Mijn lievelingsparfum- Chanel Coco Mademoiselle: review

Oke, dit wordt mijn allereerste parfumreview ooit, dus wees lief voor me - haha! Vandaag laat ik jullie mijn favoriete parfum zien, Chanel Coco Mademoiselle. Zoals sommige van jullie wel weten is Chanel niet het meest betaalbare parfum, maar het is een van de weinige luchtjes waar ik zo erg van houd dat ik hem maar opnieuw blijf kopen. Bij Sephora was er een actie met 21% korting, dus ging dit dametje met me mee!


Ik kocht de recharge-refill verpakking van 50ml. Deze is een stuk goedkoper dan de originele fles, omdat deze in een andere flacon past die wat mooier is. Ik hecht niet veel waarde aan verpakkingen, vandaar dat ik deze meenam (en omdat het de kosten wat drukt, uiteraard). Voor deze fles betaal je 60 euro. Dat is alsnog niet goedkoop, helaas. Met 21% kwam het neer op 47,40 euro.


De fles van het parfum is dus wat minder mooi. Ik vind dat eigenlijk wel fijn aangezien de fles vaak in mijn tas rondslingert. Ik heb de eau de toilette van Mademoiselle wél gekocht omdat ik de eau de parfum echt te duur vind. Voor 50ml van een eau de parfum betaal je 75,60. Dat vind ik echt heel veel geld voor een parfum. Ik merk trouwens niet dat deze geur véél sneller vervliegt dan de parfum (ik heb de eau de parfum wel gehad), maar er zit uiteraard wel verschil in.


Als je een echte Chanel koopt staat er altijd een viercijferige code op de achterkant. Daardoor weet je dat je een echte hebt gekocht. Dat kan een handige tip zijn voor als je hem wel wil kopen, maar dan via Marktplaats voor minder geld. De kans is heel groot dat je een nepper koopt, dus vraag altijd naar een duidelijke foto van de code.


En dan nu over de heerlijke inhoud van de fles!

  • top - Siciliaanse sinaasappel en Bergamot uit Calabrië
  • midden - Meiroos absolute, Jasmijn absolute en Iris uit Florence
  • basis - Indonesische patchouli, Haïtiaanse vetiver, Bourbon vanille en witte muskus
Ik heb noten van Beautyscene overgenomen, want vanuit Wikipedia kreeg ik het niet fatsoenlijk vertaald. Kijk dan bij de middelste noten! Er zit Iris in. Hoe tof. Los daarvan zit er vanille, muskus, patchouli en jasmijn in. Ik vind het heel lastig om te beschrijven, maar het is een oriëntaalse, warme geur die tegelijkertijd fris is. Ik vroeg mijn moeder de geur te beschrijven en zij kwam niet veel verder dan 'een geur voor chique vrouwen die een avondje uit gaan'. Ja mam, daar heb ik iets aan.

Ik gaf het flesje door aan mijn zus en haar eerste reactie was: 'Ja weet ik veel. Wat warmer met een frisse ondertoon.' Hetzelfde als ik dus. Je moet er wel rekening mee houden dat elke geur verschillend is op een andere huid. Ik moet wel zeggen dat in het 'frisse' wel verschil zit bij de eau de toilette en de eau de parfum. Bij de edp is die frisheid echt minder. Dat is ook wel logisch, bij eau de toilette is water de basis en bij edp alcohol. Alcohol lost een stuk langzamer op dan water, vandaar dat de geur bij parfum langer blijft hangen. Als je een wat zwaardere variant van deze geur zoekt, koop dan zeker de parfumversie.


Elke vrouw komt op een punt in haar leven dat ze denkt, dit is mijn geur, hiermee wil ik oud worden (tenminste, dat denk ik). Ik had dat met dit parfum. Het kost even veel geld, maar alle goedkope luchtjes lijken ineens helemaal in het niet te vallen. I love it. Chanel is verkrijgbaar bij Sephora (nu nog wel), Douglas, Ici Paris XL en andere luxe drogisterijen.


1 opmerking

Thanks voor je reactie!