iPhone 4 batterij vervangen met GSMbatterij.nl

Ik en mijn iPhone, wij hebben al een behoorlijke tijd een liefdevolle relatie met elkaar. Eerst had ik een iPhone 4, inmiddels heb ik een iPhone 5C. Ik merkte dat de batterij steeds sneller leeg ging- heel vervelend! Toen ik voor de iPhone 5c koos, gaf ik mijn oude toestel aan mijn moeder om te gebruiken. Ik kreeg van Gsmbatterij.nl het verzoek om een nieuwe en originele iPhone 4 batterij te proberen: dat wilde ik natuurlijk wel!


Ik kreeg ten eerste een setje met gereedschap voor iPhone en iPad opgestuurd zodat ik hem zelf kon openmaken. Wel zo handig, het gereedschap hiervoor had ik niet in huis. Dit setje kost 10,95 euro en is sowieso behoorlijk handig om in huis te hebben, ook voor andere producten.

Had ik ook maar een schoonmaaksetje, hahaha!

Ik ga het maar meteen zeggen: het repareren van je iPhone en vervangen van onderdelen is niet zonder risico! Ik ben redelijk handig en bekend met smartphones, vandaar dat ik het wel zelf durfde, maar als je er geen idee van hebt hoe het werkt zou ik het iemand anders laten doen.

Hoe het moet:
- Je ziet onderaan twee kleine schroefjes. Die moeten er al eerste uit. Bewaar ze goed!!
- Haal de simkaart (aan de zijkant) er uit met een naald.
- Duw de achterkant voorzichtig omhoog zodat het er ongeveer zo uit ziet:


- Haal het schroefje bij het moederbord er uit (linksonder van de batterij, het grijze plaatje) en maak het moederbord voorzichtig los.
- Trek aan het lipje met het uitroepteken er op en zet een pincet/iets anders onder de batterij waardoor je hem loskrijgt. Je moet best wel wat kracht zetten omdat er lijm onder zit, wees niet bang ;-)

Dan kun je nu de batterij vervangen! Dat is gelukkig best wel makkelijk. De batterij kost overigens 17,95 of 19,95, afhankelijk van welke iPhone 4 je hebt.


- Klik de batterij in de lege ruimte
- Maak het moederbord goed vast en pas op dat je de verbinding niet kapot maakt
- Schroef de iPhone weer in elkaar zoals je hem uit elkaar hebt gehaald en klaar ben je!

Omdat ik de telefoon wel drie jaar volop in gebruik heb gehad, weet ik precies hoe langzaam hij werd en hoe snel hij leeg ging. Het is niet te geloven, maar de telefoon gaat nu twee hele dagen mee, soms wel drie! Mijn moeder gebruikt hem uiteraard niet zo intensief als ik, maar zij stuurt ook graag appjes en maakt veel foto's. Dit vraagt veel van je telefoon, terwijl je hem het liefst altijd stand-by hebt.

De webshop is een absolute aanrader. Vragen worden super snel beantwoord, je wordt goed op de hoogte gehouden van je bestelling en je krijgt je product, zolang het past, gewoon door de brievenbus. Altijd fijn dat je niet hoeft te wachten op je bestelling :-) Mijn iPhone 5c heeft nog geen nieuwe batterij nodig, maar mocht het zover zijn dan ga ik zeker bij GSMbatterij.nl bestellen.

* De producten in dit artikel heb ik van een bedrijf ontvangen. Dit heeft geen invloed op mijn mening, zie ook mijn disclaimer.

2 opmerkingen

  1. Wat leuk! Ik wist niet dat je de Batterij kon vervangen van een iPhone :)! Mijn batterij van mijn iPhone6 is ook altijd snel leeg, heel erg irritant! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Top! Ik heb n.a.v. dit artikel zelf ook een setje besteld voor mijn oude iPhone 4S bij iPhone-Batterijen.nl hier was ik voordeliger uit. Na het plaatsen van de nieuwe batterij werkt mijn iPhone 4S inderdaad weer perfect!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!