Review: Yves Saint Laurent Volume Effet Faux Cils mascara

yves saint laurent volume effet faux cils mascara

Hola allemaal, leven jullie nog met deze hitte? Ik nog maar half, maar het goede nieuws is dat mijn Yves Saint Laurent Volume Effect Faux Cils mascara (zeg dat eens 5x achter elkaar) het nog bijzonder goed volhoudt. Ik vertel je vandaag in deze review meer over deze behoorlijk prijzige mascara.

Yves Saint Laurent Volume Effect Faux Cils mascara- 36,67 euro via DouglasPersoonlijk had ik nog geen ervaring met Yves Saint Laurent mascara. Ik heb wel veel andere producten van YSL en die bevallen altijd prima. De prijzen zijn weer een ander punt van discussie: ik vind bijna 37 euro voor een mascara toch echt te ver gaan. Als ik een mascara heel fijn vind wil ik daar eigenlijk maximaal een euro of 20-25 aan uitgeven. Aan de andere kant krijg je wel, zoals je van YSL gewend bent, een mooie verpakking voor je geld. Een ander punt is dat veel budgetmerken tegenwoordig uitkomen met mascara van topkwaliteit. Dit moet dus wel echt iets bijzonders zijn.

Wat Douglas zegt over deze mascara:

"
Mascara Volume Effect Faux Cils van Yves Saint Laurent bevat een nieuwe textuur. De mascara bevat extra verzorgende eigenschappen voor verfraaide wimpers: de "biomimetic oils" voor een rijke formule met sensuele oliën voor zachte en intense wimpers en "Pro-vitamine B5", voor de elasticiteit en flexibiliteit van de wimpers. De blik is van een zeldzame intensiteit, de wimpers worden verlengd als nooit tevoren. Spectaculair."Het borsteltje bevat traditionele 'haartjes' op een wat langer borsteltje. Wat me vooral opviel was de geur. Deze mascara ruikt namelijk behoorlijk geparfumeerd en ik begrijp eigenlijk niet waarom. Los daarvan merk ik wel dat het een ander soort mascara is dan normaal. Deze wordt namelijk niet heel hard en blijft nog een tijdje nattig. Ik denk dat dit door de toegevoegde ingrediënten komt. Je moet wat om weer iets anders te bedenken dan de rest, toch?Het effect, tja... dat vind ik persoonlijk niet heel fantastisch. Ik ken mijn wimpers inmiddels best goed na 25 jaar met ze samen te leven en dit werkt niet helemaal zoals ik hoopte. Het kost nogal wat laagjes om een soort-van-gewenst resultaat te krijgen. Mijn wimpers vliegen niet echt de lucht in dus op het gebied van volume viel het me een beetje tegen. Zodra je meer mascara aanbrengt lijkt de aanzet dikker, maar ook steeds meer klonterig. Ik zou niet zeggen dat ik de mascara echt slecht vind, maar eerder 'oké'. Dat is alleen niet wat je wil als je meer dan 35 euro neerlegt voor een product.

Overigens wil ik wel zeggen dat deze mascara geweldig werkt met een vette huid en met warm weer. Zelfs op de warmste dag tot nu toe met 37 graden kreeg ik geen vlekken. Als jij daar dus last van hebt, kan deze formule wel een uitkomst zijn. Verder vind ik het helaas geen aanrader. Als je een goede mascara zoekt ben je tegenwoordig veel slimmer af met een NYC, Catrice of zelfs Miss Sporty.

Zou jij 36 euro betalen voor een mascara? Wat vind jij van het resultaat?

2 opmerkingen

  1. Dat is een prijzig mascaraatje zeg, ik houd het maar bij de drogist varianten die zijn vaak prima tot beter;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb vandaag voor het eerst een YSL mascara gebruikt en ik ben helemaal in de wolken! Volgens mij is dat precies deze. Hij is zo fijn! Zeker wel prijzig, maar ik vind het hem dubbel en dwars waard. Prachtig effect!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!