Tips voor lange(re) wimpers

Blogger Natiza (The beauty blondie) vroeg mij een artikel te schrijven over mijn wimpers, hoe ik ze zo lang krijg. Ik moet wel zeggen, niet iedereen is geboren met lange wimpers. Ik heb heb dat geluk wel, dus verras je niet als je je wimpers niet zo lang worden als die van mij. Gelukkig bestaan er tegenwoordig tientallen (wat zeg ik, misschien wel duizenden) verschillende soorten mascara. Los van mascara bestaan er nog veel meer trucjes om langere wimpers te maken/krijgen. Een aantal van mijn persoonlijke tips laat ik je hieronder zien!1. Plastic is fantastic

Plastic borsteltjes zijn een stuk beter en makkelijker om mee te werken dan borsteltjes met haartjes. Met haartjes krijg je namelijk veel sneller klontjes en ze pakken niet elke wimper. Mijn persoonlijke favorieten staan hieronder, de Telescopic, Volume Million en de False Lash Telescopic. Mocht je niet zoveel geld uit willen geven, Essence en Catrice hebben tegenwoordig ook veel plastic borsteltjes.
2. Wit kan geen kwaad

Deze tip is speciaal voor dames met echt korte wimpers. Wees niet bang om een serum of witte basismascara te gebruiken! Je kent ze misschien nog wel van vroeger. Het lijkt alsof ze een beetje uit mascaraland zijn verdwenen, maar ik koester deze tip echt. Je wimpers kunnen echt wel 3mm langer ogen. Klinkt weinig, maar is heel veel! Verder breken je wimpers veel minder snel af. Helemaal onderaan deze post zie je een stappenplan met serummascara.
Ik heb altijd de Double Extension mascara van L'oréal (ik ben echt een fangirl, zo lijkt het bijna) gebruikt. Hij is al vrij oud. Ik betaalde er toen rond de zestien euro voor, maar ik vind dat 'ie dat zeker waard is. De beste tip voor dames met korte wimpers.


3. Take 'em high: wimperkrullertruc

Uiteraard is de wimperkruller belangrijk. Ik gebruik hem alleen niet zoals 'normaal'. In plaats van mijn wimpers er tussen te persen en hem recht te houden, knijp ik de wimperkruller niet helemaal dicht en 'trek' ik mijn wimpers naar de binnenkant. Dat doe ik door de wimperkruller van buiten naar binnen te bewegen. Je wimpers staan dan veel meer omhoog en je krijgt er veel volume van! Helpt mij iedere dag weer aan een opvallende oogopslag. De wimperkruller die ik gebruik is van Primark. Ik heb daar ongeveer 1,50 euro voor betaald.
4. Vaseline, de alleskunner

Tip nummer vier is voor dames van wie de wimpers snel afbreken of vrij dun zijn. Gebruik een keertje Vaseline op je wimpers! Het klinkt misschien niet fijn om met vettig spul op je ogen rond te lopen, maar je moet dit dan ook niet overdag doen. Gebruik voordat je gaat slapen een klein beetje Vaseline bij de wimperaanzet. Zorg dat je het de volgende morgen goed reinigt! Als je dit een paar keer herhaalt, zie je dat je wimpers merkbaar sterker worden.

5. De terugkammethode

Wat ik vaak zie bij vrouwen is dat ze maar een beetje wat aanklooien met mascara. De standaard methode is natuurlijk van onder naar boven gaan met je borsteltje. Vaak mis je dan de toppen en aanzet van de wimpers, en is alleen het midden van de wimper zwartgekleurd. In plaats daarvan kun je beter van boven naar onder bewegen met je borsteltje. Op die manier worden de toppen van de wimpers goed zwart gekleurd. Verder is het ook belangrijk om naar de aanzet te kijken. Dit laat ik hieronder ook door middel van foto's zien en in tip 6.

6. Pak de aanzet

De aanzet van de wimpers is heel belangrijk. Een simpel trucje: pak je mascaraborsteltje, druk die helemaal tegen de onderkant van je wimpers aan en sluit je ogen. Als je dan het standaard 'borstelen' doet, merk je dat je wimpers direct voller ogen. Zie ook hieronder het stappenplan.


1. Je begint met een kaal oog. Ik heb mijn wimpers hier al wel gekruld.


2. Breng een serum aan. Dat kan van elk merk zijn! Hema heeft bijvoorbeeld ook een serummascara.


3. Vergeet je onderwimpers niet! Je kunt deze stap overslaan, mocht je het niet zo extreem willen.


4. Druk het borsteltje van je mascara tegen de aanzet van de wimpers, het onderste gedeelte dus. Sluit dan je oog. In het begin zul je misschien een beetje knoeien. Je mist op deze manier geen deel van het haartje.


Je wimpers zien er dan ongeveer zo uit.


5. Kleur de rest van je wimpers op de standaardmanier, maar kam nog niet terug. Hierboven zie je duidelijk dat er nog witte toppen te zien zijn.


En 6: maak de toppen van je wimpers zwart. Je hele wimper is nu gekleurd en het wit is verdwenen.


Dit is mijn methode voor langer uitziende wimpers. Het kan natuurlijk zijn dat je mijn wimpers te extreem vind, maar deze tips werken voor iedereen.

Wat zijn jouw tips voor langere wimpers? Gebruik jij bepaalde trucs?

5 opmerkingen

 1. Wow goede tips! vaseline doe ik ook altijd op mijn wimpers :) en sinds ik een mascara met een plastic borsteltje heb wil ik ook niet meer anders, zo veel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow kijk die wimpers! Leuk en goed bericht en mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips en wat een mooie wimpers!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waw super leuk om te lezen! Ook leuk dat je mijn naam even genoemd hebt :) Hihi, echt fijn om zo iets te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zelf ook een tijdje L'oreal gebruikt met de extensie. De witte laag zorgt ervoor dat je wimpers aan elkaar gaan plakken waardoor je het volume wat de wimpers van nature hebben verliest. Je kan het beste een wimperkruller gebruiken en vervolgens een mascara gebruiken van maybelline (cat eyes/ collosal), omdat deze een borsteltje heeft die de wimpers goed uit mekaar kamt. Breng een laag aan, laat deze even drogen door ondertussen je onderste wimpers te doen en breng dan weer een laag aan. Kijk zelf hoeveel lagen mascara je het mooiste vind.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!