Review: Essence Moisturizing Cuticle Cream


Tot voor kort was ik te lui om ook maar na te denken over mijn nagelriemen. Dit terwijl mijn handen er zoveel mooier uit kunnen zien als ik deze beter verzorg. Ik heb de irritante 'afwijking' dat ik altijd helemaal losga met velletjes rondom m'n nagels. Ik pulk er aan, trek ze er af tot bloedens toe en kan ze gewoon niet met rust laten. Ik probeerde de nagelriemcrème van Essence. Op naar mooie nagels/handen!

Moisturizing Cuticle Cream- 1,99 euro via Kruidvat (alleen grote filialen met een dubbel schap) De crème heeft een boel fijne ingrediënten, waaronder vitamine E, panthenol, verzachtende en versoepelende glycerine, olie van olijven, kokosnoot en grape seed extract. Klinkt goed! Ik vind het belangrijk dat deze crème mijn nagelriemen voedt én een herstellende werking biedt.


De crème komt in een heel klein potje, een soort lipboter. Niet heel hygiënisch, een klein tubetje was beter geweest. Er komt zo sneller vuil bij, maar ook bacteriën. Hierdoor wordt de houdbaarheid ook minder lang. Jammer! Maargoed, laten we niet beoordelen op verpakking alleen. De crème is lekker smeerbaar, het is absoluut geen dikke zalf. Het ruimt heerlijk fris en bloemig, ook fijn!En werkt het? Mwoooah. Mijn nagels/nagelbedden/nagelriemen zijn wel wat mooier geworden, maar ik heb alsnog wat velletjes. Natuurlijk verdwijnen die niet binnen drie dagen, maar ik merk met Eight Hour Cream wel meer verschil. Ik moet zeggen dat ik het heerlijk vind om mijn handen en nagels hiermee te verwennen. Het trekt mega snel in (wat ik echt geweldig vind!) en je kunt meerdere lagen achter elkaar aanbrengen. Daarnaast ruikt het ook nog eens erg lekker, nog een pluspunt.

Is het een aanrader? Ja, zeker voor het luttele bedrag van 1,99 euro. Het is een fijne, lekker geurende crème die snel intrekt. Een wonder is het niet, maar als je regelmatig smeert verdwijnen velletjes wel lichtjes. Een ruime voldoende!

2 opmerkingen

  1. Ik heb zoiets echt nodig eigenlijk maar heb er het geduld niet voor, doe het twee keer en daarna vergeet ik het weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Soms durf ik ook wel eens me nagelriemen over slaan! Zal ze toch ook eens meer moeten verwennen!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!