Drie haarproducten die je moet hebben (en drie die je moet laten staan)

Zoals veel van jullie weten ben ik ernstig verslaafd aan haarproducten. Ik heb er inmiddels tientallen geprobeerd en blijf op zoek naar dat ene product dat het helemaal is voor mij. Tijdens mijn zoektocht ben ik een aantal toppers tegengekomen, maar zeker ook een aantal floppers. Hieronder een aantal producten die je niet mag missen, plus drie die je beter kunt laten staan!

Toppers
1. Andrélon intensieve serum-oil met Marokkaanse arganolie (5,99)

Een weekje terug zag ik dit product voor het eerst in de schappen staan. Het is iets waar ik lang op heb gewacht: een betaalbaar product op basis van arganolie. Dit product kost 5,99 en is het geld dubbel en dwars waard. In tegenstelling tot de arganolie waar ik eerder een review over schreef, ruikt dit serum erg lekker en is het niet vet. Het is erg dun en trekt snel in. Superzacht haar gegarandeerd!2. Andrélon Oil & Care intensieve anti-klitspray (3,34)

Net iets anders dan de serumspray is deze anti-klitspray uit dezelfde lijn van Andrélon. Ik heb hem op mijn haar gespoten terwijl ik aan het werk was (stout!) en ik vond hem zo lekker ruiken dat hij mee moest. Ook deze spray bevat arganolie. Er zitten wel veel stoffen toegevoegd (anders kan de geur niet zo anders zijn) maar dat vind ik niet erg. De spray in combinatie met het serum is echt een wondermiddel voor lekker ruikend en zacht haar. Kost bovendien maar 3,34!! Ik gebruik het nu een week en vind het nu al een onmisbaar product. Heb je droog of geverfd haar? Geef dan geen tientallen euro's uit, dit is je redder.


3. L'oréal Elvive Extraordinary Oil voor Gekleurd haar (10,15)

Ik heb er al eerder een lovend stukje over geschreven, maar nogmaals. Deze fijne olie is echt een van de beste producten die ik in jaren heb gebruikt. Waarom? Het trekt snel in, je hebt weinig nodig, het ruikt lekker én het beschermt gekleurd haar. Het is een flinke fles van 100ml waar je lang mee doet. Moet ik meer zeggen? Dat dacht ik ook! Deze olie kost 10.15 euro en is er ook in een versie 'voor alle haartypen'.

FLOPPERS
1. Maroccan Argan Oil van De Tuinen (16,95)

Dat een natuurlijk product zonder toevoegingen niet altijd fantastisch is, bewijst deze arganolie van De Tuinen. Zéér vet en daardoor zo goed als onbruikbaar voor haar. In een eerdere review kwam hij weg met een krappe voldoende, dit omdat het spul wel erg multifunctioneel is. Maar voor haren? Zeer ongeschikt! Ruikt ook nog eens niet lekker.


2. Palmers Kokosbalm (4,99)

Tijdens het werken zag ik altijd dat Marokkaanse meisjes dit spul kochten en ik vroeg me af waarom. Zij hebben altijd mooi, dik en lang haar dus ik dacht dat dit misschien wel een wondermiddel zou zijn voor mooi haar. Niet dus. De balm ruikt ontzettend lekker, maar is héél dik, héél vet en onmogelijk goed te doseren. Het is of veel te weinig of heel veel te veel product. Misschien voor als je haar hebt dat na een week nog niet vet wordt, anders laten staan.
3. Gliss Kur Hair Repair Ultimate Repair Spray (2,75/4,99)

Ik ben een groot fan van Gliss Kur producten. Wanneer de shampoo in de aanbieding is neem ik er altijd wel eentje mee. Dit spul uit de nieuwe lijn vond ik in Munchen bij Müller voor een bedrag van 2,75 vorig jaar. Hier in Nederland kost het 4,99. Het belooft de haarwortel sterk te maken door middel van eigen bouwstenen (keratine) te 'gebruiken'. Helaas deed de spray voor mij helemaal niets. Zelfs ontklitten kon de spray niet echt. Ook de shampoo en conditioner deden niet veel.

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!