Review: essence Insta Perfect foundation, Healthy Glow concealer & Pore Minimizing primer


Hi allemaal! Vandaag is het weer tijd voor een essence review, namelijk van de Pore Minimizing primer, de Healthy Glow camouflage+ concealer en de Insta Perfect foundation. Dit zijn drie gezichtsproducten die recentelijk werden gelanceerd en ik wil je daar vandaar graag meer over vertellen! Nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker even mee!

essence Pore Minimizing primer- 3,59 euro
essence Insta Perfect foundation- 4,59 euro
essence Healthy Glow camouflage+ concealer- 2,89 euroLaten we beginnen met de primer met zwarte klei. Schrik niet als je 'm voor het eerst aanbrengt: de primer heeft een grijze kleur die je eenmaal aangebracht gelukkig niet terug ziet. De primer is volgens essence speciaal voor een jonge probleemhuid en belooft een mat effect zonder de poriën te verstoppen.

De primer voelt best wel fris! Helemaal niet als een dikke laag siliconen (er zit wel dimethicone in, maar een stuk lager dan bij echte pore-filling producten zoals Benefit Porefessional). Ik zie het verschil persoonlijk wel. De poriën rondom mijn neus zijn best groot en na gebruik van deze primer oogt het wat gladder en strakker. Ik vind het zeer lastig te beoordelen of mijn make-up beter en langer blijft zitten. Dit is overigens ook geen belofte die op de verpakking staat.


Over naar de concealer en foundation. Laat ik daar net een MEGA, mega grootverbruiker van essence concealer zijn. Ik ben zowel fan van de Stay All Day als de Camouflage Full Coverage concealers, dus mijn verwachtingen waren hooggespannen. De concealer is verkrijgbaar in twee varianten, mat en healthy glow. De mat versie wil ik sowieso zelf nog bestellen. Essence belooft in ieder geval een klaarwakkere blik en een langdurig, waterproof effect. Ik heb zelf kleur 10 light ivory.

De foundation deed me denken aan MAC face&body foundation door de leuke verpakking. Deze is verkrijgbaar in 9 kleuren (go essence! eindelijk!) en belooft een vlekkeloze, matte teint. De dekking is op te bouwen met meerdere lagen en alle tinten kunnen met elkaar worden gemengd. Ik heb kleur 30 ontvangen en die is al super licht!


Onder de concealer, boven de foundation. De concealer heeft een volle structuur en vrij hoge dekking. De foundation is meer vloeibaar.

Over naar niet zulke sexy shots:


Wat blijft het toch heerlijk om alles te zien wat je op het blote oog niet eens ziet ;-) NOT. Dit is toen ik de producten net had aangebracht. Ik vind dat de concealer wel echt zichtbaar is onder mijn ogen. Ik heb daar toch wat fijne lijntjes die nu extra naar voren lijken te komen. De kleur is voor mij wel perfect en de dekking is ook mooi.


Hier lijk ik naakt, maar ik ben het niet, haha. Deze foto is helemaal onbewerkt. Het effect is zoals je kunt zien echt mat. Bij mijn litteken (voorhoofd) is mijn huid droger en daar zie ik wel meer textuur. De foundation lijkt mij dus helaas niet geschikt voor een droge huid.


En hier van nog heeeul dichtbij: mijn poriën lijken echt kleiner dan normaal!

Concluderend ben ik eigenlijk best wel tevreden over het effect van de foundation. Hij blijft best lang mooi zitten en ligt niet erg op mijn huid. De foundation plamuurt de huid niet dicht, maar bedekt eigenlijk precies genoeg oneffenheden. Ik ga niet overmatig snel glimmen. De primer is prima als je een basis zoekt die niet voelt als een siliconenlaag.

Zoals ik al zei ben ik een zeer groot fan van de Stay All Day concealer én de Caouflage Full Coverage foundation. Ik had best veel hoop voor deze Camouflage+ Healthy Glow concealer maar ik vind dat 'ie bij mij toch iets te veel in de fijne lijntjes gaat zitten- gedurende de dag wordt het ook erger. Als je een goede zoekt raad ik je sowieso één van de andere twee concealers aan. Ik ga hem wel opmaken, maar niet opnieuw kopen. De matte versie ga ik binnenkort wel nog even bestellen.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze producten? Laat het me weten in de comments!

4 opmerkingen

 1. Heb gisteren de concealer in het schap gevonden en mee genomen, ik ben benieuwd hoe die mij gaat bevallen! De foundation sla ik over met mijn droge huid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh wat een fijn review! Ik ga de producten binnenkort nog eens uittesten.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne uitgebreide review heb je geschreven Iris. Ook zo lekker open en eerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!