Het voordeel van de Kruidvat voordeelkaart: hoe werkt het?

De hele dag door moet ik het vragen: 'heeft u een voordeelkaart?' terwijl de meeste mensen geen idee hebben wat een voordeelkaart eigenlijk is. Omdat het voor iedereen leuk is en zeker ook voor jongere dames leg ik je vandaag uit wat het is! En nee, het is geen promotieartikel voor Kruidvat. Haha! Ik krijg er super veel vragen over, dus ik dacht, waarom geen blog?Toen we begonnen met de voordeelkaart, nu al zeker een jaar geleden, had ik er weinig zin en vertrouwen in. Waarom zou ik mensen iets aansmeren? Dat wordt zo'n soort verplicht riedeltje waar niemand zin in heeft. Toch is de kaart erg populair. Je kunt met de euro's die je uitgeeft bij Kruidvat punten sparen (elke euro staat voor één punt) en die punten kun je inleveren voor gratis producten. Hm, is dat zo interessant? Ja! Als je vaker bij Kruidvat komt (ik werk er, dus ik leef er zo'n beetje) levert het zeker iets op.


Als je naar Kruidvat.nl gaat zie je rechts 'Jouw extravoordeelkaart' staan. Daar moet je zijn! Als je nog niet kunt inloggen moet je registreren. Dit is omdat ze bij willen houden wat jij koopt zodat ze jouw extra aanbiedingen persoonlijker kunnen maken, daar kom ik later nog op terug. In elk geval staat op deze pagina welke producten je kunt inruilen en hoeveel punten je daarvoor nodig hebt. In de winkel is dit ook regelmatig terug te vinden, maar niet alles wordt opgehangen. Als je de cadeaus niet leuk vindt, kun je wachten tot ze weer veranderen. Ze veranderen ongeveer om de vier weken tegenwoordig.


Hierboven zie je een aantal extra aanbiedingen. De bovenste rij kun je alleen via internet bestellen. Er staan producten waarvoor je ontzettend veel punten nodig hebt, dat vind ik soms wel wat overdreven. Je moet meer dan 3000(!) euro uitgeven om een iTunes kaart van 50 euro terug te krijgen. Dat is wel héél veel.


Gelukkig heb je ook producten waar je een stuk minder voor uit hoeft te geven. Alsnog, 250 euro klinkt als ontzettend veel geld. Ik heb dat -helaas- binnen een maand of 3/4 zeker wel uitgegeven bij KV. Dat is in elk geval wat je met de punten kunt doen. Eerst kon je wel voor minder punten producten krijgen, ik hoop dat het wat wordt uitgebreid voor mensen die niet heel veel uitgegeven maar wel regelmatig komen.

Dan nu naar het leukste van de voordeelkaart: jouw extra aanbiedingen. Je kunt aangeven op de site (zoals hierboven) waar je in geïnteresseerd bent qua extra aanbiedingen. Ik heb gekozen voor beauty en gezondheid. Gezondheid is namelijk een grote categorie, er zitten vaak pleisters en voedingssupplementen bij, maar ook Vaseline en andere verzorgingsproducten. Ik heb er nu 602 punten op staan, ik heb al een paar keer punten ingeleverd. Als je eenmaal jouw interessegebieden hebt aangevinkt kun je aangeven hoe vaak je mail wil ontvangen met een extra aanbieding. Ik krijg er elke dag één want ik gebruik mijn mail heel vaak. Als je wat ouder bent of niet handig met internet kun je aangeven één keer per week een aanbieding te willen ontvangen. Ik zou zeker voor eens per dag kiezen.


Hierboven zie je zo'n aanbieding. Dit is toevallig de aanbieding van vandaag (ik schrijf dit op 15 april). Je kunt gratis een No-ad zonnebrand krijgen! Dat is even fijn, ik kan hem goed gebruiken. Zo zijn er regelmatig aanbiedingen dat je een product gratis of met korting kunt gebruiken. Je moet de aanbieding als je hem binnen hebt binnen 24 uur activeren. Dat gaat nog wel eens mis! Onder het grijze balkje dat je op bovenstaande afbeelding ziet staat 'log in en activeer'. Als je daar op klikt log je als het goed is automatisch in. Dan krijg je een nieuw scherm waarin de aanbieding nogmaals staat. Klik dan nog een keer op activeren(!). Je krijgt vervolgens een wit scherm met de aanbieding weergeven als een bon. Die hoef je verder niet uit te printen. Je kunt het product gewoon in de winkel pakken en je kaart afgeven. Let wel op dat je echt het product pakt dat je op de afbeelding ziet!


Dit zijn producten die ik recent heb geactiveerd. Ze zijn na het activeren één week geldig. Eerst was dat een paar dagen, ik ben blij dat ze het hebben uitgebreid. Ik heb dus nog staan Gliss Kur 1+1, L'oréal mascara voor 11,50 euro en een gratis No-Ad. Ik vind het echt super fijne aanbiedingen! Eerlijk is eerlijk, niet elke dag zit er een topper bij die echt bij je past, maar zeker om de twee/drie dagen maak ik gebruik van een aanbieding. Die aanbiedingen zijn dan trouwens niet in de winkel in de aanbieding, of met minder korting. Een voordeelkaart is trouwens gratis, meteen te gebruiken (ook zonder te registreren, wel op tijd doen anders vervallen de punten) en te halen bij jouw Kruidvat!

Ik hoop dat ik je hiermee geïnformeerd heb! De kaart kan je leuke voordeeltjes opleveren.
Maak jij al gebruik van de voordeelkaart van Kruidvat? Wat zijn jouw ervaringen?

2 opmerkingen

  1. Ik heb de kaart maar ik vergeet hem vaak te geven als ik wat afreken bij de kassa echt stom :( en verder moet je soms inderdaad overdreven veel punten hebben haha, ik denk dat het nog heel lang gaat duren voordat ik iets kan uitkiezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je gaf aan dat de producten meestal dan niet in de winkel in de aanbieding zijn maar wat als dat wel zo is, wat als je een product op je jouw voordeelkaart selecteert, meestal moet je binnen 5 dagen de product ook kopen anders vervalt die actie, maar stel dat hetzelfde product toch in die week ook in de aanbieding komt bij kruidvat, worden beide korting dan verrekent? Ik had laatst een aanbieding op mijn voordeelkaart staan een creme met 50% korting, de creme die ik wilde hebben was 24,95 betekent dat ik met mijn voordeelkaart dan voor 12.45 euro zou kunnen kopen, 1 dag voor de aanbieding zou verlopen kwam dezelfde creme in de folder voor 12.00 euro, nog goedkoper. Alleen ik ben vergeten naar de winkel te gaan, maar ik vraag me nu af wat voor prijs ik nu betaald zou hebben, de winkelprijs van 12.00 + 50% extra voordeel omdat het ook op me kaart stond, dus 6.00 euro??

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!