Op bezoek bij Boots apotheek Hoog Catharijne Utrecht! (met Observ huidanalyse)Hi allemaal! Vorige week werd ik uitgenodigd om een kijkje te nemen bij het Boots filiaal aan het Stationsplein in Utrecht. Dit filiaal werd recent geopend en is open van 08:00 tot 20:00. Ideaal voor iedereen die na het werk even langs wil komen! Ik sta bij mijn apotheek namelijk altijd voor een gesloten deur. Naast een apotheek is Boots ook een drogisterij met een aantal mooie merken waaronder No7, Soap & Glory, Pupa, Vichy & La Roche Posay. Ik neem je mee voor een virtuele rondleiding!
Wat jullie misschien nog niet weten is de achtergrond van Boots:

"Met meer dan 160 jaar ervaring is Boots één van de meest bekende en vertrouwde merken in Engeland. In 1849 opende John Boot zijn eerste apotheek in Nottingham. Zijn effectieve geneesmiddelen, fantastische merken en uitstekende service zorgden al snel voor een toenemende populariteit, die later door zijn zoon Jesse verder werd uitgebouwd.

Inmiddels is Boots het toonaangevende health en beauty merk in Engeland en worden de Boots winkels jaarlijks bezocht door miljoenen klanten. Boots heeft niet alleen een sterke positie in farmacie en gezondheidszorg, maar ook een groot assortiment beauty producten en enkele bijzonder succesvolle eigen merken, zoals No7, Botanics en Soltan."Zelf heb ik wel meerdere leuke herinneringen rondom Boots. Toen ik in Tilburg woonde had ik een huisgenoot die later naar Londen is verhuisd. Toen zij wel eens terugkwam naar Nederland, vroeg ik haar altijd om bij Boots Soap & Glory voor mij te kopen. Ook heb ik samen met Eline in Oslo Soap & Glory ingeslagen. Dat merk en Boots gaan voor mij hand in hand! Ik ben al zo lang fan en nu kan ik het gewoon in Utrecht of online aanschaffen. Wat een luxe. Ik hoop dat het Nederlandse assortiment later nog een stuk groter wordt!


Het merk No7 is het 'huismerk' van Boots. Toevallig heb ik vorig jaar de No7 Early Defence producten besproken in een review. Mijn eerste introductie met het merk was zeer goed! Volgens de dames in de winkel zijn de serums echte wondermiddeltjes die heel goed worden verkocht. Ik mocht er eentje mee naar huis nemen om te testen dus ik ben zeer benieuwd.
Hierbij nog een aantal andere interessante merken die bij Boots verkrijgbaar zijn. Ik was persoonlijk wel onder de indruk van Champneys, wat ruiken die producten lekker! Het schijnt dat de lavendel bed mist een toppertje is. Die heb ik even geroken en ik kan me er helemaal in vinden.


Dan over naar een leuk onderdeel! Ik mocht een scan van mijn gezicht laten maken in de Observ. Ik heb dit al eens eerder kunnen doen tijdens een Vichy evenement, maar toen was er niet zoveel tijd om uitleg bij je persoonlijke scan te krijgen. Wat de Observ doet is foto's van je gezicht maken, maar niet zomaar foto's. Het apparaat ziet namelijk veel meer dan wij op het blote oog zien. Of je poriën verstopt zitten, bijvoorbeeld, of hoe je er uit zou kunnen zien als je geen SPF smeert. Deze huidanalyse kost 15 euro en wordt verrekend als je na het advies twee producten aanschaft.


Het is van belang dat je een gereinigde huid hebt voordat je foto's laat maken. Ik had uiteraard wel een lekkere plamuur op mijn gezicht, maar de schoonheidsspecialiste kan dit ter plaatse reinigen.


Nou hop, in het apparaat! Wat raar om jezelf zo te zien en vooral confronterend, haha.


De resultaten van de scan waren gelukkig verrassend goed. Ik heb vrij grove poriën, wat ik natuurlijk al wist, maar op de scan kon je goed zien dat deze erg schoon zijn en zich rustig houden. Ergens maakte me dat wel trots aangezien het me stiekem toch best veel tijd en moeite kost om mijn vettere huidje te verzorgen. Er waren geen ontstekingen te zien of rimpels. Gelukkig maar ;-). Wel schrok ik van de laatste foto. Daarop kun je zien hoe je huid eruit zou zien op lange termijn als je niet goed aan verzorging en SPF doet. Mijn hele gezicht zou dan onder het pigment zitten! Wat heftig. Ik vond het wel weer reuze interessant om te zien. De foto's die worden gemaakt krijg je direct na de scan in je mailbox. 

Gelukkig laat de schoonheidsspecialiste je niet met een blote billen gezichtje naar huis gaan, want aansluitend kun je een foundation scan laten doen. Door middel van een apparaatje dat de kleur van jouw gezicht 'vangt', wordt de perfecte kleur voor je uitgezocht. Voor mij was dat de Airbrush Away foundation in de kleur Cool Beige. Deze heb ik overigens niet direct gekocht omdat ik foundations graag iets langer wil proberen dan 1 dag, dat krijg je dan wel weer met een vette huid. Ik vond het wel leuk om te horen dat Susan en de schoonheidsspecialiste mijn huid mooier vonden met een lichtere dekking. Tsja.. het is echt maar net wat je bij jezelf gewend bent. Nadat ik er weer wat frisser uitzag was het tijd om samen met Chelsey (lifeaschelsey) en Susan (suszie) over te steken naar TGI Fridays. Ik wil Boots bedanken voor de scan en het fijne bezoek aan de mooie winkel!

Extra info
Boots Utrecht bevindt zich aan het Stationsplein 80, links vóór de ingang van Hoog Catharijne. Hoog Catharijne is prachtig geworden, sowieso een aanrader om hier een dagje rond te slenteren. Wil je een huidscan? Zorg dan dat je hier een afspraak voor maakt, zo kom je niet voor verassingen te staan en heeft de specialist alle tijd voor jou. Een afspraak duurt ongeveer één uur. Alle aanbiedingen die je op mijn foto's ziet zijn geldig tot eind augustus, ook online.

Ben jij al bekend met Boots?

Ik krijg niet betaald voor dit artikel, wel heb ik shoptegoed en producten ontvangen.

4 opmerkingen

  1. Boots is 1 van mijn favoriete stops in Londen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wist niet eens dat je daar een huidscan kon doen! Dat is best wel handig met skincare kiezen :D mooie zaak!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo super interessant lijkt me dit! Ik ben echt dol op dit soort apotheken, die producten zijn toch fantastisch!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!