydrateert, voedt en brengt het haar weer in balans."
 
De conditioner doet precies wat je er van verwacht: het maakt de uiteindes van het haar lekker zacht. Niet meer en niet minder: prima. Ik vond 'm wat dunner dan ik gewend ben met maskers en conditioners.
DARK BAMBOO- 17,50
Wat WECOLOUR zegt: "Dark bamboo is een zuiverende treatment van klei met bamboe. Deze treatment reinigt, zuivert en verzorgt het haar. De bamboe verwijdert voorzichtig alle onzuiverheden van de hoofdhuid en het haar, waardoor de verzorgende ingrediënten beter in het haar kunnen doordringen. De klei schuimt niet en is heel zacht voor je haar en de hoofdhuid. Natuurlijk bevat ons paradepaardje geen sls, parabenen en resorcinol."

Dit is best een uniek product, het is namelijk een treatment op basis van bamboe en klei. Je moet het aanbrengen op droog haar- was best even wennen, inmasseren, 5 minuten laten zitten en uitspoelen. Het voelt heel fris aan als je het net aan hebt gebracht. Ik merkte dat mijn hoofdhuid schoner dan ooit voelde zonder een droog of trekkerig gevoel. Het is een soort maskertje, maar dan voor de aanzet van je haar en je hoofdhuid. Dit product is vooral een uitkomst als je vaak het gevoel hebt dat je stylingproducten met gewone shampoo niet uit je haar gewassen krijgt. Ik vond het product ook redelijk zuinig, je zou er tien keer mee moeten doen (20ml per keer) en dat klopt denk ik wel.

Ik heb nog nooit eerder zoiets gebruikt, maar i like it!

ARGAN SILK- 11,50
Wat WECOLOUR zegt: "Argan Silk van WECOLOUR is een rijke, verzorgende formule voor je (gekleurde) haar. Argan Silk hydrateert, voedt  en zorgt voor een zijdezachte glans. Daarnaast beschermt het je haar tegen vocht en hitte. Perfect voor gekleurd haar! Argan Silk is uitermate geschikt voor gekleurd haar en haar dat droog, poreus, dof en beschadigd is. De formule zorgt ervoor dat je haar wordt gevoed en de elasticiteit van je haar verbetert. Je haar voelt weer zacht aan en krijgt een zijdezachte glans. Het is goed voor droge punten en zorgt ervoor dat je haar gezond blijft."

Toen ik het pakketje opende viel me op dat er een hele lekkere geur uit kwam: dat is dus de Argan Silk. Het doet me een beetje aan vanille roomijs denken, echt lekker. Ik was een beetje huiverig om deze te testen omdat veel creme producten op je haar blijven liggen als een laagje en dus niet echt intrekken. Tot mijn verbazing vind ik dit product fantastisch: zelfs op droog haar (letterlijk én figuurlijk in dit geval) trekt het goed in. Het geeft mijn haar een lekkere geur, het is beter doorkambaar en ziet er minder frizzy uit.


Ik heb een hele fijne ervaring met dit merk gehad eigenlijk! Persoonlijk weet ik niet of ik de conditioner bijzonder genoeg vind om er 16,50 voor te betalen, maar verder bevalt ieder product me even prima. Mijn favorieten zijn de Argan Silk en Dark Bamboo: deze haarproducten zijn toch wel heel erg fijn om toe te voegen aan je routine!

Kende jij deze producten al? Zo ja, wat vind je er van?

4 opmerkingen

 1. Nooit van gehoord maar leuk dat het Nederlands is. Argan is voor mijn fijne haar meestal geen succes maar de shampoo en het masker klinken goed, grappig ook dat je het op droog haar aanbrengt dat zal best even wennen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben toevallig jouw favorieten aan het testen ;-) Bevallen tot nu toe erg goed. Denk dat het ook een goede combinatie is. De dark bamboo shampoo&conditioner vond ik ook wel even wennen, maar vind de resultaten tot nu toe fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat klinkt die Argan Silk lekker zeg! Ben wel heel benieuwd naar de geur nu. Ben sowieso dol op arganolie, dus vaak zitten dit soort producten al wel goed bij mij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De argan silk is ook echt mijn favoriet, zo fijn! Ook voor mijn dunne haar.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!