1,5 jaar Moroccanoil: wat vind ik er nu van?


Je ziet het al in de titel! Ik gebruik nu 1.5 jaar Moroccanoil voor mijn haar en ik wilde je een update geven. Het kost erg veel geld, dus het is fijn om er wat reviews over te lezen voordat je het koopt. Ik laat je weten of een fles zijn geld waard is!

Moroccanoil Light via B&B Hairdesign - 42,90 euro


Ik heb de Light versie van Moroccanoil. Bij B&B Hairdesign zeiden ze dat ik de gewone olie beter niet kon gebruiken, omdat de Light beter is voor blond haar. Laat je dus zeker even adviseren voordat je een fles koopt! Een fles is daarnaast van glas, bevat 100ml product en ik doe daar ongeveer 5 maanden mee. Het is dus wel aardig duur.. dit is mijn derde fles en tussendoor heb ik ook een flesje Biosilk opgemaakt.


Als je een flesje koopt, krijg je er een pompje bij. Erg fijn dat je deze niet los hoeft te kopen. Voor onderweg kun je de dop er weer op draaien zodat er niets gaat lekken.


De gebruiksaanwijzing staat hierboven! Ik heb van B&B het advies gekregen om een beetje te gebruiken op nat haar en vervolgens een beetje op droog haar aan te brengen. Op nat haar gebruik je meer product namelijk, je föhnt het er dan nog een beetje uit en je wringt nog met je handdoek. Zonde van je kostbare olie!


Ik gebruik Moroccanoil dus 1,5 jaar en dit is mijn derde fles. De eerste fles kreeg ik van Van der Wal Hair&More om een review over te schrijven. Ik was zo blij dat ik de olie mocht testen! Ik baal alleen wel een beetje dat ik er zo dol op ben, want eerlijk is eerlijk, het is gewoon mega duur. Het kost bijna 100 euro (2 flessen en een beetje) om je haar een jaar te onderhouden. Ik vind dat het waard, want:

- De conditie van mijn haar is héél sterk verbeterd. Ik had geblondeerd haar dat al op de helft afbrak. Nu vind ik heel sporadisch een gespleten haarpunt in mijn lange haar. Daarnaast is het voller, dikker en ziet het er beter uit. Dit gebeurt niet in één dag natuurlijk, maar als je volhoudt, zie je resultaat.
- De geur van Moroccanoil is heerlijk. Het is een beleving om hier je haar mee te verzorgen.
- Door Moroccanoil droogt je haar sneller tijdens het föhnen. Dit maakt mij behoorlijk blij: met lang, vol haar ben je soms wel een half uur aan het föhnen.
- Moroccanoil is relatief makkelijk te verkrijgen. Ik keek bij kapsalons in de buurt die het verkopen en ik vond er al 3 (ik woon echt in een mini-dorpje, je moet het overal kunnen krijgen dus).

Er is ook een punt dat ik minder vind:

- Een fles is erg duur. Ik vind persoonlijk ook niet dat je er heel lang mee doet, maar misschien is dat anders als je korter haar hebt. Als ik zuinig deed en af en toe een ander product erbij pakte, maakte ik alsnog twee flessen per jaar op. Dat kost je bijna 90 euro. Na het gebruiken van één fles, wil je er sowieso nog een, dus begin maar vast met sparen.

Ik hoop dat ik jullie goed geïnformeerd heb over Moroccanoil! Ik vind het echt fantastisch en zie mezelf niet zo gauw overstappen naar een ander merk.

Kende jij Moroccanoil al?

3 opmerkingen

 1. klinkt goed! helaas voor mij als student niet te betalen dus ik hou het bij de kruidvat argan marrocan oil haarolie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Morrocanoil is geweldig. Ik kocht ook al eens een haarmasker en die was ook enorm duur maar wat een geweldige masker was dat. Eigenlijk is veel geld uitgeven aan je haar niet erg. Het is niet voor iedereen weggelegd om budget maskers te gebruiken en er nog eens baat bij te hebben ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed, zelf ben ik er ook nieuwsgierig naar :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!