Mijn tien grootste beautyblunders/falen/irritaties

Beautyblunders, ik heb er wel een aantal gehad. Mijn haren spontaan in de lichte verf zetten, rondlopen met een oranje gezicht, been there done that. Vandaag laat ik je zien wat mijn grootste beautyfalen en irritaties bij anderen en mezelf zijn. Oh oh! Gruwel met me mee.

1. Verkeerd getekende of geplukte wenkbrauwen

Echt waar. Sinds ik mijn wenkbrauwen bijkleur met poeder weet ik hoe belangrijk een goede wenkbrauw is. Vaak zie ik mensen die het echt niet begrijpen. Hun wenkbrauwen zijn vééél te hoog, vééél te donker of vééél te zwaar geplukt. Wat een drama! Mijn eigen blunder hierin is dat ik vroeger mijn wenkbrauwen wilde doen, maar geen tijd had. Ik pakte een scheermesje om vervolgens heel voorzichtig... de helft van mijn wenkbrauw eraf te scheren. Doe het niet!


BRON: http://vivienveil.files.wordpress.com/2012/02/commabrows.jpg

2. Mensen die hun eyeliner niet doortrekken

Dit zie ik echt zo ontzettend vaak, zelfs bij mensen op mijn eigen opleiding. Het jeukt dan echt gewoon bij me om mijn eigen eyeliner erbij te pakken en die lijn door te trekken of te vragen waarom ze hun eyeliner niet doortrekken. Nee echt, ik snap het niet. Als je op de helft van je lid begint en hem helemaal doortrekt oké, maar begin niet bij het begin en stop op het midden! Ik vind het zo verschrikkelijk! (Jammer genoeg kon ik er geen foto vinden). Mijn eigen beautyblunder met eyeliner is dat ik hem soms veel te dik aanbreng terwijl een dunne wing veel mooier staat. Dit gebeurt jammer genoeg best vaak.

3. Te donkere of te lichte foundation

Te licht?! Kan het echt? Ja, het kan echt. Mij gebeurt het zelfs regelmatig. Ik schat mezelf, zeker in de zomer, bleker in dan ik ben. Als ik mezelf dan terugzie op een foto is het OH HELL NO, hoe kan dat nou? Mijn nek bruin en mijn gezicht wit? Andersom is natuurlijk even erg of misschien wel erger. Een witte nek en een oranje gezicht, dra-ma.


BRON: http://mitchieville.com/wp-content/uploads/2009/02/chelsy-davy1.jpg

4. Donkere lipliner

Als ik alleen al denk aan lipliner ga ik huiveren. Wat is dat toch lelijk! Ik vind eigenlijk dat niemand lipliner zou moeten gebruiken, behalve make-up artiesten die weten hoe het moet. Vooral donkere lipliners bij een bleke huid zijn echt verschrikkelijk, je kent het misschien wel van Barbie (Samantha de Jongh). Ik vind haar te gek maar die lippen... Ik heb zelf GELUKKIG nog nooit een lipliner gebruikt.


BRON: http://3.media.hyves-static.net/1279977898/5/pSHd/1/img1279977898.jpeg

5. Het blote-billengezicht

Sorry voor alle natuurlijke schoonheden van Nederland, ik heb een hekel aan het blote-billengezicht bij vrouwen. Het is niet dat ik mensen een hele berg make-up aanmoedig (ik spreek mezelf nu wel tegen), maar sommige mensen hebben het gewoon echt nodig. Een kleine beetje blusher of mascara kan een mens al mooi maken. Ik moet wel zeggen, er bestaan uitzonderingen. Heidi Klum, bijvoorbeeld. Hoewel ik zelfs daar een beetje kleur op zou willen smeren.


BRON: http://www.nsmbl.nl/wp-content/uploads/2012/10/article-2225765-15C6E8AC000005DC-160_634x809-610x778.jpg 

6. Afschuwelijke nepnagels

Helaas vinden veel vrouwen het mooi om gigantisch lange en opzichtige nagels te hebben. Ik snap niet goed waarom en het is al helemaal niet praktisch. Verder verkopen wij in de drogisterij ook nepnagels met echt afschuwelijke patronen. Te veel glitters of zelfs ruitjes en opzichtige bloemen. Die worden meestal ook wel gekocht door mensen met weinig stijl (sorry voor als ik nu mensen gruwelijk beledig) en klasse. Doe mij maar een mooie korte, goedverzorgde nagel!


BRON: http://s4.hubimg.com/u/2537555_f520.jpg


BRON: http://favim.com/orig/201106/29/argh-cute-fake-and-ugly-fashion-glitter-nail-Favim.com-87879.jpg

7. Uitgroei

Eigenlijk mag ik hier niks van zeggen, ik ben namelijk tot vorige week zo'n beetje koningin uitgroei geweest. De onderkant was veel te licht en bij deze dus ook mijn ergste persoonlijke blunder. Ik vind het vooral lelijk als mensen van héél donker naar héél licht gaan -of andersom- en dan een flinke baan uitgroei hebben. Brrr.


BRON: http://www.styletoday.nl/img/article/BP_10566584.jpg

8. Te veel blusher

Een goede blusher kan je gezicht helemaal opfleuren. Ik zelf ben erg bleek dus ik kan niet zonder. Een blunder van mijzelf is dat ik op de middelbare school wel héél enthousiast was met blusher. Vaak had ik het zelf niet door, ik was juist bang dat ik heel bleek zou zijn. Te veel blush is dus echt een grote blunder. Ook van mij. Oeps! Gelukkig zie je hieronder dat zelfs Christina Aguilera de plank wel eens misslaat.


BRON: https://s3.amazonaws.com/luuux-original-files/bookmarklet_uploaded/mr_512b22f40b0210.jpg

9. Zichtbare extensions/matten

Dit zie ik gelukkig zelf niet héél vaak, maar als ik het zie kan ik het niet laten om in de lach te schieten. Ik droeg zelf ook héél af en toe clip-in extensions en ik weet hoe lastig het is om ze onzichtbaar te maken. Eerst je hele haar touperen, dan onder je haar.. soms lukt het gewoon niet.


BRON: http://www.ehairexperts.com/wp-content/uploads/2011/06/bad-extensions2.jpg

10. Lippenstift op je tanden

HOE jammer is het als je op de foto staat, breed lachend en mooie lipstick op... je tanden. Vooral rode lippenstift kruipt nogal snel op je tanden. Vaak heb je dit ook niet door. Deze blunder heb ik dus ook regelmatig bij mezelf teruggezien. Awkward!


BRON: http://www.bangsandabun.com/wp-content/uploads/2010/08/paris-hilton-lipstick-on-teeth.jpg

Dit waren mijn blunder en irritaties! Voel je trouwens niet beledigd als jij één van deze dingen toevallig wel mooi vindt, dit is echt mijn mening. Wat vind jij een verschrikkelijke blunder?

3 opmerkingen

Thanks voor je reactie!