Nieuw Essence voorjaar '13: I Love Extreme Crazy Volume mascara

Mascara was, in mijn make-up begintijd, mijn eerste grote liefde - en nog steeds. Ik kan niet meer zonder. Ik heb al zo'n vier/vijf jaar een favoriet van L'oréal, maar ik blijf regelmatig nieuwe mascara's proberen. Zo ook de nieuwste van Essence: de I Love Extreme Crazy Volume mascara. Budgettop of flop?Het is zo cliché als het maar kan zijn, maar roze(!) doet het altijd goed bij mij. De verpakking is lekker opvallend. De naam van de mascara staat er op in verfachtig zwart. Het is dezelfde verpakking als de andere I Love Extreme Big Lashes mascara, maar dan met omgekeerde kleuren. De mascara kost trouwens 2,79.Het borsteltje heeft een heleboel korte haartjes van plastic. Ik houd meer van plastic borsteltjes dan van haartjes, omdat ik bij haartjes altijd een echte smeerboel krijg: alles zit boven en onder mijn ogen maar niet op mijn wimpers. De kleur van deze mascara is zwart en moet volgens Essence 'ultra' zwart uitvallen. Andere mascara's van Essence bevielen me nooit zo omdat ik ze juist grijs/groenig vond ogen. Ik ben benieuwd!


Hierboven staat wat de mascara zou moeten doen. Ik heb de mascara opgebracht met twee lagen, zoals je op de onderste drie foto's kunt zien. Op de eerste foto draag ik niets (overduidelijk), op de tweede foto één laagje en op de derde foto twee lagen.
Dat is 'm dan! Ik moet zeggen, ik ben best tevreden. Ik heb al lange wimpers van mezelf, dat moet ik er even bij zeggen, dus ik heb mascara niet echt nodig voor de lengte. Een goede dekking vind ik wel belangrijk en ik vind dat deze mascara daar goed in slaagt! Na één laagje is de mascara nog wat grauw, maar een laagje verder zie je duidelijk dat 'ie zwarter wordt. Toch ben ik qua kleur helaas niet overtuigd.

Qua separatie (anti-klonter) vind ik hem bovengemiddeld goed. Mijn wimpers plakken vaak als spinnenpootjes aan elkaar. Nu scheelt het dat ik dat niet echt lelijk vind, maar soms is een meer neutrale look mooier. Vooral bij eyeliner mogen mijn wimpers wat mooier gescheiden zitten. De mascara is ook prima op te bouwen. Wil je echt een super neutrale look, doe dan één laagje op.

De mascara blijft verder goed zitten en het allerbelangrijkste is wel dat ik geen vlekken boven mijn ogen krijg. Fijn!

Voordelen:
- Heel goedkoop
- Leuke en opvallende verpakking
- Verkrijgbaarheid van Essence, te koop bij Kruidvat en in het buitenland bij de drogisterij
- Goed op te bouwen
- Geen vlekken(!)
- Blijft goed zitten
- Plastic borsteltje met veel haartjes
- Pakt alle wimpers mee
- Twee lagen is genoeg
Nadelen:
- Niet ULTRA zwart zoals Essence zegt

1 opmerking

  1. ik heb 'm ook maar vind het echt geen fijne mascara.. veel te clumpy en spinnepootachtig >.<

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!