Wie bepaalt wat goed is in blogland?

Hi all,

Vandaag een onderwerp dat mij persoonlijk aangaat, namelijk het geklaag en gehaat in blogland.Gewoon een paar quotejes die je vindt op Beautygloss. Er zijn zo veel meisjes die zulke opmerkingen hebben achtergelaten de laatste paar weken dat het me opviel. Ik heb nog enigszins aardige reacties er uit gepikt, maar er zijn ontelbaar meisjes met een mening die de noodzaak voelen om het te delen. Het lijkt alsof iedereen een mening heeft over wat een goede blog is en wat mooie foto's zijn, maar wie bepaalt dit eigenlijk?

Foto's

De een is dol op behoorlijk overbelichte foto's, de ander wil het weer gewoon 'natuurlijk' zien zodat je alles goed kunt lezen en het er niet te gemaakt uit ziet. De een vindt het vervelend dat je bij het maken van een ooglook al mascara op hebt, de ander niet. We zijn allemaal anders en we bloggen ook allemaal op onze eigen manier. Zelf ben ik constant aan het proberen: wel een achtergrond, geen achtergrond, meer wit of juist niet.. je moet op je EIGEN manier uitvinden wat jouw stijl is, vind ik.


Ik weet nog dat ik bovenstaande foto maakte bijvoorbeeld. Ik vond het toen super leuk om op hout te fotograferen en met kleine bloemetjes. Tegenwoordig heb ik een heel andere stijl:Tegenwoordig heb ik een nieuwe camera (Nikon 1S1 met uitschuifbare lens) en vind ik een witte achtergrond weer veel mooier, of ik kijk naar leuke, toepasselijke decoratie. Ik vind veel foto's niet fout, de meeste bloggers hebben een goede camera. Welke stijl je daarmee wil bereiken, is persoonlijk. Mijn licht is ook niet altijd fantastisch, ik kraak mijn achtergrond ook niet spierwit en dat is oké.

Schrijven

Er wordt tegenwoordig ook best wat geklaagd over de lengte van een post. Ik vind ook dat daar niet heel veel foute voorbeelden in zijn. Vroeger vond ik het geweldig om een verpakking tot in detail te beschrijven, tegenwoordig doe ik dat niet meer. Als we kijken naar een bondige schrijfstijl, vind ik Vera Camilla een mooi voorbeeld. Misslipgloss kan dan weer uitgebreidere blogposts schrijven. Het stoort mij allebei niet. Als ik snel even iets wil lezen, scroll ik gewoon voorbij de tekst die ik overbodig vind zonder dat ik me stoor aan de extra informatie die anderen misschien wel interessant vinden.

Haatreacties

Ik ben de laatste op aarde die ooit een negatieve reactie achter zou laten bij iemand. Ik kan van alles denken, maar ik zeg het niet. De mensen die ik niet persoonlijk ken, ga ik niet beledigen via internet. Ik zie geen redenen waarom ik iemand pijn zou doen met mijn mening die misschien gebaseerd is op een paar blogposts. Ken ik die persoon, kan ik in hun portemonnee kijken? Nee, zeker niet. Sommige bloggers hebben het geld nu eenmaal niet voor een lichtring, een box, een dure spiegelreflex en ga zo maar door. Anderen hebben weer geen tijd om uren in hun blogpost te stoppen.

Is bloggen leuk? Ja, maar soms niet. Zoveel meningen maken het, zeker voor grote bloggers best lastig. Er ligt heel veel druk op hun schouders- ik ben stiekem blij dat ik nog maar een baby'tje ben ;-)

Wat vind jij van dit onderwerp?

7 opmerkingen

 1. Ik ben het hier helemaal mee eens! Ik las precies dezelfde reacties op de blogpost van Beautygloss en ik walgde er toen echt van. Ze doen allemaal maar alsof ze het beter weten, maar hun zie je echt niet zulk succes bereiken als Mascha hoor. Iedereen heeft een eigen blogstijl en als je de blogstijl van iemand niet leuk vind, klik dan op het rode kruisje rechtsboven. Dat is wat ik vind tenminste! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het half met je eens, half niet. Ik deel de mening dat iedereen een andere stijl heeft en dat dit gerespecteerd moet worden. Er is echter een verschil tussen 'stijl' en 'kwaliteit'. Als iets niet goed te zien is in een foto, is daarbij vaak sprake van gebrek aan kwaliteit in plaats van een stijlkwestie. Bij Mascha testte ze een blush (of wat was het) maar als je te donkere foundation op hebt en de foto dermate onderbelicht is dat je de uitkomt niet goed ziet, vind ik het niet verkeerd op opbouwende kritiek te geven. Met nadruk op opbouwend, want er is nooit reden om onbeleefd te zijn. Van grote blogs wordt ook meer verwacht, zeker van Mascha omdat ze de grootste is. De lengte van artikelen interesseren me weinig (ik ben zelf schuldig aan lange artikelen ;)) maar vind het fijn als het gedetailleerd besproken wordt. Dit is echter smaak. Maar interessant artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op de grotere blogs skip ik eigenlijk altijd de comments. Ze voegen voor mij niets toe aan een artikel. Als ik een artikel leuk of goed vind laat ik een reactie achter, spreekt het met niet aan of ben ik het er niet mee eens scroll ik meestal gewoon door naar een volgend artikel of geef toch een comment maar dan op een 'nette' manier. Wat jij zegt is waar, ik denk dat de meeste bloggers echt wel hun best doen om er iets van te maken en wie ben ik dan om dat af te kraken.

  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het volledig met je eens, ieder doet op zijn blog wat zij/hij wilt!
  Zijn de foto's net iets minder maakt mij allemaal niet uit, zolang dat het artikel leuk is voor te lezen is het voor mij al een grote pluspunt! Ik zou ook nooit iemand beledigen via een comment, dit doet je niet en is respectloos tegenover de persoon, daarom ben ik blij dat ik geen grote blogger ben! X fijn artikel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beautygloss krijgt altijd veel haatreacties, ben ook gestopt met te volgen die hele communitie met 12 jaren stoorde ik me te erg aan.. En ik moet zeggen ik heb zelf maar een compactcamera dus mijn foto's zijn ook nooit zo mooi maar helaas kan ik geen mooie spiegelreflex betalen anders had ik dat wel gedaan :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beautygloss heeft vaak echt vervelende reacties. Waar dat dan voor nodig is..?.
  Als je het ergens niet mee eens bent, geef geen reactie! Heel vervelend die 'hetze'
  groetjes sabrina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is 4k actie camera wifi is een zegen voor de reisliefhebbers omdat dit helpt om de beste momenten van je leven vast te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!