Olaplex 6 Bond Smoother review


Mijn haar heeft al veel blondering gezien, met alle gevolgen van dien. Olaplex intrigeerde me al sinds het moment ze uitkomen met hun bekend Olaplex 3, een behandeling om je haar mee te kunnen herstellen na het verven. Nu is daar dan ook Olaplex 6 Bond Smoother bij gekomen, een styling crème/verzorging. Ik heb het product getest en laat je vandaag graag weten wat ik er van vind!

Olaplex 6- 29,95 euro via salontopper


Dit Olaplex product bevat een hoge concentratie van de unieke achtmaal gepatenteerde Olaplex werkstof. Die werkstof is op de INCI terug te vinden als 'Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate' op de derde regel. Dit ingrediënt herstelt schade aan de binnenkant van het haar. Wat Olaplex zegt:

"Ons eenvoudige drie stappen systeem bevat een gepatenteerd actief bestandsdeel dat op moleculair niveau zoekt naar gebroken verbindingen in het haar die worden veroorzaakt door chemische, thermische en mechanische beschadigingen. Je kunt Olaplex gebruiken om beschadigd haar te herstellen of voeg het toe bij een andere behandeling om de ultieme haarbreuk verzekering te bieden."
Dat klinkt natuurlijk fantastisch! Hoewel veel mensen namelijk denken dat olie of serum het haar kan herstellen, is het 9 van de 10 keer een product vol siliconen dat alleen aan de buitenkant een laagje op het haar legt. Je haar is dan tijdelijk glad en opgevuld, maar dat effect is niet blijvend. Zodra jij je olie of serum een keertje vergeet, is je haar weer licht ontploft. Een uitzondering op de regel is bijvoorbeeld kokosolie. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat kokosolie als enige olie daadwerkelijk doordringt tot de haarwortels. Het bijzondere aan Olaplex is dat het dus diep van binnen een soort reparatieproces begint.
Olaplex 6 heeft een hele bijzondere en dikke structuur. De geur is niet heel sterk maar ruikt zoetig. Er wordt aangeraden om weinig product te gebruiken. Om eerlijk te zijn ben ik met olie en serum een grootverbruiker, maar dit product vraagt bijna om een afgemeten hoeveelheid. De eerste keer testen was ik dan ook niet echt blij, want het leek alsof het product op mijn haar bleef liggen. Teveel dus. Daarnaast heb ik het de eerste keer op mijn droge haar aangebracht wat ik ook niet zo'n groot succes vond. Mijn advies is dus: breng het in de avond aan op handdoekdroog haar én gebruik weinig. Al ben je gewend om veel te gebruiken.
Het resultaat is snel zichtbaar. Tijdens het föhnen vond ik mijn haar al beter doorkambaar. Na het föhnen zat ik eigenlijk constant aan mijn haar te voelen, want het wordt zo zacht. Echt alsof je net bij de kapper bent geweest om je haar te knippen.


Het is lastig om een voor en na foto te plaatsen, maar dit is hoe mijn haar er nu uit ziet en she's processed. Je voelt eerder iets aan je haar dan dat je écht op de foto kunt vastleggen dat er iets is veranderd. Ik geloof er persoonlijk in dat je niet kunt repareren (een volledig gespleten haarpunt gaat echt niet miraculeus weer bij elkaar komen), maar een beginstadium van een beschadiging kan denk ik mooi hersteld worden met Olaplex.

Als je olie gewend bent is dit even gek spul, want je gebruikt er veel minder van. Toch vind ik het super fijn! Mijn haar ziet er beter uit, maar voelt ook beter. Het schijnt daarnaast zo te zijn dat je haar in dezelfde staat blijft, ook als je stopt. Dat vind ik een mooie belofte en daardoor kan ik de prijs beter verantwoorden. Ondanks dat ik ergens nog sceptisch ben blijf ik het zeker gebruiken!

Kende jij dit product al?

2 opmerkingen

  1. Ik wil graag eens wat van olaplex gaan proberen want ik lees er inderdaad veel goeds over.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fijne, uitgebreide review! Ik hoor ook zoveel goede verhalen over olaplex, misschien moet ik er maar eens mee aan de slag :D

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!