L'oréal Skin Perfection primer en serum review


Een perfecte huid is jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik tegenwoordig wel geluk heb met mijn huid. Ik heb vrijwel geen puistjes en als ik ze krijg, zijn ze snel weg. Wel heb ik last van grote poriën. Vooral op- en langs mijn neus zijn mijn poriën een stuk groter dan gemiddeld. Geen ramp van wereldformaat, maar wel ruimte voor verbetering! De nieuwe lijn van L'oréal, Skin Perfection, belooft je poriën 'pixel perfect' en zo goed als onzichtbaar te maken. Ik probeerde het serum en de primer.


De verpakkingen zijn heel simplistisch en daardoor heel mooi! Roze met wit kleurt leuk bij elkaar. Het serum komt in een verpakking van 30ml en de primer bevat 15ml. Voor een serum een prima inhoud, maar de primer vind ik wat weinig, gelet op prijs-inhoud. De primer kost 14,99 euro en het serum 16,99 euro. Middenprijs dus, hoewel ik de primer aan de dure kant vind. Gosh heeft bijvoorbeeld primers van deze prijs met dubbel zoveel inhoud.


Ik begin met het serum. Een product als dit heb ik nooit eerder voor mijn gezicht gebruikt. Ik krijg namelijk altijd het gevoel dat ik er pukkels van ga krijgen omdat het meestal wat vettig is.

Wat het product belooft: 'Dit krachtige, corrigerende serum bevat LR2412 en Perline-P om dieper in de huid door te dringen. Het verkleint poriën, egaliseert de teint, vermindert rode vlekjes en maakt de huidoppervlakte zichtbaar gladder en zachter.'Die ingrediënten zeggen me in principe niet zo veel. Het is vaak zo dat er moeilijke namen worden genoemd in een reclame en dat het eigenlijk weinig voorstelt. In elk geval is het prettig dat alcohol helemaal onderaan staat op de lijst. Wel zitten er aardig wat siliconen in en staat alcohol ver bovenaan de lijst. Twijfelachtig dus.


Wat heel bijzonder is aan het serum is dat er een parelmoerglans aan zit. Hierboven kun je het goed zien, er zit allemaal kleine glittertjes in. Zolang ik geen glimmende discobal word, vind ik alles prima.Het serum is heel dun en prettig in het gebruik. De geur is vrij mild, dus daar zul je je niet aan storen. Het serum trekt snel in de huid, wat ik echt een plus vind. Ik moet wel zeggen dat ik qua poriëngrootte totaal geen verschil zie. Niet direct na het aanbrengen, ook niet na langdurig gebruik. Jammer, maar het leek ook wel te mooi om waar te zijn. Wel heb ik de laatste tijd veel complimenten gekregen over mijn huid. Mijn huid  straalt meer na het gebruik van deze producten, het is alsof ik er minder grauw en gezonder uitzie. Het is fijn voor een doffe huid die wel een oppepper kan gebruiken!

Al met al vind ik het jammer dat het serum zijn beloften niet helemaal na kan komen, maar het is verder een prima product. Mijn huid is minder dof en heeft een natuurlijke glans, en niet op een vervelende manier. Vind ik dit een aanrader? Ja, zeker voor mensen met een doffe teint. Bij een hele vette huid zou ik het niet aanraden. Ik heb geen last van puistjes na gebruik, maar heb veel gelezen over mensen die dat wel hadden.


Over naar de primer! Ook primers gebruik ik weinig, omdat ik op langere termijn vaak alleen maar meer ga glanzen. Omdat zoveel mensen lyrisch zijn over primers, geef ik deze nog een kans.

Wat L'oréal over de primer zegt: 'Deze gladmakende basis werkt als een primer om gericht imperfecties te vervagen poriën zichtbaar te laten verdwijnen. Breng hem aan na je serum en dagverzorging. De formule is licht en laat de huid ademen.'


De ingrediëntenlijst. Voor een primer vind ik dat er weinig vormen van siliconen in verstopt zitten. Wel zitten er aantal gladmakende en matterende ingrediënten in als silica, talc en glycerin. Ziet er prima uit!De verpakking lijkt op een lipgloss: een tubetje met een gaatje. Ik heb liever een pompje, maar dit is ook best hygiënisch. Wel jammer dat er vaak te veel product uit komt met een tubetje.
Zoals je hierboven ziet is de primer vrij dik. Dit is wel handig, want je hebt maar heel weinig nodig. Het jammere is dus wel dat er bijna standaard te veel product uit komt waar je niks aan hebt. De primer matteert fantastisch en blijft niet op de huid liggen. Met foundation op merk ik wel dat mijn foundation echt langer mooi blijft zitten. In dat opzicht is 'ie dus prima!

Ik heb hem mijn zus laten testen en zij gebruikt hem samen met een dagcrème van Van der Hoog. In combinatie met een crème gaat 'ie wel een beetje korrelen omdat het spul zo dik is. Dat kan voor veel dames een nadeel zijn. Ik gebruik in de ochtend geen crèmes of zonnebrand (slecht!), maar die combinatie gaat dus niet zo goed. Gebruik je er producten naast, dan kun je beter opzoek gaan naar een meer vloeibare primer.


Concluderend ben ik best tevreden over de producten! Het serum is geen poriën-verklein-wonder, maar zorgt wel voor een gezond uitziende huid (goed voor bijvoorbeeld rokers of mensen met een doffe huid). De primer vind ik heel goed! De combinatie met andere producten gaat niet zo top, maar dat is voor mij geen probleem. Ik vind het prima producten en zou ze alletwee wel opnieuw aanschaffen!

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!