Review: Kruidvat ontharingsspray


Soms kom je een product tegen dat je verbaast. Het werkt heel goed, het werkt niet, of... het is bijzonder. Negatief of positief. Ik heb de ontharingsspray van Kruidvat gebruikt en heb daar dan ook een bijzondere ervaring mee.. lees verder!

Kruidvat ontharingsspray- 3,09 euro


Ik zal beginnen met uitleggen waarom ik uberhaupt een ontharingsspray wilde kopen. Al jaren gebruik ik een scheermesje (Venus van Gilette en sinds kort Venus&Olaz). De laatste tijd merkte ik dat ik steeds meer bultjes kreeg, terwijl ik dat vroeger nooit zo had. Het klinkt misschien niet zo smakelijk, maar ik moet eerlijk zijn: langs mijn bikinilijn is het vaak een slagveld van ontstoken bultjes. Daar was ik écht helemaal klaar mee, ik wil gewoon een gladde huid.


Ontharingsspray leek me sneller en makkelijker dan crème. Crème moet je uitsmeren (al dan niet met een spateltje) en qua tijd is dat niet handig. Je mag ontharingsproducten niet lang laten zitten en voordat je je volledige benen hebt ingesmeerd, kan het spul er bij het ene been alweer af. Onhandig dus. Deze spray werkt makkelijk: je spuit en het verandert in schuim.


Deze spray kun je een minuut of zes laten zitten, in elk geval niet langer dan 10 minuten. Voor ontharingsspray is dat nog vrij lang, die van Veet mag bijvoorbeeld maar maximaal 5 minuten. Ik begon met sprayen en het begon allemaal goed. Het ging best aardig schuimen en het sprayen beviel me wel. Makkelijk en snel! De geur is minder sterk dan gemiddeld, maar nog wel aanwezig. Ik stoor me daar niet heel erg aan. Bij been twee was het gedaan met de pret: mijn bus was op! Wow, dat was wel heel snel (en duur ook, 3,09 voor één scheerbeurt). Ik moet wel zeggen dat ik mijn hele benen doe, dus ook mijn bovenbenen.Naast dat de bus al op was voordat ik klaar was, viel ik letterlijk en figuurlijk over nog een probleem. Deze spray maakt écht een rotzooi en zorgt er voor dat je vloer en bad extreem glad worden. Het kostte me nogal moeite om overeind te blijven... haha! Toen ik klaar was, heb ik dan ook eerst moeten schoonmaken.

Tsja, wat vind ik er van? Het werkt uitstekend, dat wel. Binnen zes minuten waren al m'n haartjes weg. Ik vind het alleen een enorm gedoe omdat de vloer en je badkuip enorm glad worden én de bus is snel leeg. Drie euro vind ik te veel voor één keertje scheren, ik investeer liever in mesjes die langer mee gaan. Met de bultjes gaat het overigens wel een stuk beter: de stoppeltjes zijn minder stug en er ontstaan geen ontstekingen meer. Toch nog één voordeel... Nee Kruidvat, ik vind het helaas geen succes. Ik pak mijn mesjes er weer bij!

2 opmerkingen

Thanks voor je reactie!