Vijftien dingen die je nog niet van me wist #3

Hi allemaal! Het is weer tijd voor een feitjeskader. Jullie reageerden heel leuk op mijn vorige feitjes over mij, dus vandaag heb ik weer een artikel met vijftien dingen die jullie nog niet van me wisten! Benieuwd naar of ik een avond- of een ochtendmens ben of naar wat ik écht heel irritant vind? Lees dan zeker even verder!
Ik ben geen ochtendmens
In de ochtend ben ik niet per se heel actief, haha. Ik vind mezelf dus echt een avondmens! Als ik veel te doen heb, kan ik dat het beste 's avonds doen. Dan knallen de blogposts en verhalen er vanzelf uit.

Ik vind het heel irritant als mensen afspraken niet nakomen
Het is me vroeger best vaak overkomen dat ik een afspraak met iemand maakte, maar dat diegene de afspraak vergat of iets anders op de planning had staan. Echt klote vind ik dit! Ik krijg echt het gevoel alsof iemand me niet boeiend meer vindt, haha.

Eerder te vroeg dan te laat
Ik ben zo iemand die zelf nooit te laat komt (in het vervolg van nummertje twee). Ik vind het netjes om op tijd te komen en vertrek, als ik een afspraak heb, echt ruim van tevoren. Dit wordt ook altijd gewaardeerd, dus dit gaat nooit veranderen :-).

Ik houd heel erg van koken, maar niet voor mezelf
Lekker random deze! Mijn moeder vraagt me regelmatig of ik wil komen koken en dan ben ik altijd helemaal gelukkig, haha. Voor mezelf, dus voor één persoon, vind ik het alleen totaal niet leuk. Ik maak standaard te veel en eet daarom heel vaak maar gewoon maaltijdsalade of iets wat afgemeten is.

Planten houden het niet vol bij mij
Hoe jammer: ik kan niet voor planten zorgen. Die gaan sowieso dood (heb zelfs een vetplant vermoord, je vraagt je af hoe het kan). Dit terwijl ik graag een goede plantenmoeder zou zijn met een vette botanische Instagram-huiskamer.Er werd ooit shit over mij gepraat op een forum
Gisteren (eergisteren als je dit leest) zag ik in een artikel van Cynthia dat zij het klote vond dat mensen via een forum over haar blog aan het roddelen waren. Toen ik mijn blog nog niet zo lang had, zag ik dat ze dat ook over mij deden. Toegegeven: mijn blogs waren toen echt niet zo goed. Maar hoe treurig is het om iemand anders zwart te maken van achter je computertje? Ik heb het nooit meer gezien, maar zou het ook echt niet meer opzoeken.

Ik zou het liefst helemaal vegetarisch leven, maar het lukt me niet
Tegenwoordig eet ik vrij vaak vegetarisch en ik zou mezelf best graag vegetariër willen noemen, maar het lukt me niet! Sommige dingen vind ik toch te onmisbaar (gehakt in spaghetti bijvoorbeeld) om het vlees helemaal te kunnen laten staan. Ik hoop wel ooit die stap te kunnen zetten.

Ik vind het freelance leven niet zo leuk meer
Hier wilde ik eigenlijk een hele post aan besteden, maar in het kort: ik heb besloten dat ik eigenlijk liever geen freelancer meer wil zijn. Het lijkt me fijn om meer vastigheid te hebben. Maar daarover vertel ik jullie later meer :-).

Mijn meest gebruikte emoji is de huil-lach emoji
Ik gebruik dat ding letterlijk in elke zin.

Ik geniet van wassen en schone was
Zooo saai en huisvrouw-achtig dit, maar ik kan echt genieten van schone kleding en vooral een fris beddengoed. Haha, wie had ooit gedacht dat ik dit zou zeggen.

Ik weet nooit zo goed wat ik met kritische reacties aanmoet
Normaal gesproken ben ik iemand die heel graag de confrontatie aangaat, maar als ik op mijn blog een ietwat kritische reactie krijg, weet ik nooit wat ik daar mee moet doen. Het liefst zou ik in drie A4'tjes antwoord geven, maar daardoor roep je ook alleen maar problemen over je af.

Een agenda houdt nooit stand bij mij
Heel enthousiast kan ik beginnen aan het bijhouden van een agenda, maar ik gebruik hem soms wekenlang niet. Ik vergeet het gewoon! De meeste afspraken heb ik goed in mijn hoofd zitten, maar ik ben bang dat als ik wat ouder ben dat ik afspraken ga vergeten.

Dating-apps schrikken me af
Nu ik 24 ben begint iedereen onwijs te zeuren over het feit dat ik geen vriend heb, maar ik zie het echt niet zitten om te beginnen aan een app als Tinder. De verhalen die ik daarover hoor, horror!


Ik wil een huisdier!
Nu mijn vriendinnetje Eline een kat heeft, begint het nóg erger te kriebelen. Thuis hebben we altijd een kat gehad en nu ik op mezelf woon, mag ik geen huisdier (ik huur een appartement). Daar baal ik echt van, want ik wil zo graag zelf een kat! En een mopshond. Of drie.

Het maakt me echt moe dat alles zo perfect moet
Instagram-feeds, daar wordt tegenwoordig helemaal over nagedacht. Vreselijk vind ik dat. Het liefst zou ik teruggaan naar vroeger, waar je gewoon random een foto van een blikje redbull plaatste met een domme filter erover. Haha. Sowieso houd ik me niet bezig met mijn feed en of het er wel goed uit ziet allemaal. Heb wel wat beters te doen. Ha!

Welke eigenschap van mij is herkenbaar voor jou? Laat het me weten!

Alle beelden in deze post zijn afkomstig van mijn Instagram @IrispraatNL

9 opmerkingen

 1. Ik kom ook ALTIJD te vroeg en haat het als ik vervolgens nog een kwartier op de ander sta te wachten. Maak het zo vaak mee dat mensen whatsappen op het moment dat ze er al hadden moeten zijn dat ze nog moeten vertrekken. Uh. Dankjewel. Nu sta ik hier mooi te wachten. Hatelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah ik haat het als mensen te laat zijn! ZO irritant. Vooral als ze het niet op tijd laten weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke feitjes, ik herken er wel heel veel van! Zoals het te laat komen of de afspraak niet nakomen: ik haat het echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben een poosje geleden gestopt met vlees eten (ik eet nog wel vis) en de producten van de Vegetarische Slager zijn erg lekker als vervanger. Bij sommigen proef je niet eens dat het geen vlees is. Dat zou je nog kunnen proberen, hun gehakt is best goed te doen.

  Ik vind wassen ook fijn om te doen, vouwen en strijken dan weer niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook geen ochtendmens. Duurt altijd even voor ik op gang ben en werk ook het liefste in de avond. Ik vind het ook altijd heel stom als mensen afspraken vergeten of vet laat komen. Ik zou ook graag een kat willen, maar in m'n appartementje vind ik het zielig dat ie dan niet naar buiten kan. Daarnaast ben ik geen fan van de kattenbak.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohh, dat avondmens zijn herken ik zo erg! En ik moet voor mijn werk nog wel om 5:45 uit bed �� Wat bizar trouwens dat ze op het EG forum over jou hebben geroddeld! Daar ben ik oprecht een beetje huiverig voor om eerlijk te zijn.. Verder herken ik eigenlijk zon beetje alles wel (alleen ben ik juist een te laat komer, oeps)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 1-4 heb ik ook. Bij mij moet er niet gepraat worden in de ochtend. Iedereen moet uit mijn buurt blijven tot ik een theetje heb gehad en als IK ga praten kan de rest beginnen met terug praten hahaha. Ik ben ook altijd steevast te vroeg op mijn afspraken ik kan me niet herinneren ooit een keer te laat te zijn gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hou heel erg van mensen die te vroeg komen maar zelf lukt het me zelden helaas (standaard 10 min te laat). Gelukkig weet iedereen die mij kent dit en de rest vertel ik het :).

  Ik zou best vegetariër willen zijn (@Annika geen vlees eten betekent óók geen vis eten) maar ik weet dat dit nooit gaat gebeuren helaas. Love my frikandellen, kroketten, bitterballen. De hele oceaan. Biefstuk. Braadworst. Ga zo maar door.

  Planten: heel herkenbaar! Maar nu lijkt het er op dat ik de Chinese moneyplant (google maar, echt leuk en een vetplant) in leven kan houden.

  Instagram, twitter, facebook: ik heb er niets mee. Vind het allemaal fake. Ik snap dat je dat allemaal moet hebben als je een blog hebt maar ik heb het niet nodig voor mijn werk dus ik heb niets van dat alles. Heerlijk rustig.
  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!