Youth To The People Superfood Cleanser review

 

Youth To The People Superfood Cleanser review

Je kent 'm misschien wel: de Youth To The People Superfood Cleanser. Deze reinigingsgel wordt online ontzettend goed gewaardeerd: YouTuber Hyram heeft het er vaak over en daardoor ontstond er een hype rondom het product. Van een vriendinnetje kreeg ik een fles (zij vond 'm niet zo fijn) en daarna volgde een nieuwe fles omdat hij me zo goed beviel. Benieuwd naar meer? Lees mee!

Youth To The People Superfood Cleanser- 36$ via Sephora of youthtothepeople.com


Youth To The People Superfood Cleanser review

Youth To The People Superfood Cleanser review

Wat Youth To The People zegt: "Onze krachtige, maar zachte dagelijkse gezichtsreiniger is samengesteld met koudgeperste antioxidanten - boerenkool, spinazie en groene thee - om je huid de ultieme reiniging te geven. Het werkt effectief om ophoping in de poriën te voorkomen, make-up te verwijderen en de pH in evenwicht te brengen zonder uit te drogen of te strippen. Dit is de ‘green juice’ voor je gezicht!"


Het product heeft in 2020 een award gewonnen. Wat ik nog even kort wil zeggen over die award: een award zegt vaak niet zo veel. Een bedrijf kan zelf een nominatie kopen en wie de beste sponsor is wint. Althans, uit ervaring kan ik zeggen dat het in Nederland zo werkt. Een klein beetje corrupt dus, neemt niet weg dat het alsnog leuk is dat ze een prijs hebben gewonnen met deze cleanser. Het schijnt een readers choice te zijn, dus wie weet is het wel een legitieme award ;-)

Overigens kun je Youth To The People volgens mij wel bestellen in Nederland, maar het is redelijk prijzig. De cleanser kost sowieso 36 dollar en dan heb je de verzendkosten/douane nog niet gehad.

Youth To The People Superfood Cleanser review

De cleanser heeft een best lange ingrediëntenlijst en die is gevuld met mooie ingrediënten. Er zit een klein beetje parfum in, althans, hij staat op de laatste plaats op de lijst. Naast de extracten van spinazie, broccoli en groene thee zit er onder andere glycerine en vitamine E in. De cleanser bevat geen alcohol.

Youth To The People Superfood Cleanser review

De cleanser heeft een redelijk dikke structuur en ruikt erg lekker. Ik herken er niet per se echt een groenten geur in, het ruikt fris maar niet overheersend. Ik vind het goed dat het product in een glazen fles zit, minder plastic en je kunt 'm na gebruik gewoon in de glasbak inleveren. 

Ik vind deze cleanser voornamelijk geschikt om in de ochtend te gebruiken. Om make-up te reinigen heb ik toch wat sterkers nodig, of in ieder geval een double cleanse (dus dit is dan het tweede product). Daarnaast is deze reiniger absoluut niet goedkoop dus als je 'm twee keer per dag gebruikt- zeker bij make-up reinigen heb je wat meer nodig- ben je er redelijk snel doorheen.

Wat er zo fijn aan is is dat je gezicht er lekker schoon van wordt, maar je huid voelt niet trekkerig. Ik heb het ook het idee dat na gebruik van deze cleanser mijn make-up het langer volhoudt. Geen gutsende poriën dus ;-) Ik heb zelf weinig last van puistjes, daar kan ik dus niet op beoordelen, maar ik lees heel veel positieve reviews van mensen met bijvoorbeeld acne of zelfs rosacea. Het schijnt wel dat 'ie voornamelijk geschikt is voor een gecombineerd tot vet huidtype. Dat heb ik zelf ook. Voor een droge huid heb je misschien toch een ander product, bijvoorbeeld een olie, nodig.

Is dit iets voor jou, of heb je 'm al geprobeerd? Laat me weten wat je er van vond!

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!