Primer battle: Benefit porefessional, Sleek Control Shine & Prime, BE Velvet matte


Het is zeker geen geheim dat ik van een mat gezicht houd. Hoe dat komt? Nou, simpelweg omdat ik een HELE glanzende t-zone heb, haha. Ik moet bijna wel. De laatste paar maanden heb ik meerdere primers getest- deze review heeft écht lang op zich laten wachten- en ik wil je vandaag laten weten welke mijn favoriet is. Ik laat je primers van Sleek, Benefit én BE Creative zien!

Sleek Control Shine & Prime - 10,49 voor 15ml
Benefit Porefessional - 34,68 voor 22ml
BE Creative Velvet Matte primer - 17,05 voor 21,5ml


Laten we beginnen met Sleek. Deze heb ik van Susan gekregen- alsnog bedankt als je leest!! Ik was heel benieuwd omdat ik Sleek verder alleen van hun super goede highlighter palettes ken. Deze primer kost ongeveer 10,49 euro en je krijgt daar 15ml voor terug. De verpakking wordt heel snel vies, haha.

Wat de primer belooft: "De Sleek Control Shine & Prime geeft een zachte, egale en matte basis en zorgt ervoor dat je gezichts make-up de hele dag blijft zitten. De primer heeft een heel lichte en luxe fluwelen textuur, minimaliseert poriën, is niet zichtbaar en makkelijk aan te brengen."


De primers die je vandaag gaat zien zitten vol met dezelfde ingrediënten, maar ze zijn toch heel anders. Het belangrijkste om vooraf te weten is dat het om siliconenprimers draait. Dit ingrediënt geeft je huid dat super zachte gevoel, het vult je poriën op en zorgt voor een gladde basis. Mijn huid is zelf redelijk gevoelig voor siliconen, maar ik gebruik de primer dan ook alleen op/rondom mijn neus en tussen de wenkbrauwen. Hier zijn de poriën het meest grof.

De textuur van deze primer is SUPER dik. TMI, de primer komt uit de tube als een soort kleine mini-drolletjes. De textuur is niet mijn favoriet omdat er door die 'drolletjes' ook regelmatig product verloren gaat. Deze primer vult de poriën wel heel goed! Het is mooie basis voor onder mijn foundation. Ik merk niet dat mijn foundation veel langer blijft zitten.

Ik vind deze primer persoonlijk wel fijn. Ik zou hem denk ik wel opnieuw aanschaffen!


Over naar The Porefessional. Dit is een ontzettend bekend product van Benefit. Die naam komt helaas ook met een prijskaartje; voor een fullsize van slechts 22ml betaal je zo'n 35 euro. Dat is echt een smak geld.

Wat Douglas zegt over de primer: "Een kleurloze, olievrije primer die de zichtbaarheid van fijne lijntjes en poriën sterk vermindert. Aanbrengen op de T-zone voor een gelijkmatige teint."


Het bijzondere aan The Porefessional is dat de primer een kleurtje heeft. Nog meer bijzonder is dat Douglas zegt dat 'ie kleurloos is. Het heeft een soort 'huidskleur' waardoor je de primer ook als basis kunt gebruiken zonder foundation. Als jij een hele egale huid hebt met een paar grove poriën, dan is dit jouw vriend. Het 'blurt' je huid helemaal en ik kan dus zeker begrijpen waarom dit product zo populair is. Ik merk niet per se dat mijn make-up beter blijft zitten, maar wel het beste van deze drie.

Ik kocht een kleine verpakking om het product eerst te proberen, maar ik ben fan hoor! Laat die fullsize maar doorkomen ;-).


Als laatste hebben we de BE Velvet Matte primer. Ik heb deze op aanraden van een verkoopster gekocht en dat gebeurt niet vaak! Ik vertelde dat ik iets zocht om het litteken in mijn voorhoofd goed mee te blurren. Zij vertelde dat deze vaak werd verkocht, maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat ze het 'huismerk' van ICI wilde verkopen, haha.

Het bijzondere aan deze primer is dat 'ie SPF bevat. Dat is wel fijn, je kunt altijd bescherming gebruiken, al is het maar SPF10. Toch vind ik deze primer niet fijn. Hij geeft een heel glad gevoel maar een beetje té glad- een beetje viezig zelfs. Deze primer is kleurloos en ruikt een beetje chemisch. Hij vult mijn poriën wel, maar ik voel 'm zitten. Mijn foundation blijft met deze primer ook het minst lang mooi. Ik maak hem nog wel op, maar ga hem niet opnieuw kopen.

Mijn favoriet is de Benefit porefessional. Stiekem vind ik dat wel jammer omdat 'ie echt duur is, maar je kunt soms beter investeren in één goed product waar je echt blij mee bent.

Welke primer is jouw favoriet?

4 opmerkingen

 1. Ah leuk!! Die van benefit heb ik ook wel eens een keer gebruikt maar kan me niet meer herinneren of ik hem fijn vond of niet.. Misschien nog een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig, ik plaatste vandaag ook toevallig een beauty battle! Maar dan over make-up sponsjes. Ik vind deze primers er heel goed uit zien, ben vooral benieuwd naar de Porefessional, die lijkt me heel erg fijn. Zeker omdat jij hem kiest als favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind die van Benefit echt een topper! De rest ken ik niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die van Benefit klinkt goed! Ik gebruik verder nooit een primer, merk er nooit zoveel verschil van.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!