Budgettip: oliebrander met wax van Action


Van mij mag elke ruimte waar ik binnenkom naar vanille ruiken. Ik kan het niet helpen, maar ik ben er echt extreem verslaafd aan. Toen ik vandaag de Action binnen liep zag ik dit kleine oliebrandertje staan, mét vanillewax. Ik heb dit al wel eerder gezien, volgens mij is het een beetje een 'trend' in de lifestylewereld tegenwoordig, maar deze was wel erg goedkoop. Ik betaalde voor de brander ongeveer 80 cent en voor één doosje met vijf keer wax betaal je 65 cent. Daar kon ik het uiteraard niet voor laten liggen. En, kreeg ik waar voor mijn -weinige- geld?


Als je dit potje koopt, krijg je er sowieso één waxje bij. Mijn wax is vanillegeur. De navullingen hadden ze helaas niet in vanille, dus koos ik daarvoor chocolade-vanille. Die ruiken wel vrij sterk, dus mocht je het willen proberen, ruik er eerst even aan. 


Maar alles leuk en aardig, hoe werkt het nou precies? 


Aha, zo dus. Je zet onderin een kaarsje (een gewoon waxinelichtje of een geurkaarsje voor als je niet genoeg van geur kunt krijgen) en bovenop leg je de tablet. Zo simpel is het! Ik ben benieuwd... 
Één tablet ziet er zo uit. Vijf tabletten kosten dus bij Action 65 cent, maar in duurdere woonwinkels worden ze ook verkocht. Daar betaal je er meer voor, maar je hebt ook een ruimer assortiment. Je kunt dan ook geuren mixen: één vanille, één aardbei.. dat is wel leuker natuurlijk. Als jullie het leuk vinden wil ik daar ook wel een keer een artikeltje aan wijden.


Mijn liefde!


Dit is uiteindelijk alles wat je nodig hebt. Ik gebruik een gewoon waxinelichtje, omdat ik de geur al vrij aanwezig vond vanuit de verpakking.


Je legt de tablet bovenop...


En steekt het kaarsje aan! Klaar is Kees. Uh, Iris.


Al na een minuut of twee begint de tablet te smelten. Ik was een beetje bang dat de wax zou gaan overstromen, maar het past gelukkig precies.


En na tien minuten ongeveer is de hele tablet opgelost. De geur die er af komt is echt heel aanwezig! Dat had ik voor het geld dat ik betaalde zeker niet verwacht. Ik plaatste hem in de woonkamer en de geur was serieus in de keuken, woonkamer en zelfs in het toilet te ruiken. Als je een kleine kamer hebt waar je hem in wil zetten, kun je misschien beter geurkaarsen kopen. Deze zijn iets minder aanwezig. Ik ben wel heel erg onder de indruk van de oliebrander en blijf hem zeker gebruiken! Ik vind het heerlijk, een lekkere geur in huis. Wat wel jammer is is dat de brander zo heet wordt dat je hem niet op kunt pakken en ergens anders neer kunt zetten. Dus, geef hem een mooi plekje en geniet ervan!

2 opmerkingen

  1. Ik gebruik nu altijd geurkaarsen van de action maar die vind ik niet sterk genoeg dus ik denk dat ik dit ga proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Action altijd handige winkel!!!

    New blogpost: fashion inspiration....

    Leuke blog heb jij zeg!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!