Review: Moroccanoil Treatment Light via Van der Wal Hair&More


Mijn haar is best lastig te verzorgen. De onderste punten zijn enorm droog (de laatste uitgroei na het blonderen), terwijl de bovenkant weer vrij snel vet wordt. Ik ben al jaren op zoek naar een goed product voor mijn droge punten. Veel producten werken voor een uurtje, maar de dag erna word ik vaak weer wakker met hetzelfde droge kapsel. Ik was heel benieuwd naar hét product waar veel modellen en dames bij zweren: het Moroccanoil Treatment. Vandaag laat ik je de light versie zien, welke geschikt is voor lichtgekleurd, geblondeerd en fijn haar.

Moroccanoil Treatment Light via Van der Wal Hair&More - 40,55 euroEen fles Moroccanoil komt met een los pompje. Deze kun je er op draaien om het doseren makkelijker te maken.


Toen ik bij Van der Wal binnenkwam, kreeg ik een korte uitleg over de producten. Je hebt twee verschillende: de 'standaard' Morrocanoil en de light. Er werd wat aan mijn haar gevoeld, ik vertelde over mijn haar (onder andere dat de onderkant heel droog is en de bovenkant juist vet) en toen werd mij de light versie geadviseerd. Ik vond het heel fijn om te merken dat ze bij Van der Wal veel kennis van hun producten hebben. Dit is sowieso prettig voor iedereen die interesse heeft in de producten van Moroccanoil, want deze zijn niet goedkoop. Als je via internet bestelt is dat gevoel toch anders, vaak koop je op de gok.


Hierboven de tekst van de verpakking. Een paar dingen maakten mij in elk geval al blij: het product zou snel worden opgenomen door het haar en het maakt het haar niet vet. Ook blijven er geen restjes achter (vaak leggen producten een laagje rondom je haar dat je alleen met shampoo met veel sulfaten weg kan krijgen). De tekst op de verpakking maakte me in elk geval al enthousiast.


Hierboven zie je de ingrediënten van de Moroccanoil light. Arganolie staat op een derde plek, vrij hoog bovenaan de lijst. Nog daarboven staan twee verschillende vormen van siliconen (dimethicone, cyclomethicone). Deze zorgen er voor dat je haar heel zacht aanvoelt. Verder zit er lijnzaadextract in. Ik vind het prettig dat de ingrediëntenlijst zo kort is. Veel oliën en serums bevatten toevoegingen waar je haar alleen maar droger of zwaarder van aan gaat voelen. Het treatment is verder vrij van alcohol, fosfaten, parabenen en sulfaten. Top.Het product is redelijk dun en ruikt echt geweldig. Hmmm! Het is gewoon een verwenmomentje om dit in mijn haar te gebruiken. Wat ik ten eerste fijn vind is dat ik het op droog haar kan gebruiken zonder dat het er vet uit ziet. Mijn haar valt direct mooier en ziet er gezonder uit. Ik gebruik het na het douchen op handdoekdroog haar en 's ochtends op droog haar, alleen als het even niet lekker valt. Na één keer gebruiken heb je meerdere dagen resultaat. Moroccanoil zorgt bovendien voor een hele opvallende glans. In vergelijking met serums van de drogisterij merk ik veel verschil. Ik heb nooit meerdere dagen resultaat gezien, mijn haar was altijd maar tijdelijk glad.

Ik moet wel zeggen dat ik de prijs behoorlijk hoog vind. Vind ik dat het waard? Ja! Ik denk dat ik ongeveer een half jaar doe met één fles en dat betekent dat ik qua verzorging al 81 euro per jaar betaal aan Moroccanoil. Ik ga dus heel zuinig zijn met mijn fles (en in een hoekje huilen als 'ie op is.. haha!). Ik ben mega nieuwsgierig naar de andere producten van Moroccanoil. Zo is er ook een hittebeschermende spray (ben ik dol op, ik fohn elke dag), en ik denk dat dat mijn volgende product gaat worden.Moroccanoil is, voor al mijn volgers in de buurt, verkrijgbaar bij Van der Wal Hair&More. Als je nog niet weet welke je precies moet kopen, word je daar geweldig goed geholpen. Je kunt bij Van der Wal ook terecht voor onder andere haarverlenging, kleuradvies, Pupa make-up of natuurlijk gewoon een knipbeurt.

Voor meer informatie over Van der Wal, bekijk de website: www.vanderwalintercoiffure.nl.Vergeet ook niet de Facebookpagina een duimpje te geven!

3 opmerkingen

  1. Ik hoor altijd goeie reviews, het resultaat is altijd ook erg mooi. Wel handig dat Van der Wal Hair&More je advies op maat heeft, het bespaart je ook veel geld. Als ik de kans krijg ga ik een keertje daarheen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wow je haar ziet er heel mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij is zeker niet goedkoop, maar wauw het resultaat mag er dan ook zijn! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!