Review: Aussie Take The Heat shampoo en treatment


Aussie, ik hou ervan. Ik ben al jaren groot fan. Voordat het in Nederland werd verkocht, bestelde ik het merk van Ebay. Ik ben verknocht aan de Miracle Moisture lijn, maar deze had niet echt iets voor hittebescherming. Tegenwoordig houd ik erg van fohnen en stijlen, maar dat is de moord voor mijn haar. Ik probeerde daarom een keer de Take The Heat lijn van Aussie.


De shampoo heeft echt een fantastische geur. Als je van Miracle Moisture houdt, houd je hier zeker van. Deze is wat minder 'kauwgomballerig', maar gewoon heerlijk fris. I love it. De shampoo bevat Australisch jojoba zaad, maar ook wat ingrediënten waar ik niet heel enthousiast van word, kijk maar mee:


De shampoo's van Aussie bevatten namelijk SLS én SLES. Alletwee helemaal bovenaan de lijst. Dat vind ik niet zo leuk. Ik moet wel zeggen dat ik daar bij Aussie niet zoveel van merk. De shampoo's en conditioners zijn alletwee erg verzachtend. Ze drogen dus niet uit, terwijl SLS en SLES dat soms wel doet. Laat je hierdoor dus niet afschrikken. Bij andere merken zou ik het laten staan, maar bij Aussie zit het wel goed.


Mijn favoriete product is de treatment. Waarom? Omdat het beter werkt dan normale conditioner, terwijl het veel minder tijd kost om hiermee je haar te verzorgen. Na één tot drie minuten is je haar klaar om te gaan.


Wat ook fijn is, is de doseerdop van het treatment. Deze is zoals een ketchupfles: er komen geen vieze restjes aan de dop. Ook kun je de laatste restjes er goed uit krijgen, omdat je hem op de kop kunt zetten.

Maar, wat vind ik er nu van? En wat vind ik van de belofte van Aussie? Nou, ik vind het een fijne shampoo en een fijne conditioner. Maar, meer niet. Ik vind de hittebescherming niet zo goed werken, en daar kocht ik hem voor. Ik merk echt dat mijn haar nog een beetje extra verzorging nodig heeft, terwijl ik dat met de Miracle Moisture niet heb. Nee, ik ben niet echt heel enthousiast. Prima, maar niet goed genoeg voor mij. Ik ga terug naar m'n Miracle Moisture!

1 opmerking

  1. Hmm, jammer dat 'ie toch niet helemaal is zoals je had verwacht.. Fijne review!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!