Essence Stay Matte Lip Cream review in Velvet Rose en Smooth Berry: gewonnen bij Beautychef!


Joepie! Afgelopen donderdag zag ik op de site van Beautychef dat ik deze twee lip creams van Essence had gewonnen. Tof! Ik kon ze bij mij in de buurt niet vinden, dus ik was er erg blij mee. Ik heb kleur 01 en 02. De lipcreams kosten 1,99 euro per stuk, niet duur dus.


Aah, dankjewel Joyce!


De twee kleuren die ik heb zijn licht-oudroze en een soort felle frambozenkleur. Ze heten velvet rose en smooth berry. Vreemd genoeg zijn het alletwee geen kleuren die ik zelf zou kopen, maar juist daardoor extra leuk om te proberen.


Toen ik de creams opendraaide was ik een beetje flabbergasted. Die geur! Wow! Ik heb nog nooit een budgetproduct gehad dat zo lekker rook. Het is een soort vanille-fudge-chocolade-achtige geur. En ja, ik ben verslaafd aan vanille, dus dat was een fijne bijkomstigheid! Let's do some swatches...


Dit zijn de lipcreams op mijn huid. Ik vind ze erg mooi, alletwee.


De linkse kleur is roze-perzik qua kleur. Ideaal voor als je niet iets opvallends wil, maar wel een mooi kleurtje op je lippen. De rechter is echt BOOM! Donkerroze, neigt naar rood. Echt een knalkleur! Ik ben benieuwd hoe de creams op mijn lippen werken...


Mijn lippen met niets er op. Ik ben nog steeds uitgedroogd, haha.


Dit is de eerste lipcream op mijn lippen. Hij lijkt niet zo heel mooi, maar hij bevalt me eigenlijk best goed!


De creams zijn minder mat dan ik had verwacht, maar wel erg mooi. Het voelt fijn aan op je lippen (dat moet bijna wel met zo'n geur!) en het is een mooie nude kleur voor lichte huidtypes.Tijd voor de tweede kleur...


Mijn lippen nogmaals zonder iets.


En mijn lippen met de 02! Waaaaauw, dit is echt een toffe knalkleur!


Er zit wel een lichte glans overheen, maar dat vind ik eigenlijk wel heel mooi. Omdat deze wat beter dekt dan de vorige kun je je lippen er mooi mee vormen. Ik heb niet zulke volle lippen van mezelf, dus moet altijd een beetje faken.


En hij staat best goed bij een lichte huid, vind ik zelf!


Ik vind ze fijn hoor, Beautychef! Vooral de donkere kleur vind ik heel mooi. De lichte zou ik zelf niet kopen, maar ook die is best mooi. Ze blijven erg goed zitten, je kunt er prima mee drinken en eten. Na een uurtje heb je wel een touch up nodig, maar dat vind ik niet meer dan normaal. De matte tint is niet super mat, maar dat vind ik persoonlijk prima. En de geur, zalig!

Voordelen:
- Prijs
- Verkrijgbaarheid van Essence
- De geur! Heerlijk
- Meerdere kleuren verkrijgbaar, van nude tot opvallend
- Brengen fijn aan op de lippen
- Blijven lang zitten
-Niet 100% mat, maar wel bijzonder

Nadelen:
- Ik vind er geen nadelen aan zitten, eigenlijk! Misschien niet fijn als je lipgloss gewend bent?

5 opmerkingen

 1. Die roze variant vind ik echt mooi, ik heb hem ook in mijn stash.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoor veel goede dingen hierover maar ik heb ze zelf nog niet geprobeerd, ben toch wel heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Fijn dat je er zo blij mee bent haha. Staat je inderdaad goed dat donkere kleurtje! Veel plezier ermee :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je deze gewonnen hebt! Ik vind ze beide heel mooi en ze staan je ook alletwee super.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je hebt gewonnen!
  I love deze glossjes zooo erggg!!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!