Elizabeth Arden Eight Hour Cream review


Ik en Vaseline zijn al minstens vijf jaar goede vrienden. Maar Vaseline helpt vóór het drama begint, en niet zo goed ná de huid is gebarsten. Vandaar dat het tijd werd voor een nieuwe beste vriend, eentje die mijn huid kan helen na het onhandig zijn. Sneetjes, blaren, wonden... zou het eindelijk verleden tijd worden?
Elizabeth Arden Eight Hour Cream, 27.55 euro via Ici ParisIk weet dat er door de jaren heen heel veel verschillende verpakkingen zijn geweest, maar eerlijk is eerlijk, ik vind hem saai! Het product bestaat dan wel heel lang, maar de verpakking mocht van mij wat moderner en leuker. Het is wel prima en hygienisch dat het een tubeverpakking is. Zo blijft het spul langer goed en komt/komen er geen lucht of bacteriën bij. De dop vond ik dan wel weer schattig, allemaal kleine achtjes.


Dit is waar de Eight Hour Cream voor gebruikt kan worden en wat het doet. Je kunt er alle kanten mee op, je wenkbrauwen shapen, gebruiken als handcrème, gebruiken op een verbrande huid, droge lippen helen... noem maar op! Ik heb het spul gebruikt op blaren, een dikke vette snee en voor mijn nagels. Voor mijn lippen nog niet, en wel met een belangrijke reden die ik hieronder nog op ga noemen.


Hierboven staan de ingrediënten van het wondermiddel. Ik zie geen dingen waar ik echt warm van word. De parfum staat in elk geval niet ver bovenaan. Dat was een voordeel, dacht ik... jammer genoeg hangt er echt een sterke geur aan de Eight Hour Cream. Dit is ook de reden waarom ik hem niet op mijn lippen wil gebruiken. Het is een kruidenachtige geur waar niet iedereen van zal houden. Ik vind het persoonlijk best gaan voor huidverzorging, maar zeg nou zelf... als je mocht kiezen tussen een heerlijk geurtje en een kruidenmelange, dan koos je voor het eerste.

Omdat ik niet te beroerd was een ander te laten oordelen, hier de korte reactie van mijn zus:
'Gadver. Dit zou ik voor een euro nog niet gebruiken.'

Dus. Voordat je hem koopt, ruik hem even.Maargoed. Over naar de werking dan maar. Het is een soort Vaseline, maar toch niet. Als het uit de tube komt is het erg dik. Toch smelt het op je huid en dat maakt het wel prettig. Het blijft nog wel even plakkerig op je huid. Het trekt niet honderd procent in de huid, dat vind ik wel jammer. Ik heb het spul daarom bijna elke keer afgeplakt met een pleister, zodat het 's nachts optimaal in de huid kon trekken.

Zoals ik eerder noemde heb ik de crème gebruikt op twee blaren (klote Timberlands schoenen!), op een snee en voor mijn handen. Kort maar krachtig: het is echt top spul. Mijn twee net opengeprikte blaren (auch)   verwende ik met een dikke laag Eight Hour Cream en plakte ik af met een pleister. Een nachtje later zag je gewoon dat de hele huid weer aangegroeid was. Wow! Ook sneetjes en wondjes waren binnen de kortste keren weer heel. Geweldig! De Eight Hour Cream doet zijn naam zeker eer aan.


Zou ik de Elizabeth Arden Eight Hour Cream opnieuw kopen? Ja, ik denk het wel. De geur vind ik persoonlijk niet geweldig, maar het product werkt gewoon heel goed! Voor een onhandig persoon als mijzelf (ik kom na elke werkdag thuis met een paar sneetjes) is het echt onmisbaar. De prijs is ook wel jammer, voor bijna dertig euro krijg je maar 50ml terug. Tsja, dat krijg je als een product eenmaal gehyped wordt... Ik zeg kijk je ouders/vriend lief aan en scoren die hap!

3 opmerkingen

 1. Klinkt wel oke! Buiten de geur dan, maar als dat het enige minpuntje is... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 10 euro bij de etos voor deze creme. Werkt inderdaad erg goed voor wondjes en ook op bij droge lippen met velletjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 'm daar inderdaad ook gespot! Geweldig spul is 't, ik denk dat ik ook wel de hand- en gezichtscreme een keer ga proberen :-)

   Verwijderen

Thanks voor je reactie!