MILU Melting Cleansing Balm review

MILU Melting Cleansing Balm review

Hallo daar, tijd voor een review voor de MILU Melting Cleansing Balm! Toen dit product werd gelanceerd een tijdje terug kon ik me gewoon niet beheersen, ik MOEST 'm wel bestellen! Haha, ik voel me zo'n beetje een cleansing balm connaisseur, het is ook zo'n fijn product om te testen. De producten van MILU bevallen me altijd zo goed dat ik weer razend benieuwd was. Ik laat je weten wat ik er van vond, lees je mee?

MILU Melting Cleansing Balm- 31,95 euro

MILU Melting Cleansing Balm review


Wat MILU zegt:
"Zoals je inmiddels wel weet, zijn wij MILU girls dol op quick, fun & easy beauty boosters! Daarom willen we je graag alles vertellen over deze beauty multi tasker en instant must have. Off-duty Melting Cleansing Balm sluit elke avond naadloos aan op je huidverzorgingsroutine. Geformuleerd met papaja extract, vitamine E & druivenpitolie om je gezicht perfect te reinigen en te verzorgen. Als je het op de huid inmasseert, transformeert de compacte balsem in een fijne reinigingsolie met de subtiele geur van exotische papaja. Even afspoelen en laat je verrassen door een gereinigde en zijdezachte huid!"


Het moet toch even gezegd worden, qua design ben ik toch weer helemaal fan van dit product. MILU weet echt hoe ze hebbe-hebbe producten moeten ontwerpen, haha!


MILU Melting Cleansing Balm review


De cleansing balm bevat de volgende ingrediënten: Cetyl Ethylhexanoate, Ethylhexyl Palmitate, Euphorbia Cerifera Cera (Candelilla Wax), Sorbeth-30 Tetraoleate, Papain, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylyl Glycol, Ethylhexylgycerin, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance)


De ingrediënten vind ik er persoonlijk erg goed uit zien. Ethylhexyl kan synthetisch zijn of van planten of dieren afkomen. Dit product is wel vegan, dus ik ga uit van een planten- of synthetische versie. Er zit een klein beetje parfum in wat mij niet stoort in een cleansing product dat je er weer af spoelt. Ik vind het product wel erg duur, ik weet dat MILU meer een indie brand is maar ik schrok er wel een beetje van haha. Ik vind 20 euro voor een cleanser al aan de hoge kant.

Hoe je het product moet gebruiken:MILU Melting Cleansing Balm review


De balm is inderdaad vrij compact, maar je spatelt 'm er best gemakkelijk uit. Een ander voordeel is dat je echt beduidend minder product nodig hebt dan met andere balms. Het product ruikt echt HEEL lekker! Ik merk dat het product ietsje minder vloeibaar wordt dan ik gewend ben met andere balms. Het is echt een rijk product, lijkt me super geschikt voor als een een droge huid hebt. Na gebruik is de huid bijvoorbeeld alles behalve trekkerig. Sowieso is het huidgevoel dat de balm geeft heel lekker, het is echt satisfying om dit in je huid te masseren. Dat in combinatie met de geur maakt het bijna een spa-momentje.

MILU Melting Cleansing Balm review


Ik ondervind eigenlijk maar één probleem en dat is dat mascara niet zo goed mee komt. Ik draag zelf geen waterproof mascara, maar wel meerdere laagjes 'gewone' mascara. Misschien heb je geen probleem met een dun laagje mascara maar ik merk dat ik niet alles er af krijg. Voor mijn huid voelt het product verder heel fijn, lekker zacht en gevoed. Een mooi product voor als je double cleansing wil proberen!

Ik vind het jammer dat ik mijn ogen extra moet reinigen. Dit maakt dat ik twijfel of ik dit product voor 32 euro nog eens wil kopen, maar verder vind ik dit een heel prettig product. Ik denk dat 'ie het allerfijnst is als je een droge huid hebt en geen echt zware make-up draagt. 

Heb jij wel eens een cleansing balm gebruikt? Welke is jouw favoriet?


1 opmerking

  1. Ik heb nu die van Banilo die zijn ook zalig. Ik houd van dit soort producten. Voor mijn ogen gebruik ik wel standaard eerst een oog make-up remover om de meeste mascara eraf te halen en dan met een reiniger erover.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!