Kwasten schoonmaken met Europrofit babyshampoo

Toen ik afgelopen donderdag deze babyshampoo apart zette om af te rekenen, riep mijn collega het al: 'die is zo lekker!'. Zij gebruikt de shampoo graag voor haar twee jonge kindjes. Ze keek een beetje raar toen ik zei dat ik het ging gebruiken om mijn kwasten mee te wassen, en niet mijn eigen haar. Ik vind het nogal onzin om voor mijn kwasten een reiniger te kopen van tientallen euro's, dus ik probeerde dit super budget product voor het luttele bedrag van 0,75 euro.
 
 
Van de verpakking van de shampoo moet (en kun) je niks verwachten. Het is een witte fles met een sticker er op. Daarop staat dat het babyshampoo is, maar meer niet. Ach. Voor die prijs hoef je geen prachtige verpakking te krijgen, toch? Het spul ruikt in elk geval lekker.
 
 
Daar liggen ze dan, klaar om gewassen te worden! De Gosh kwasten zijn de enige twee (de concealer en de grote witte poederkwast) die van echt haar zijn. De 'khabuki' en de wit met roze blushkwast zijn van Essence en de rest is van Hema. Ik heb meer kwasten, maar probeerde eerst deze lichting.
 
 
Dit zijn mijn drie 'vieste' kwasten. De linker gebruik ik voor poeder, de middelste voor concealer (Catrice) en de rechter voor foundation. Foundation is meestal erg vettig en vast en daardoor zijn de kwasten ook snel vies.
 
 
Ook m'n blushkwast heeft wel zin in een wasbeurtje.. hij is roze in plaats van bruin!
 
 
 
 
Ik lijk wel gek, maar ik maak altijd een klein badje voor mijn kwasten. Er komt namelijk veel viezigheid van af. Het zijn toch een boel bacteriƫn die zich verzamelen in je kwasten! De shampoo doet prima zijn werk. Ik doe een beetje op mijn handpalm en maak kleine rondjes door de shampoo. Zo pakken de kwasten lekker veel op, en worden niet alleen de toppen schoon.
 
 
Als visjes op het droge...
 
 
Zoals je ziet zijn mijn kwasten weer super schoon! De Europrofit doet echt goed zijn werk. Voorheen maakte ik mijn kwasten wel eens schoon met Rituals (het ruikt dan ook zo lekker!), maar achteraf bleek dat mijn kwasten daar gigantisch van gingen stinken. Bah! De babyshampoo ruik je niet echt terug, hooguit een lichte Zwitsalgeur.
 
 
 
Houd er rekening mee dat sommige kwasten niet van een badje houden. Hierboven zie je mijn waaierkwast (die van smal naar breed uitloopt) die eigenlijk zo goed als verpest is na het badje. Zonde!
 

Mijn blushkwast is weer schoon! En stinkt niet meer. Ik kon het niet laten en heb de shampoo ook voor mijn haar gebruikt. Wauw! Ik vind hem hartstikke fijn. Mijn haar ruikt lekker zacht naar Zwitsal (daar moet je van houden) en het werd niet vet, waar ik normaal gesproken wel snel last van heb. Dit is een top-per-tje! Ik denk dat ik nu ook de gewone Euroshopper shampoo eens ga kopen.

Voordelen Europrofit Shampoo
- De prijs, 75 cent is natuurlijk niks!
- Zacht voor je kwasten
- Reinigt heel goed
- Laat je kwasten niet stinken, terwijl andere merken dat wel doen
- Ook lekker om gewoon als shampoo te gebruiken
- Je hebt niet veel shampoo nodig
Nadelen
- Ik kom er niet op! Misschien skippen als je niet van die Zwitsal geur houdt?

Ps. Enkele foto's lijken wat overbelicht, onze badkamer is nogal donker dus ik moest flitsen ;-)

2 opmerkingen

  1. ik gebruik die shampoo ook altijd voor het wassen van mijn kwasten. alleen zou ik ze niet helemaal in het water doen, dan kunnen je kwasten namelijk kapot gaan. de lijm waarmee de haren van de kwast vastzitten aan de steel kan dan oplossen en dan valt je kwast letterlijk uit elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!