Review: Max Pressed Powder Foundation in fairPareltjes van Action, ze bestaan. De Mineral Blush van Max bleek al een fijn product te zijn, maar het kan nog beter! Ik probeerde Max' Pressed Powder foundation in de kleur Fair. Dit poeder bleek een aangename verrassing na alle breakouts van Mac's Studio Fix foundation. In dit artikel vergelijk ik dit poeder ook op enkele punten met Mac's Studio Fix. Dit poeder kost 0,99 euro, een fantastische budgetprijs. Lees verder voor swatches, ervaringen en mijn mening.


De verpakking ziet er mooi uit en is verrassend genoeg erg stevig. Er zit een half spiegeltje in, handig voor onderweg. Onderin zit nog een verborgen 'lade' waar een sponsje in zit. Dat is ook een aangename verrassing. Hoewel een sponsje voor een poeder niet ideaal is, is het toch prettig dat 'ie erbij zit voor de dames die hem graag zo aanbrengen.


De ingrediƫnten van het poeder zien er prima uit! Ter vergelijking, dit is Mac's Studio Fix:


In het poeder van Action zit in elk geval minder talk. Dat is prettig. Mijn huid reageert niet heel goed op talk, jammer genoeg. Het matteert geweldig maar ik ga er enorm snel van glanzen.


Hierboven zie je de kleur. Hij is erg licht en dus geschikt voor een huidkleur NC/NW 15 tot en met 20. Ook qua kleur even ter vergelijking met Mac's Studio Fix:


met zonlicht

geen zonlicht
Links Mac in NW15, rechts Action's PPF. Het is heel gek, maar Max' poeder dekt beter dan Mac's Studio Fix. De kleuren komen heel goed overeen, alleen is Mac wat gelig en Max meer neutraal/roze. Beide kleuren passen goed bij een licht tot zeer huidtype. Dat doet de Action goed! De meeste zeer goedkope poeders zijn erg donker en slaan zelfs oranje uit. Zie hieronder een close-upje van de kleur en matterende werking.Om het verschil goed aan te tonen heb ik de laatste foto geflitst. Zelfs met fel licht er op zie je geen glans. Mijn poriƫn zijn een stuk minder zichtbaar en de matterende functie werkt fantastisch! Alle glans is weg in een handomdraai. Ook de kleur past perfect bij mijn gezicht. Het poeder blijft een stuk langer mat dan Mac (Mac anderhalf uur), namelijk een uur of drie-vier. Dat komt dicht in de buurt van mijn favoriete Sephora poeder! Waah! Wel is het poeder een beetje masker-achtig. Bij een normaal tot vette huid zonder droge plekken is dat niet zo'n probleem. Als je een (zeer) droge huid of juist veel acne hebt zul je 'm wel zien zitten.

Er zijn meerdere kleuren in het assortiment. Bij 'mijn' Action hadden ze de kleuren 'Fair', 'Nude' en 'Tan', maar ik denk dat er ook nog een of meerdere kleuren tussen 'Nude' en 'Tan' zitten.

Dit poeder is iets voor jou als...

Je niet veel geld uit wil geven, een goede matterende functie zoekt die lang aanhoudt, een poeder zoekt voor een gemengd tot vet huidtype en een (zeer) lichte huid hebt.

Skippen als...

Je een (zeer) droge huid hebt met schilfers en/of opvallende droge plekjes, of als je grote, opvallende onzuiverheden hebt.

2 opmerkingen

Thanks voor je reactie!