Essence The Lash Curler roterende mascara review


Waarschijnlijk heb je wel eens een vibrerende of roterende mascara gezien. Ik heb er zelfs eentje gehad van Maybelline, jaren geleden. Essence probeert de trend weer op de pakken met een mascara die je zelf kunt draaien tijdens het opbrengen. Ik snapte er eerst helemaal niets van, maar ik heb er handigheid in gekregen. Vandaag laat ik je zien wat ik er van vind!

Essence The Lash Curler / 3,39 euro
Ik zeg eerlijk, ik snapte helemaal niks van het hele draaisysteem. Ik draaide en draaide maar en ik bleef wachten tot er iets met het borsteltje zou gebeuren (ik dacht eigenlijk ook dat het borsteltje zou veranderen ofzo, haha!) maar het is gewoon het borsteltje dat in zijn volledigheid kan draaien. Je houdt met je ene hand het plastic gedeelte vast en met je andere hand draai je aan het rode gedeelte met stipjes. Het borsteltje draait hierdoor en pakt meer wimpers mee. Ik vind het geen spectaculair extraatje eigenlijk, ik had er meer van verwacht, maar wie weet is het heel effectief.Het borsteltje ziet er 'normaal' uit. Geen plastic, gewoon normaal, geen rare vormen. Ik was niet echt onder de indruk. Ik heb het borsteltje wel gedraaid tijdens het aanbrengen, en dan ging niet heel makkelijk. Met de ene hand houd je het borsteltje vast en met de andere hand draai je. Het klinkt raar (en zo ziet het er ook uit, haha). Nee, erg handig is het niet. Het pakt dan wel weer meer wimpers mee, dat zie je ook echt terug. De wimpers zijn bij de aanzet goed gekleurd en aan de bovenkant ook.Het resultaat vind ik goed! Mijn wimpers zijn inderdaad meer gekruld dan met een andere mascara. De kleur vind ik voor Essence doen erg mooi zwart. Vaak vond ik ze wat grijs-groenachtig (is goedkoper). Het aanbrengen gaat niet mega handig, maar als je hem 'gewoon' gebruikt zonder te draaien is het resultaat ook prima. Voor een budgetmascara vind ik hem prima!

Het nadeel is wel dat 'ie wat korrelig is. Als je meerdere lagen aanbrengt zoals ik doe, brokkelt de mascara gedurende de dag wel wat af. Je kunt dit hierboven op de foto al lichtjes zien, hoewel ik het grootste deel met bewerken weg heb gehaald. Dit is een klein dingetje, maar hierdoor zou ik wel voor een andere mascara gaan. De Essence volume mascara (klik) die ik een paar dagen geleden reviewde, vind ik dan net een tikje beter. Concluderend is het een prima mascara voor een goede prijs. Ik vind het alleen jammer dat 'ie lichte korreltjes afgeeft gedurende de dag en het roterende gedeelte voegt niet heel veel toe. Toch zeker een ruime voldoende!

6 opmerkingen

 1. Hij lijkt mij echt onwijs fijn! Binnenkort maar even langs de kruidvat, haha.

  Liefs,
  Kiki // Chicks About Fashion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien heb je al lange mooie wimpers van jezelf.. vind het er echt super mooi uitzien. Die gaat op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt mij inderdaad geen handig systeem!!! maar je wimpers zien er wel heel goed uit moet ik zeggen, idd wel een beetje met klontjes maar wel echt dat je ziet dat de mascara wat doet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er heel erg goed uit! Wat fijn! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziete r goed uit, maar lijkt me niet echt een handig systeem

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!