Ervaring: tanden bleken bij Refresh Bodytreatment + voor en na


Hola! Afgelopen woensdag ben ik samen met Jacky en Ceciel bij Refresh Bodytreatment geweest. Hier hebben wij onze tanden laten bleken en ik wil je vandaag laten zien hoe dat was. Het bracht me even terug naar het verre verleden waarin we samen woonden en samen naar de kapper gingen :-) Zijn we veranderd in echte Gerards? Lees mee!

Ps. met eeuwige dank aan de fantastische Jacky en Ceciel dat zij zich hebben opgeofferd om op de foto te gaan! Dit artikel is niet gesponsord.
Vooraf wil ik even aangeven dat ik en Jacky hier al eerder zijn geweest. Het was voor Ceciel de eerste keer. Als je binnenkomt, moet je eerst een formulier invullen. Hier staan vragen op die belangrijk kunnen zijn voor het proces (of dat het niet door kan gaan, zelfs). Denk aan medicijngebruik, zwangerschap of allergie voor licht. Daarnaast krijg je een papier mee naar huis met voorbeelden van eten waar je het beste voor kunt kiezen na de behandeling. Denk dan vooral aan 'kleurloos' eten, dus geen rode sauzen etcetera. Het wordt ook aangeraden om de eerste twee dagen met een rietje te drinken.


Je krijgt op het begin eerst een soort watje om je vinger waar je je tanden nog even mee schoonmaakt. Vervolgens krijg je een bitje in dat niet echt fijn zit, maar je tanden moeten nu eenmaal goed zichtbaar zijn. Daarna komt er een laagje whitening gel op je tanden en mag je onder de lamp.Je lippen worden beschermd door middel van een flinke laag Vaseline. Je krijgt een bril op zodat je geen last hebt van van het licht.

De gel bevat overigens geen peroxide. 


Het grappige aan Refresh is dat er gezellig een dvd op staat van de Toppers. De sfeer zat er uiteraard goed in, haha. Je kunt tijdens het bleken wel op je telefoon kijken, maar de tijd gaat zo toch iets sneller voorbij.

Je zit in totaal 40 minuten. Na 20 minuten krijg je een nieuwe laag. Je kunt ook om wat extra Vaseline vragen als je lippen te strak aan gaan voelen. Die 40 minuten zijn wel te doen, maar ik zeg heel eerlijk dat ik me wel prettigere dingen kan bedenken, haha. Het plastic 'rekding' zit natuurlijk niet echt lekker. Het resultaat wordt overigens gemeten aan de hand van een wiel met verschillende kleuren tanden. Die S40 lijkt nu heel donker, maar we hoorden dat er mensen komen die nog donkerdere tanden hebben.

Het is misschien wel grappig om te weten dat ik de vorige keer dat ik kwam op S2 zat. Toen gebruikte ik wel nog volop Crest Whitestrips.


Over naar de resultaten!


Dit is het resultaat van Jacky. Op haar voortand zit overigens een klein stukje dat verkleurd is ten opzichte van de rest. Dit stukje tand is niet echt en kan dus niet meekleuren.

Ik vind het resultaat wel super goed weer! Volgens mij is Jacky was 14 naar 6 gegaan.


Dit is het resultaat van Ceciel. Ik denk dat Ceciel het meest opvallende resultaat had van ons drie omdat wij (ik en Jacky) al eens eerder in de stoel hadden gelegen :-). Ik vind het in ieder geval super mooi geworden en zeker opvallend! Ceciel begon bij 20 en eindigde bij 14.


Dit is mijn eigen resultaat. Sorry als je ergens een beetje speeksel ziet, heb mijn best gedaan om niet te kwijlen maar dat is verrot moeilijk. Ik had volgens de meter vooraf 14 en daarna 6-8. Ik vond mijn tanden overigens helemaal niet geel maar ze waren wat minder egaal. Ik heb het probleem dat mijn hoektanden vrij snel verkleuren terwijl de rest mooi wit blijft. Het ziet er weer mooi helder uit!

Ik had zelf geen last van gevoelige tanden of gevoelig tandvlees. Na het gebruiken van Crest Whitestrips heb ik dat wel heel erg. In dat opzicht kun je dus beter gewoon een bezoekje brengen aan Refresh, dat is veiliger en brengt minder risico mee. Ik kan de salon zeker aanbevelen. De eigenaresse is aardig en kundig en het is een goede prijs om de gok te wagen. Maar eigenlijk is het geen gok, want als je geen resultaat ziet, betaal je niet. Er wordt aangeraden om eens per half jaar terug te gaan.

Tanden bleken bij Refresh Bodytreatment kost momenteel 34,95 euro per persoon of 49,95 euro voor twee personen. Ik zou zeggen neem gezellig iemand mee ;-).

Als je nog vragen hebt (kan dat ik per ongeluk iets niet heb verteld), laat ze dan achter in de reacties.

Zou jij je tanden laten bleken?

8 opmerkingen

 1. Oh, dit is helemaal niet zo duur! Prima prijs voor zo'n resultaat. Ik wil dit heel graag een keer laten doen, want vind mijn tanden zo geel op het moment..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De resultaten zijn echt mooi! Zou het ooit wel een keer willen proberen, maar ik denk dat als ik het laat doen, mijn tanden er ter plekke uitvallen haha! Ik heb namelijk nogal gevoelige en ''broze'' tanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit wil ik een keer!! Hopelijk is dit niet verslavend ;) xx Ier

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi resultaat hoor, je ziet goed verschil en ik vind de prijs niet verkeerd ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt een super mooi resultaat!! Ik zou het ook best een keertje willen, zeker voor die prijs haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig resultaat. Heel erg interessant om over je ervaring te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Dit wil ik ook wel eens laten doen.
  Is het trouwens Brabants om "op het begin" te zeggen? Want het is geen officieel Nederlands ;) Het klinkt wel grappig.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!