Review: The Wet Brush


Heb jij droog haar waar geen borstel doorheen komt? Herkenbaar, jep. Ik probeerde The Wet Brush; een haarborstel die werd ontwikkeld door een vader van drie dochters die het doen van hun haar lastig vond. Deze borstel zou zelfs het ergste kroeshaar kunnen trotseren. Ik heb de borstel getest en vertel je er vandaag meer over.

The Wet Brush- 14,95 euro via oa. Etos & Douglas


The Wet Brush had voor mij direct een concurrent. Ik gebruik namelijk al jaren een Tangle Teezer en was daarom benieuwd of deze nieuwe haarborstel me beter zou bevallen.

Een klein beetje achtergrond in foto's: ik heb mijn haar dit jaar behoorlijk vaak gekleurd en laten kleuren. Zo was het roze, heb ik een tijd een donkere aanzet gehad én een assige spoeling. Je begrijpt: she's dry. Af en toe is er geen doorkomen meer aan in de punten.


Moe van mijn hoofd? Oké, let's move on.

Ten eerste: dit design is echt heel tof. Er zijn veel verschillende printjes en kleuren verkrijgbaar; leuk!  Ik kreeg deze vrolijke skull opgestuurd en had deze sowieso zelf ook gekocht ;-). Ik vind de prijs verder ook prima. The Wet Brush is te gebruiken op nat én droog haar en is daarnaast geschikt voor pruiken, extensions en kroeshaar. Da's een belofte, hoor!


De borstel zou anders zijn door de 'intelligente haren en polymeer soft tips'. De Intelliflex haren zouden rondom de knopen buigen en flexibel zijn. Nu houd ik niet van zulke overdreven termen normaal gesproken, maar ik merk wel degelijk verschil met deze borstel. Je hoeft niet super hard aan je haar te trekken (au!) wat een uitkomst is als je wat droger haar hebt zoals ik. Scheelt weer een hele bos haar die je met pijn in je hart uit je borstel moet halen. Geheel pijnloos is het overigens niet, naar mijn mening nooit, om je klitten hiermee te verwijderen. Maar dat het prettiger werkt dan met een standaard borstel staat voorop.

Het belooft daarnaast een verbeterde doorbloeding. Daar kan ik in komen, want als je haar glad is voelen de 'haren' wel zacht en prettig aan je hoofdhuid. Nu ben je misschien benieuwd naar welke borstel ik meer kan aanraden: The Wet Brush, of de Tangle Teezer. Ik zeg The Wet Brush! Ik vind het formaat, het handvat én de zachtere 'haren' persoonlijk fijner. Om de prijs hoef je het ook zeker niet te laten.

Ken jij The Wet Brush al?

6 opmerkingen

 1. Deze lijkt mij ook wel wat. Gebruik nu zelf ook de Tangle Teezer, maar die doet soms een beetje pijn zelfs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh deze lijkt me heel fijn! De Tangle Teezer werkt voor mijn haar niet helemaal geweldig helaas..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik ook al jaren een tangle teezer wellicht toch eens een overstapje wagen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit lijkt mij een fijne borstel! Mijn haar is soms niet door te komen wanneer het nat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende dit merk nog niet! De borstel ziet er goed uit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, dit klinkt goed! Ik heb nog nooit een tangle teezer gebruikt maar als deze nog beter is, wil het vast wel wat zeggen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!