Hema Wet & Dry blush review (budget Mac?)


De laatste tijd ben ik helemaal verslaafd aan Mac producten. Ik kijk er graag naar en ben bezig met het opbouwen van mijn collectie. De belangrijkste reden dat ik Mac koop is misschien wel omdat het product er geweldig uit ziet. Toch kom je in de goedkopere winkels ook wel eens iets moois tegen. Ik vind deze Wet&Dry blush (4,50 euro) van Hema daar een mooi voorbeeld van. Kan ik mijn Mac verslaving stilleggen?Ook dit product is niet heel vervelend om naar te kijken. Jammer genoeg is de verpakking best goedkoop. Het zwart is mooi, maar de plastic deksel minder. Er komen snel krasjes op en als je hem laat vallen ben ik bang dat 'ie kapot is. Even ter vergelijking:Tsja, daar kun je als Hema toch net niet tegenop!

Zoals je kunt zien lijkt de blush erg roze, misschien wel highlighterig-roze. Ik was erg benieuwd hoe de kleur op mijn gezicht en bij swatches uit zou vallen. En ik kan je vast zeggen, ik was erg verrast. Maar aangenaam? Dat niet.Eh, ja, waar is dat roze gebleven? Het lijkt ineens wel een lichte bronzer te zijn. De kleur is veranderd in een soort oranje-achtige glans. Het pigment lijkt hier wat matig, maar de kleur is ontzettend goed (zwaar) op te bouwen.


Dit is een ingezoomde foto van hoe het er op mijn gezicht uit ziet. Sorry dat 'ie misschien wat vaag is, maar hier zie je de kleur het best. De blush zit er hier een uurtje op, dus ik begin al wat te glanzen. Tsja... het is echt geen roze blush, houd daar rekening mee als je hem aan wil schaffen. Er zijn ook meerdere kleuren van, die zou ik zeker even proberen als je hem wil kopen. Er zit ook behoorlijk wat glitter in, dus een highlight hoef je daarna niet meer te gebruiken. Dat kan een voordeel én een nadeel zijn.

De blush blijft niet heel goed op z'n plek gedurende de dag. Dat merk ik vaker met budgetblushes. Eenmaal aangebracht zit het prima, maar na een paar uur ben ik weer erg bleek. Mede hierdoor, en door de anders uitvallende kleur, zou ik deze blush niet opnieuw kopen. Maargoed, heel veel kost 'ie niet, dus als je weinig budget hebt is het een goede keuze. Een vervanger voor Mac is het niet, dus ik blijf helaas nog wel even in hun webshop rondhangen...

Voordelen:

- Mooi uiterlijk
- Verkrijgbaar bij Hema
- Prijs
- Geeft een mooie glow
- Nat en droog te gebruiken

Nadelen:

- De kleur is héél anders dan in de verpakking
- De blush vliegt echt van je gezicht af
- Kan voor velen te glanzend/glitterend zijn

2 opmerkingen

  1. Hmm ik ben niet helemaal overtuigd :P ik ga toch doorsparen voor een mac product!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer, het had een mooie dupe ontdekking kunnen zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!