Review: Salcura Bioskin Dermaspray + Zeoderm


Hoi ik ben Iris en ik heb psoriasis. En eczeem op dagen dat het leven me nog meer tegenzit. Toen was daar Salcura! Ik kreeg via Beautyopinie (thanks!!) het aanbod om de Bioskin Dermaspray en Zeoderm creme te proberen en natuurlijk wilde ik dat. Ik vertel je vandaag meer over deze producten.

Salcura Bioskin Dermaspray 100ml- 19,99 euro
Salcura Bioskin Zeoderm 50ml- 14,99 euro

Even een kleine waarschuwing: dit artikel bevat voor en na foto's. Mocht je daar echt heel vies van zijn, skip 'm dan. Mijn vorm van psoriasis is mild én momenteel rustig, maar wilde het toch even zeggen!
Ik waarschuw je vast, dit gaat een artikel zijn met best veel tekst, dus wees voorbereid en ga ervoor zitten, haha. Ik heb sinds een jaar of drie psoriasis. Dit heb ik 'gekregen' van mijn vader (thanks he). Mijn vader heeft plekken over zijn hele lichaam en eigenlijk dusdanig erg dat hij er nooit vanaf zal komen. Toch weerhoudt het hem er niet van lekker in zijn korte broek te lopen #goals en ik schaam me er persoonlijk ook niet voor. Momenteel heb ik psoriasis voornamelijk op mijn onderarmen en ellebogen en soms een beetje rond mijn knie. Dit zijn bekende plekken waar het ontstaat- namelijk rondom de gewrichten. Het vervelende aan psoriasis is dat je er 1. weinig aan kunt doen, 2. het jeukt soms verschrikkelijk, 3. je haalt je huid gemakkelijk open door te krabben en 4. mensen vragen aan je wat je hebt. Dat laatste vind ik wel echt storend, als ik met korte mouwen rondloop ben ik me toch bewust van mijn 'aandoening', al is het niet eens zo heel erg bij mij. De meeste mensen denken vaak dat ik gestoken ben door een insect, haha. Let er wel op dat veel mensen een andere vorm hebben! Ik kan het nog rustig houden, bij sommige mensen kan dat helaas niet of minder goed.

Mijn psoriasis wordt erger als het warm is- hoera voor deze hete zomer! en wanneer ik er niks aan doe qua smeren. Ook vaak douchen én te warm douchen maakt mijn klachten erger. Nu kun je denken 'gadver, douche je niet elke dag', maar in de zomer is dit voor mijn huid echt 1000 keer beter. Ik probeer de aangedane huid ook niet met zwaar geparfumeerde producten in te smeren.

Hierbij nog even de feiten op een rijtje (huidarts.com):

Hoe ontstaat psoriasis ?

"Onze huid vernieuwt voortdurend en oude huidcellen worden vervangen door nieuwe. De opperhuid bestaat uit hele kleine huidcellen die langzaam afsterven en afschilferen. Dit is normaal gesproken een proces waar niemand iets van merkt. Maar bij psoriasis is dit vervangingsproces verstoord en gaat het abnormaal snel. Zo ontstaan teveel huidcellen en deze krijgen niet de kans om volledig uit te groeien. De huid gaat daardoor zichtbaar afschilferen. In de psoriasis-huid is er sprake van ontsteking; de huid is namelijk dik en rood. Er bestaan aanwijzingen dat de ontstekingsprocessen bij psoriasis mede verantwoordelijk zijn voor het ontstaan en in stand houden van de huidafwijkingen. We weten nog steeds niet waardoor die versnelde groei wordt veroorzaakt: de oorzaak van psoriasis kennen we niet. Emotionele stress, griep, keelontsteking (met streptokokken) en sommige medicijnen (lithium en zogenaamde beta-blokkers) kunnen psoriasis verergeren."

Ik ontving twee producten, namelijk...

Zeoderm:

"Bioskin Zeoderm is speciaal ontwikkeld voor de huid die extra verzorging en aandacht nodig heeft. Voor iedereen met een extreem droge, geïrriteerde of zeer gevoelige huid, biedt onze Zeoderm de uitkomst. Ook voor mensen die last hebben van huidaandoeningen als eczeem, psoriasis, dermatitis, netelroos is Zeoderm zeer geschikt. Zeoderm is voor 99% natuurlijk en bevat geen steroïden of andere harde chemicaliën die de gevoelige huid verder irriteren. Anders dan crèmes met steroïden, kan Zeoderm zo vaak worden toegepast als wenselijk is, zelfs op het gezicht. Bioskin Zeoderm bevat onder andere Lijnzaad om de roodheid en ontsteking te reduceren en Bernagie om de huid diepte hydrateren. Zeoderm ontleent haar naam aan en het vulkanische kleimineraal Zeoliet, een uniek mineraal dat de huid helpt te herstellen door mogelijke schadelijke stoffen aan de huid te onttrekken. Zeoderm is een multi-functionele diep hydraterende en verkoelende crème, die gebruikt kan worden op de droge, beschadigde huid over het gehele lichaam."

Even een fact tussendoor: mijn vader gebruikt inderdaad een product met steroïden. Dit helpt de huid vooral om soepeler te worden. Ik heb het ook wel eens geprobeerd maar het is ontzettend greasy en geeft af op je kleding en zo'n beetje alles wat je aanraakt. Zeoderm voelt ook als een redelijk volle crème maar is niet zo plakkerig dat je de hele dag niks meer kunt doen zonder je vies te voelen. Ik heb het vooral samen met de spray gebruikt voor een snel resultaat.

Dermaspray:

"Bioskin Dermaspray is zowel innovatief als uniek in zijn soort. De Spray is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar met een zeer droge, jeukende huid. De spray bevat geen schadelijke of irriterende ingrediënten, waardoor DermaSpray zeer geschikt is voor iedereen met een overgevoelige en droge huid of iedereen die last heeft van ergere huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis, dermatitis, rosacea. DermaSpray helpt een natuurlijke barrière te vormen, zodat de huid beter gehydrateerd blijft en verschijnselen van een droge huid zullen afnemen. Dermaspray geeft onmiddellijk verlichting bij een jeukende huid. De substantie trekt diep de huid in, zodat de huidcellen in een vroeg stadium van de levenscyclus worden bereikt en diep worden gevoed. De huidcellen zullen gezonder aan de oppervlakte verschijnen, waardoor de huid er beter uit zal zien en symptomen zullen afnemen."

Voordat ik dit product had ontvangen, wist ik eigenlijk al dat het mijn favoriet zou worden. Ik vind sprayproducten namelijk heel handig. Dit product is ook redelijk waterig en het trekt snel in. Dit zorgt direct voor verkoeling en minder jeuk wat echt prettig is! Het voelt niet vet aan.


De producten bevatten veel natuurlijke ingrediënten. Aan de ene kant is dat natuurlijk goed, maar het is wel zo dat mensen daar sneller allergisch voor kunnen zijn. Kijk dus even goed als je ergens niet tegen kunt. De basis van de crème is Urea. Dit verklaart wel de wat dikkere structuur. De basis van de spray bestaat dan weer uit oliën.

Goed, over naar wat foto's! Ter verduidelijking: de plekken zijn best opvallend, maar dat zie je op de foto niet zo terug. De camera is aardig voor me ;-)Woah, zien jullie dat? Natuurlijk is de plek er nog wel, maar het is eerder in een gedeelte zeer droge huid veranderd. De roodheid is een stuk minder en ik voel dat vlammende ook veel minder.

Toch moet ik één ding eerlijk bekennen, dit gebeurt namelijk wanneer je zo nalatig en lui bent als ik:


Deze foto heb ik gemaakt op het moment dat ik dit artikel zit te typen. Mijn plek is weer rood geworden, de huid voelt vrij hard en het is ook weer een beetje branderig. Helemaal mijn eigen schuld dit, maar wilde je toch even laten zien wat er gebeurt als je stopt. Je bent helaas wel weer terug bij af.


Al met al kan ik zeggen dat ik dit een zeer fijne introductie met het merk vond. De Dermaspray is geweldig in gebruik en biedt direct verlichting wat heel fijn is als je last hebt van jeuk. Samen is dit helemaal een goed team. Het zijn in ieder geval de beste producten die ik ooit heb gebruikt voor psoriasis. Het enige 'nadeel' is, zoals bij elk smeerseltje, is dat het tijdelijk werkt. Als je stopt, komt het terug, maar Salcura belooft ook niet dat je er voor altijd vanaf zult zijn.

Heb jij last van eczeem of extreem droge huid? Wat gebruik jij voor producten?

3 opmerkingen

  1. Eindelijk heb ik de tijd gevonden om even te reageren! Leuk dat je me noemt ;) En dat het voor jou ook werkt. Bij mij komt het ook terug als ik stop hoor. Ik heb daarom inmiddels nog 2 tubes gekocht en tot nu toe ben ik al de hele zomer bijna eczeem vrij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Iris, wat goed dat je voor & na foto's plaatst! Ik heb wel dezelfde ervaringen als jij, als ik het op m'n lijf gebruik in ieder geval. Ik heb een tijdje geleden over deze producten geschreven en was op zoek naar meer info omdat ik het sinds kort ook op m'n hoofdhuid gebruik, waar ik vooral plekken heb. En dan altijd meer info wille zoeken he ;) dat ken je vast wel. Ik heb ook wel de ervaring dat als je stopt, dat het terugkomt, maar helaas is dat met alles wel wat ik uitprobeer.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!