Review: Moroccan Argan Oil shampoo en crèmespoeling van Kruidvat


Kruidvat heeft iets nieuws: shampoo en cremespoeling met Marokkaanse arganolie. Ik was al heel tevreden met de Andrélon Oil & Care verzorgingslijn, maar nóg meer budget klinkt al helemaal goed. Deze flessen hebben namelijk fijne prijsjes. Voor een halve liter (!) shampoo betaal je 1,39 euro en een ook voor de cremespoeling van 1,59 euro krijg je 500ml terug. Daar word ik blij van! Nu moet het product nog goed zijn, dan is het helemaal top.


Hierboven de tekst van de shampoofles. Het belooft droog en pluizig haar intensief te verzorgen. De Marokkaanse olie wordt snel in het haar opgenomen waardoor de shampoo je haar niet vet maakt. Ik heb daar zelf andere ervaringen mee, maar ik ben benieuwd. Arganolie in combinatie met andere ingrediënten gaat vaak beter dan puur (veel te vet voor mij).


In de ingrediëntenlijst vind je Argania Spinosa Oil op een redelijke plaats (zesde plek in de lijst). Daarnaast zit er ook alcohol in (waarom?!) en bevat de shampoo sulfaten. Voor mij is het niet essentieel om shampoo zonder sulfaten te gebruiken, maar toch vermijd ik het liever. Sulfaten maken mijn haar sneller vet.

Ik vond de shampoo alles behalve uitdrogend (alcohol), maar juist heel voedend. Misschien iets té voedend. Ik merkte dat mijn haar er mega zacht van werd, maar ook sneller vettig aanvoelde. Dat vond ik jammer, maar ervaarde ik ook al met de Andrélon Oil&Care shampoo. De conditioners werken voor mij fijner, omdat mijn punten kurkdroog zijn en geen last hebben van dat vettige gevoel dat ik op mijn hoofdhuid wel heb. Het is een geweldige shampoo voor iedereen met heel droog haar dat niet snel vet wordt.


Over naar de crèmespoeling! Ik was hier heel benieuwd naar. De vorige crèmespoeling die ik van Kruidvat gebruikte, vond ik aan de dunne kant. Er zit voor mij wel echt verschil tussen een conditioner en een crèmespoeling. Ook hier staat ongeveer dezelfde tekst op als bij de shampoo. Het haar moet niet zwaar of vettig aan gaan voelen na het gebruik van de crèmespoeling.


Ook hier staat de Argania Spinosa Oil op de zesde plaats. Ik vind dit best redelijk voor een drogisterijproduct, dit zie je niet vaak! Meestal staat het daadwerkelijke ingrediënt ergens onderaan, na een hele grote lijst met allemaal troep die je er niet in wil. Er zit nog één andere soort olie in, maar ook twee soorten alcohol. Ik snap daar weinig van, maar heb er geen problemen mee zolang het mijn haar niet uitdroogt.

Met deze crèmespoeling was ik écht blij. Ik gebruik vaak Aussie (liefst Miracle Moisture), maar deze doet misschien nog wel meer. Het maakt mijn puntjes super zacht, niet meer droog en klitterig en het product ruikt ook nog eens heerlijk. Hmmmm... Dit product is ideaal voor mensen met geblondeerd haar, droge punten, gespleten haarpunten en kroes. Een dag na het wassen (ik was altijd laat in de avond) word ik wakker met heerlijk zacht haar.


Als ik één product moest kiezen, was het zeker de crèmespoeling. Van de shampoo wordt mijn haar vrij snel vettig aan de bovenkant. Als je hier geen last van hebt, zou ik ook deze van harte aanbevelen. Beide producten zijn supervoedend, superbudget en van hoge kwaliteit. Top!

4 opmerkingen

 1. ik was hier al benieuwd naar, ik ga de cremespoeling zeker proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Top, dit ga ik proberen als mijn vier flessen Andrèlon shampoo en crèmespoeling weer op zijn ;)

  X Ier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker super fijne produkten die je gewoonweg MOET proberen! En hey...wat kan je gebeuren voor €1,39 en €1,59?! Ik heb er 2 nieuwe favorieten haar verzorgings produkten bij! I love low budget! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker een goede, tijdelijke vervanging van mijn Kerastase Oleo Relax Pakket! Nu uit eigenlijk nieuwsgierigheid dit setje inclusief olie uitgeprobeerd en ben echt tevreden! Maarrrr alsnog mis ik wel mijn Kerastase, daar doe ik ook wel veel langer mee (normale verpakkingen ongeveer 9 to 12 maanden bij 2x wassen in de week, 1 x per week masker en 2x olie) met mijn lange haren.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!