Review: Elvital/Elvive Oil Magique Coco haarolie


Bij de DM in Duitsland had ik maar één doel: een nieuwe haarolie. Ik vond daar de Elvital/Elvive Oil Magique Coco (en 5000 andere producten die ik niet nodig had, maar wel kocht #hoarder). Dit product is nog niet in Nederland verkrijgbaar. Ik kon me herinneren dat ik de vorige versies best prima vond voor de prijs, dus ik gaf deze een kans. Is 'ie beter dan mijn alom geliefde Moroccanoil? Lees verder!

Elvital/Elvive Oil Magique Coco- 7,99 (DM prijs)


De reden dat ik Elvital/Elseve zeg is omdat het in elk land een andere naam heeft. Ik denk dat het in Nederland 'Elvive Oil Magique' gaat heten. De prijs was overigens 8 euro maar ik denk dat we in Nederland aan een prijs tussen de 10 en 12 euro mogen denken. Alsnog dikke prima voor 100ml product.

De olie zit in een stevige glazen fles en heeft een handige pompflacon.


De ingrediënten maken het product, dus we leggen de lijst eens even onder de loep. De eerste twee ingrediënten zijn vormen van siliconen. Deze leggen een laagje om het haar en trekken dus niet in. Het derde ingrediënt is kokosolie. Ik weet niet of jullie bekend zijn met kokosolie, maar normaal gesproken is dit een vaste substantie die vloeibaar wordt bij een bepaalde temperatuur. Het staat er om bekend dat dit één van de zeldzame ingrediënten is die wél in het haar trekken, maar het is niet helemaal de 'OG' kokosolie die je kent. Kokosolie heeft verder geen geur en dit product heeft dat wel.

DIT PRODUCT RUIKT NAMELIJK ZO ONTZETTEND LEKKER. Alleen al voor de geur zou je 'm eigenlijk willen kopen. Na gebruik voel ik me een soort godin op een tropisch eiland en ik blijf maar aan mijn haar ruiken. Als hier een parfum van bestond, zou ik 'm kopen. Het ruikt overigens niet chemisch naar kokos (wat ik had verwacht) maar eerder naar iets wat in de Bronze Goddess lijn van Estee Lauder zou passen.


Ik denk dat de concentratie kokosolie vrij laag is. Normaal gesproken merk ik na het gebruik van kokosolie direct verschil in mijn haar. Het glanst veel en blijft er meerdere dagen/weken gezonder uitzien. Het effect van de Elvital Oil Magique Coco is echter tijdelijk. Ik was mijn haar om de twee/drie dagen en op dag drie zijn mijn punten gewoon weer kurkdroog. Het zorgt er voor dat mijn haar er direct na aanbrengen mooi en glanzend uit ziet, maar je moet dus wel consistent zijn in het gebruik ervan.

Concluderend is dit geen wonderolie- het gaat de kwaliteit van je haar op langere termijn namelijk niet verbeteren. Toch vind ik hem wel fijn EN DIE GEUR. DIE GEUR. Ik wil het op me, altijd. Voor de prijs vind ik het een goed product, maar voor écht droge punten heb ik grover geschut nodig. Marula olie bijvoorbeeld, in combinatie met Moroccanoil.

Wat is jouw eerste indruk van de haarolie? Zou jij 'm kopen?

10 opmerkingen

 1. Ik heb hem ook geprobeerd, en ik vind hem ook echt fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nu nieuwsgierig naar de geur dus als ik hem tegenkom ga ik even snuffelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt grover geschut is toch eigenlijk alleen maar....de SCHAAR ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm, vaste kokosolie en andere oliën (dus die zonder siliconen) zijn wel echt werkzaam hoor! Maar ben het met je eens, af en toe moet de schaar er in- al wil je niet ;-)

   Verwijderen
 4. Maar haar is dood materiaal. Dat maak je niet levend met een olie of iets dergelijks wil ik eigenlijk zeggen. Daarom: elke keer als je het eruit wast is het weer droog/dof/pluizig.
  Neemt niet weg dat een olie of serum tussen wasbeurten door heel fijn kan zijn! Dus blijf vooral reviewen. Ik gebruik nu nog de biosilk (heel fijn en ruikt heerlijk!) en iets mégaduurs van Kerastase (€40). Morrocanoil wil ik daarna proberen omdat die bij jou toch bovenaan blijft staan begrijp ik, of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sommige dingen kunnen je haar (de zwavelbruggen) wel degelijk herstellen, bijvoorbeeld Olaplex N3 en Smartbond van L'oréal Pro (al is het dood, je punten kunnen splijten en die kun je daarmee 'helen'). Wat gebruik je van Kerastase? Ik heb daar ook een olie van gehad, maar vond hem veel te vet! Moroccanoil is inderdaad al jaren favoriet bij mij. Een alternatief is altijd welkom :D

   Verwijderen
  2. Van Kerastase gebruik ik Elixir Kultume (als ik het goed heb..zeg het even uit mijn hoofd).

   Verwijderen
 5. Oooh door die geur wil ik het al hebben. Van dit soort dingen wordt je haar ook altijd zo lekker zacht :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik bedoelde natuurlijk Elixir Ultime (en dan die in een potje, de serum solide).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb de normale variant hiervan. en die bevalt me meer dan prima! Alleen vergeet ik geregeld om mijn haar in te smeren met olie. Iets om in mijn routine toe te passen!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!