Nieuw: Essence nagellak voorjaar 2013 'Upper Green Side' review

Het schijnt dat vrouwen in crisistijd meer nagellak kopen. Daar kijk ik niet van op! Helemaal blij werd ik toen ik afgelopen week voor het grote, uitgebreide schap van Essence stond. Zoveel leuke kleurtjes nagellak voor zo weinig geld! Het kon niet anders dat er eentje mee moest. Ik heb gekozen voor 'Upper Green Side', een kleur die in het begin van deze maand nieuw aan het assortiment is toegevoegd.

Ik hoop overigens dat het jullie niet stoort, maar ik heb ditmaal foto's met mijn iPhone gemaakt in plaats van mijn camera. Voor als je me niet kent, ik bibber al mijn hele leven en mijn camera heeft daar nogal moeite mee. Soms lukt het beter met mijn iPhone, al is de kwaliteit minder. Volgende keer beter!

 

Upper Green Side (een verwijzing naar Upper West Side in Manhattan) is een mintgroen kleurtje. Ik vind deze kleur zelf wel leuk, maar dat is persoonlijk. Mijn zus vond dat het leek alsof ik schimmelnagels had. Hmm.. jammer. De dekking van de nagellak is niet heel slecht, maar ook niet geweldig. Één laag is zeker niet genoeg, maar die eerste laag droogt dan weer wel lekker snel. Twee lagen lijkt er meer op.

Recent hebben de lakjes een nieuw uiterlijk gekregen. Ik vind dat je, voor die 1.69, best een prima lakje krijgt. Er zit 8ml in wat een prima hoeveelheid is voor wat je betaalt. De nagellak is kwalitatief niet geweldig langhoudend maar hey, voor dat geld mag je niet klagen. Tijd voor een paar swatches!
Op onderstaande afbeeldingen heb ik twee lagen nagellak gebruikt (wel met veel product op één laag)
Ik heb de lak gisteravond opgedaan, samen met de Express Dry druppels, ook van Essence. Zoals je ziet ziet hij er nog heel netjes uit. De 'oneffenheden' die je ziet zitten in mijn nagels zelf, niet in de nagellak zelf. En nee, ik ben geen manicure dus héél netjes is het niet. Wat mijn zus ook zegt, ik vind het een leuke, frisse kleur!

De lak brengt fijn aan. Voor de vernieuwing van de lak vond ik dat hij echt te snel opdroogde. Ik had nog geen eerste lijn gezet of het was op opgedroogd. Heel irritant! Nu gaat dat goed en fijn. Het kwastje is prima, niet te smal, niet te breed. Nog een pluspunt: De Essence lakken kun je er ondanks hun kleuren snel en makkelijk afhalen. Bij Opi heb ik wel eens dat heel mijn handen gekleurd zijn en ik eerst drie keer moet scrubben voordat het enigszins weg is.

Het enige nadeel is: de nagellak is allesbehalve langhoudend. Je krijgt snel kleine barstjes in de lak, ook al lak je twee of meer lagen. Na één dag begint de nagellak te chippen. Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar ik haal hem er dan meteen af. Bijwerken wordt altijd lelijk en één nagel zonder lak, dat kan echt niet. Al met al een prima budgetnagellak!Voordelen
- Frisse, leuke kleur
- De nagellak heeft een naam (vind ik leuk!)
- Eerste laag droogt heel snel!
- Prima formaat kwastje
- Makkelijk te verwijderen zonder groene handen
- De prijs
- Essence is verkrijgbaar bij Kruidvat (en in het buitenland bij drogisterijen)
Nadelen
- Brokkelt snel af
- Je moet zeker twee/drie laagjes opbrengen, dus het kost tijd!
- De kleur is wel seizoensgebonden, maar dat maakt voor mij niet uit

3 opmerkingen

  1. Ah lente kom maar met zo'n kleurtje is de lente zeker welkom haha! jammer van de dekking :( eigenlijk maakt hij zijn naam colour and go dus niet zo waar..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk kleurtje zeg! Deze is me nog nooit opgevallen in het schap!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!