Review: Dr. Fix voeten wonder


Etos heeft deze week een folder met een aantal aantrekkelijke aanbiedingen. Één daarvan is het 'voeten wonder' van Dr. Fix. Dit wondermiddel belooft eelt, een droge huid, jeuk, kloofjes en vermoeide voeten tegen te gaan. Aangezien ik in de zomer vaak de hele dag staand werk doe kunnen mijn voeten wel wat extra's gebruiken. Het voeten wonder kost drie euro.Bovenstaand de ingrediënten van het voeten wonder. Er zitten in elk geval geen parabenen in (die stoffen worden gerelateerd aan het aantasten van weefsel en ontstaan van borstkanker). Bovenaan de lijst staan alcohol denat en cetearyl alcohol. Dat laatste ingrediënt zorgt ervoor dat het product verzachtend werkt. Alcohol denat daarentegen is de slechtere vorm van alcohol. Jetske Ultee noemt het dan ook 'vieze alcoholsoort'. Wil je dit vermijden, dan kun je beter een zachter product kopen.


In het product zit eucalyptus en sinaasappel. Deze combinatie bestrijdt zweetvoeten, heeft een vochtinbrengende werking en bevordert de bloedcirculatie. Ook helpt het tegen pijnlijke en vermoeide voeten. Het verzacht en vermindert jeuk. Dat is een hele lijst met mooie beloften! Ik ben benieuwd of het werkt.


De verpakking bestaat uit een handig pompsysteem. Zo blijft het product helemaal afgesloten, komt er geen lucht bij en dus blijft het langer goed. Prima!


Het spul is vrij vloeibaar en trekt heel snel in. De geur is apart, je moet er van houden. Veel been- en voetbalsems hebben deze geur (een lichte mintgeur). Persoonlijk vind ik het wel lekker en bovenal verfrissend, zeker voor op je voeten. Het is belangrijk dat het voeten wonder wordt aangebracht op een schone huid. Doe je dat niet, dan trekt het product minder goed in.

Ik vind het een heel prettig product! Het trekt snel in waardoor je niet met plakkerige voeten over de vloer hoeft te lopen en het heeft een verkoelende werking. Na gebruik voelen mijn voeten zacht en glad aan. De prijs is ook een pluspunt. Voor drie euro krijg je 100ml terug, dat is erg goedkoop voor een goede voetbalsem. Het enige nadeel vind ik dat het product de vermoeidheid niet verminderd, terwijl het voeten wonder dat wel belooft. Al met al zou ik dit product wel opnieuw kopen.

Dr. Fix is niet vast verkrijgbaar in het assortiment bij Etos, maar is wel te bestellen via internet. Via www.drogisterij.net kun je het gehele assortiment bekijken en bestellen. Daar is het voetenwonder wel een héél stuk duurder, namelijk 28,79 voor 300ml.


1 opmerking

  1. Klinkt wel oke, maar volgens mij zijn er veel goedkopere cremes die evengoed werken.

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!