Essence Night Club Glamour To Go Eyeshadow Palette in 04 Already Midnight? review

Ik heb de smaak te pakken hoor! Ik had eigenlijk nooit zo veel met oogschaduw, maar ik vond dit palletje van Essence wel erg cute. Je hebt 'm in 'Night Club' en 'Sun Club'. Van Night Club heb je twee soorten, deze en nog eentje met paarstinten. Ik vond de blauwige tint erg mooi, dus ik nam er eentje mee. Deze kost 3,59. Dat is een lichte prijsverhoging ten opzichte van vorig jaar, toen was de prijs nog 2,99. Kijk je mee naar dit schattige palletje?


Het doosje bestaat uit acht verschillende oogschaduws. Ze hebben allemaal een shimmer, dus er zit geen matte kleur bij. Dat vind ik geen probleem, maar het kan een nadeel zijn. De kleuren lopen uiteen van heel licht grijs (linksonderin) tot zwart (rechtsbovenin). Ik vind de kleuren goed gekozen, maar had ook graag wit er bij gezien.


Er zit een kwastje bij met aan de ene kant haar en de andere kant zo'n standaard wit oogschaduwkwastje. Ik gebruik deze zelf niet. De oogschaduw heeft van zichzelf al redelijk wat fall out en dat benadrukt dit kwastje alleen maar. Mijn tip is dus, gebruik een eigen kwastje van een betere kwaliteit!
Hierboven zie je de bovenste rij, gewoon van links naar rechts zoals hij in het doosje zit. De pigmentatie verschilt heel erg. De blauwe kleur knalt er uit terwijl de zogenaamde 'zwarte' kleur rechtsboven echt helemaal niet zwart lijkt! De kleur ernaast, die volgens mij donkerblauw moest zijn, oogt dan wel weer heel donker. Vreemd.
Dit is de tweede rij kleuren, ook van links naar rechts. Weer een groot verschil in kleur en pigmentatie. De linker kleur (linksonder in het pallet) is extreem licht en slecht gepigmenteerd, terwijl de rechter kleur (donkerblauw) wel weer goed kleurt. Maar.. helemaal niet blauw! De kleuren vallen echt anders uit dan ze ogen. Ik vind de kleuren daardoor niet lelijk, maar heel realistisch is het niet.


Ik heb er al wat leuke looks mee kunnen maken. Ik blijf heel erg verliefd op de tweede kleur van linksboven. Al met al weet ik niet heel goed wat ik hiervan moet zeggen. Zou ik hem opnieuw kopen? Nee, dat helaas niet. De kleuren zijn toch wat magertjes bij het opbrengen en de kleuren niet helemaal zoals ze eruit zien. Hoeft die pigmentatie van jou niet zo? Dan heb je een goede te pakken!

Voordelen:
- Leuke kleurcombinatie
- De prijs: 3,59 voor acht oogschaduwkleuren is erg goedkoop
- Verkrijgbaarheid van Essence
Nadelen:
- Erg poederig
- Redelijk veel fall out daardoor
- De kleuren ogen heel anders dan ze eruit zien
- Sommige kleuren zijn heel matig gepigmenteerd

1 opmerking

Thanks voor je reactie!