Blog van Jacky: vloeibare Max eyeliner van de Action

Ondanks dat ik van de Action houd vind ik de make-up meestal echt verschrikkelijk. De lichte BB cream is zowat zwart en de mascara klontert als een gek. Mijn vriendinnetje Jacky Eickes denkt daar anders over en schreef voor mij een stuk over haar lievelingetje: de vloeibare Max eyeliner van de Action.


De foto is helaas niet van mijzelf of Jacky. Ik had de eyeliner al weggegooid. Sorry Jacky!
Bron:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiC0GCDBh-ogXRT3A-M2dV1qJjrEr59SPAS5kGULokNUwytuac3yryid67zcj5ZUPxglUXoOMQop00EzGmM8NsMBYEMBEwAXp6BQz23JhayBDx6m-ikhKQv6TdeI8la1ci189KAq5laVUg/s1600/SAM_0143.JPG

Je vroeg of ik voor je blog wilde schrijven. Je mode/make-upblog. Oei, dacht ik, als iemand weinig verstand van make-up heeft, dan ben ik 't wel. Ik kwak mijn mascara op mijn wimpers, trek 'n lijntje, gooi een blosje op m'n gezicht en that's all. Maar toen bedacht ik: er zijn mensen die zelfs dat niet kunnen of doen. Zoals de helft van de Tilburgse bevolking, die oranje uitslaat en bijna scheef loopt van de ongelijke mascara op beide ogen. En mensen waarvan de mond lijkt te rotten, omdat ze donkerbruine lippenstift gebruiken. Daarom heb ik besloten dat ik best wat te vertellen heb.

Ik heb niet veel eisen als 't om make-up gaat:
* Het móet waterproof zijn, zodat als het regent, ik er niet uit kom te zien als graaf Dracula.
* Het moet ook goed zijn en niet klonteren, zodat als ik met m'n ogen knipper, ik niet met een stofzuiger over de grond hoef te kruipen om alle stukken makeup op te zuigen.
* Het moet onder de 15 euro kosten, want ik ben 'n student, arm, zielig en blutter dan blut.

Ik ben een laatbloeier. De 12-jarigen van nu gebruiken al vijf jaar blush en foundation en hebben al vanaf hun derde mascara op. Ik begon met mascara in de brugklas en durfde pas in de vierde de enorme stap aan eyeliner en oogpotlood te gaan gebruiken. Inmiddels is 't duidelijk dat eyeliner voor mij gelijk staat aan 5 koppen koffie. Ik ben en zie er niet wakker uit zonder dat ene lijntje. Mijn dag is ook niet compleet als mijn ogen kaal zijn. Eyeliner is mijn dagelijkse portie fitheid.

Mijn moeder en ik deelden onze make-up. Of eigenlijk kocht mijn moeder alles en kaapte ik 't stiekem weg uit de kast. Zo is 't altijd gegaan. Mascara's van 15 euro of meer en eyeliner van Yves Saint Laurent sierden mn ogen. Tot ik op kamers ging. Mijn moeders make-up kon ik niet stiekem meer gebruiken en ik moest zelf gaan inslaan. Ik ben een student in crisis en ik moet bezuinigen. Dus in plaats van naar de Kruidvat of DA, slenterde ik naar de Action (mijn voedselbank). Mascara, oogpotlood en meer voor 1,59. Dat moest bijna wel rotzooi zijn voor die prijs, maar ik nam 't voor de grap wel mee. Eenmaal thuis ontdekte ik 't wonder der merkloze makeup: het is goedkoop en hoewel het altijd gezegd wordt, het is nog goed ook.

Misschien heb ik geluk met mijn genen en blijft oogmakeup daarom minstens één dag zitten zonder uit te lopen, maar ik ben verliefd en dolgelukkig. Na dit succes liep ik laatst nog eens naar de Action. Ik heb veel eyelinerpennen, maar vloeibaar blijft het fijnst. Dus toen ik de Action eyeliner zag liggen, bedacht ik me geen moment: meenemen! Hulde, hulde. Deze eyeliner is 14,40 goedkoper dan Yves Saint's, maar wie ziet 't verschil? Alleen mijn portemonnee merkt deze omslag, want per jaar scheelt het 172,80. Crisis afgewend en mijn ogen stralen nog steeds.

Voordelen:
- Hij is spotgoedkoop
- Blijft de hele dag zitten
- Ik merk geen verschil met dure merken

Nadelen:
- Je kunt er niet mee pronken als je hem uit je make-uptasje haalt


Meer lezen van Jacky? kijk op www.ooklimburgerskunnenschrijven.blogspot.nl

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!